Home " Blog " NESTLE Akcje | Kupuj Akcje NESTLE?

NESTLE Akcje | Kupuj Akcje NESTLE?

Investera i Nestlé

Nestlé är en av de mest kända livsmedelsindustrierna i världen. Företaget är för närvarande noterat på börsen och det kan vara ett bra val att köpa dess aktier.

Men för att se hur lönsamt det är att investera i Nestlé, ger vi dig en detaljerad analys av företaget, där du får veta all relevant information om det och börsdata som: hur mycket är en aktie i Nestlé värd och hur du kan köpa den.

Vad är Nestlé? 

Nestlé S.A. är ett multinationellt företag som har tillverkat livsmedel och drycker i över 150 år. De produkter som erbjuds är: barnmat, spannmål, kaffe, te, mejeriprodukter, glass, snacks, djurfoder, frysta livsmedel och många fler.

Huvudkontoret ligger i Vevey i Vaud i Schweiz och anses vara ett av de största livsmedelsföretagen i världen. År 2014 rankades företaget på plats 72 på Fortune Global 500-listan och 2016 listades det som ett av de största börsbolagen enligt tidningen Forbes Global från 2000.

Företaget har fått mer än 2 000 globalt erkända varumärken, inklusive: Purina Dog Chow, Nescafé, Maggi, Cerelac, Nestea, Milo, Rica Chicha, Savoy, med flera. Företaget har cirka 450 fabriker i mer än 190 olika länder.

Varför köpa aktier i Nestlé?

Företagets börsvärde är för närvarande värt cirka 259 miljarder schweiziska franc. Dessutom finns det 3,188 miljarder Nestlé aktier som cirkulerar på marknaden. Aktieinnehavet består av institutionella investerare med 79% av aktierna och resterande 21% av privata investerare.

Nestlé s aktiekurs är aktiv på Main Standard inom SIX Swiss Exchange i Schweiz. Du kan också köpa ett värdepapper med symbolen NSRGF på Nasdaq NestléNasdaq Nestlé

marknaden. Företaget ingår i det europeiska indexet FTSE Eurotop 100, dvs. det är placerat bland de 100 största kapitaliseringarna på den kontinenten.

Det finns också övertygande skäl till varför investering i Nestlé aktier på aktiemarknaden kan vara ett bra tillfälle. Dessa är:

Företaget har fått starka partners.

För första gången fick företaget Nestlí 1974 51 procent av ett annat icke-livsmedelsföretag som hette Gesparal. Det bör noteras att den senare redan hade mer än 50 % av aktierna i L’Oréal cosmetics.

Åter 2004 ingick Gesparal ett partnerskap med kosmetikaföretaget och gav Nestl’al mer än 23 procent av L’Oréal. Tio år senare gjorde Nestl’eacute; en affär med kosmetikaföretaget för att till slut få hälften av det.

År 2007 köpte Nestlé food products barnmatstillverkaren Gerber för 5,5 miljoner dollar. Hjälper Nestlé att bli den bästa näringsexperten för spädbarn i världen.

Företaget har ett stort värde.

Under de första månaderna i år uppgick värdet av Nestlé stocks till 270 miljarder euro, vilket är mer än dubbelt så mycket som värdet av andra tyska företag.

Företaget är värt mer än dubbelt så mycket som andra tyska företag.

Under 2019 tjänade Nestlé mer än 92 miljarder schweiziska franc i intäkter, vilket motsvarar cirka 87 miljarder euro. Det innebär att de ökade försäljningen med 3,5 % och gjorde 23 % mer vinst än föregående år.

Köp av Nestlé aktier: Fördelar

När man köper aktier i Nestlé är det viktigt att först veta vilka styrkor eller fördelar företaget har som tillgång på börsen. Vi ska därför visa dig de viktigaste:

 • Det har en stark ställning bland världens ledande företag inom livsmedelsindustrin: Detta beror på det stora antalet varumärken som företaget äger.
 • Det använder en mycket effektiv affärsstrategi: Företaget använder en strategi som består av ständig innovation och forskning, i syfte att ständigt förbättra sitt produktsortiment och stabilisera Nestlé -aktien till ett lättillgängligt pris.
 • Det har en bra positionering när det gäller ekonomi och lönsamhet: Detta ger trygghet för alla investerare och bidrar till att värdet på Nestlé
 • Det behåller ledarskapet på marknaden för kaffepåsar: Trots att det inte har rätt reklamstrategi har det lyckats uppnå denna position.
 • Det vill utöka sin marknad ytterligare: Detta kommer att hjälpa företaget att göra större vinster med tiden, särskilt på den asiatiska marknaden.

Köp av Nestlé aktier: Nackdelar

 • Nestlé drabbades nyligen av en skandal: Det upptäcktes att företaget använde hästkött för att tillverka vissa av sina produkter. Detta påverkade bilden av varumärket Nestlé.
 • Hård konkurrens inom livsmedelsdistribution: Vid vissa tillfällen har konkurrenter agerat för att misskreditera företagets image och gynna sig själva
 • Priset på Nestlé aktien är högre än konkurrenternas: För närvarande handlas Nestlé aktien do nieco ponad 99 franków szwajcarskich, co stanowi równowartość około 111 dolarów amerykańskich

Hur man köper aktier i Nestlé? 

För närvarande kan du på nätet hitta brókeres av aktier för handel på olika aktiemarknader.

Vår rekommendation för att köpa eller sälja Nestlé aktier är att använda en mäklare som heter eToro, som ger dig flera handelsalternativ. Den första är genom att använda investeringsmetoden Copy Trading och den andra är genom att använda kontrakt för skillnad (Contracts for Difference, CFD). Så om du fortfarande inte vet hur du ska handla Nestlé genom denna mäklare, kommer vi nedan att förklara hur du gör det:

 • Oppna ett konto på plattformen genom att fylla i ett formulär med dina uppgifter och sedan logga in.
 • Du måste bekräfta din identitet genom att ladda upp de begärda dokumenten.
 • Överför det belopp du vill investera och ange Nestlé i sökfältet.
 • När du väljer aktien trycker du på köp.
 • Välj nu den önskade mängden, tryck på investeringsknappen och ¡voila!

Tips för att investera i Nestlé

 • För att börja studera allt som har med investeringar i Nestlé aktier att göra: För vissa är det här en ny aktivitet, så det är lämpligt att börja med att studera all terminologi på området.
 • Ostrożnie podejmuj decyzje: Det är tillrådligt att skapa en investeringsplan som hjälper dig att nå den önskade framgången.

O autorze

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Dodaj komentarz

pl_PLPolish