SMS lån snabbt

SMS lån? Inga problem, på Pexcash jämför vi olika långivare så att du kan låna pengar snabbt till den bästa räntan på internet.

Varför välja Pexcash.com?

Vi på Pexcash.com vill se till att du kan hitta de bästa lånen på internet. Vårt jämförelseverktyg är enkelt att använda, oberoende och visar den totala marknaden för skandinaviska leverantörer. Börja redan nu och hitta ditt perfekta lån på 3 minuter.

We Compare:

Oberoende

Ingen lånegivare har ett direkt eller indirekt intresse i Pexcash-jämförelsen. På så sätt kan du jämföra räntorna självständigt och spara hundratals euro i avgifter.

Aktuell år 2021

Du kan alltid jämföra de bästa lånens aktuella dagliga räntor. Priserna hos de leverantörer som vi samarbetar med uppdateras dagligen. Snabbt och enkelt.

Kunskapsbank

Oavsett om du vill ansöka om större finansiering eller låna en liten summa bör du göra en god research och läsa vår praktiska kunskapsbank ar, till exempel.

Riktiga experter

Med över femton års erfarenhet, otaliga besökare, lånejämförelser och tiotusentals genomförda lån är Pexcash.com experten på att låna pengar.

sms lån direkt

Ett sms-lån skiljer sig en del från ett mikrolån, det är ofta ett mycket mindre belopp och pengarna blir utbetalda desto snabbare. Dessutom brukar det vara en återbetalningstid på cirka 30 dagar. Många kan förväxla ett sms-lån med ett mikrolån men det finns alltså en hel del skillnader. Det finns dock många likheter men bör alltså inte förväxlas.

Ett sms-lån är en lösning om du sitter i tillfällig ekonomisk knipa, men inget att rekommendera. Det är ofta dessa lån har väldigt höga räntor. De kan också ha olika typer av avgifter som annars är lätt att glömma bort om du ansöker om ett lån. Ett sms-lån är bra att ta om du vet att du har råd att betala tillbaka lånet efter en kort period.

  • Med ett sms-lån har du alltså möjlighet att få snabba pengar, men det kan ge förödande konsekvenser om du inte betalar tillbaka lånet i tid. Alla långivare har olika villkor och krav, men för att ansöka om ett sms-lån kan kraven vara lägre.
  • Det vill säga att de kräver till exempel inte att du måste ha en stadig inkomst, eller tar en så kallad kreditupplysning på dig. Syftet med ett sms-lån är att du ska låna ett mindre belopp snabbt för att lösa en tillfällig ekonomisk knipa. Det är alltså inget långsiktigt lån och det är oftast mycket högre räntor än andra lån.

Mycket höga räntor med sms-lån

Som nämnts ovan har sms-lån mycket högre räntor än andra lån, därför är detta ett typ av lån som du ska akta dig för om du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka det. Alla långivare och banker tar ränta på sina lån. Detta för att de också måste tjäna pengar eftersom de levererar en tjänst. Sms-lån är det dyraste lånet och de kan ha räntor upp till 30%.

Däremot ska lånet betalas tillbaka på en kort period och därför är räntan överkomlig. Om du skulle ansöka om ett större lån, som till exempel bolån skulle du vara skuldsatt länge om långivaren skulle ha en ränta på 30 %. Alla som erbjuder sms-lån har givetvis inte så höga räntor men det är inget ovanligt att du stöter på den räntesatsen när du ansöker om ett sms-lån. Vid de fall där långivaren inte tar ut någon ränta tar de i stället ut andra avgifter. Vissa långivare kan till och med ta både ränta och avgifter, medan andra kan erbjuda ett sms-lån räntefritt, dock med andra avgifter.

Att ansöka om ett sms-lån

De vanligaste lånesummorna vid ett sms-lån är mellan 500 – 3000 kronor. Det finns de långivare som kan erbjuda sms-lån upp emot 5000 kronor, men det är inte helt vanligt. Det är lätt att ansöka om ett sms-lån. Liksom ett mikrolån ansöker du lättast på nätet, där fyller du i lånebelopp och återbetalningstid.

Du kommer få legitimera dig med bankID och ansökan tar inte många minuter. När din ansökan blivit godkänd kommer pengarna in på kontot oftast samma dag. Det finns de firmor som även erbjuder utbetalning endast på några minuter. Detta beror givetvis på vilken tid på dygnet du gör ansökan, samt vilken bank långivaren samarbetar med. Men det finns alltså möjlighet att få lånet utbetalt inom några minuter. Det är givetvis en fördel eftersom syftet med ett sms-lån är att du ska kunna låna pengar snabbt och vid behov.

Varför heter det sms-lån?

Det finns en historia bakom namnet ”sms-lån” och det är att när de lanserades på tidigt 2000-tal gick det att ansöka om ett lån genom att skicka ett sms. Därifrån kommer namnet sms-lån och det har hetat det sedan dess. Idag är det inte fullt lika enkelt, även om det är relativt enkelt att ansöka om ett sms-lån.

Men det går alltså inte att smsa en ansökan i dagsläget. Det är dock väldigt bra eftersom det minskar bedrägerier och dessutom kan det minska människor från att sätta sig i onödiga skulder med höga räntor. Namnet har alltså ingen betydelse för lånet, men kommer troligen inte byta namn heller. Det är lätt att tro att det har något med ”sms” att göra med tanke på namnet och så var det ju, förut. Men så är det alltså inte längre.

Lagkrav i Sverige vad gäller sms-lån

När sms-lån var som mest populära och väldigt lätta att ansöka om, resulterade det i att många människor blev skuldsatta och många hamnade även hos Kronofogdemyndigheten. Efter det införde Sverige en lag år 2018. Det infördes ett så kallat ränte- och högkostnadstak, där kreditränta, samt dröjsmålsränta får ligga maximalt 40 % över referensräntan.

Detta med gjorde också att det blev en skärpning i hur långivarna marknadsförde dessa typer av lån. Syftet med lagkravet är att människor ska tänka sig för innan de ansöker om ett lån, samt att det inte blir massa ogenomtänkta lån som människor inte kan hantera. Vilket i slutändan resulterar i att människorna hamnar i skulder de knappt kommer ur, samt hamnar hos Kronofogdemyndigheten.

Tänk efter två gånger innan du ansöker om ett sms-lån

Med andra ord är det bra om du ser över din ekonomi och anledningen till att du behöver ta ett sms-lån. Anser du att du ändå behöver ansöka om ett sms-lån bör du veta säkert att du har möjlighet att betala tillbaka det på utsatt tid. Men om du vet säkert att du kommer kunna betala tillbaka lånet är det en stor fördel att ha möjligheten att kunna ansöka om ett sms-lån.

  • Det finns både för – och nackdelar med allt, men det är bra att väga de mot varandra emellanåt. Detta är ett sådant fall, eftersom konsekvenserna som kan uppstå inte är så roliga. Att ha skulder och anmärkningar gör livet lite svårare eftersom du kommer bli en aning begränsad.
  • Det innebär inte att du kommer få svårt att bli beviljad lån, utan det kan även innebära att det blir svårare att få en bostad, alternativt att teckna exempelvis ett telefonabonnemang. Men som nämnts ovan är sms-lån är en bra tillfällig lösning om du vet att du kan betala tillbaka lånet på utsatt tid.

SMS lån för befintliga kunder

SMS lånet är alltså i första hand avsett för kunder som redan har tagit ett minilån och som vill använda det igen. Om situationen fortfarande är densamma är det i de flesta fall inte nödvändigt att dela alla uppgifter igen. I stället räcker det att skicka ett sms och ange vilket belopp du behöver den här gången. Därför talar vi också om sms-lån när vi talar om minilån för kunder som har använt dem tidigare.

Vill du ta ett minilån och göra det för första gången? Observera då att du tyvärr inte kan använda SMS lånet ännu. Det är istället ett lån som du kan ansöka om online, men som kräver ytterligare information. Du kan låna upp till 2000 kronor som du betalar tillbaka inom några veckor. Du måste därför visa att du har tillräckliga inkomster för att klara lånet.

Ingen UC-bedömning

Det finns ingen UC-kontroll när du ansöker om ett minilån, inte ens när du gör det för första gången. Har du andra krediter eller har du haft problem med dem tidigare? Då kan minilånet vara ett intressant alternativ. När du har tagit och betalat tillbaka det första lånet kan du ansöka om SMS-lån två gånger. Du kan ansöka med ett enkelt sms eller e-postmeddelande och pengarna finns på ditt konto inom 60minuter och är därför nästan omedelbart tillgängliga.

VANLIGA FRÅGOR ATT BÄSTA SMS LÅN

Det är mycket enkelt att ansöka om ett SMS-lån, det första steget du behöver ta är att välja en långivare. När du har hittat en leverantör som passar dig kan du ansöka om ett SMS-lån. Om du vill ta den här typen av lån måste du först identifiera dig med ditt bank-ID. Därefter fyller du i det belopp du vill låna, väljer en återbetalningsperiod och fyller i dina personuppgifter som namn, personnummer och telefonnummer. När du har ansökt om ditt SMS-lån gör låneföretaget vanligtvis en kreditupplysning för att se till att du har tillräckligt med pengar för att betala tillbaka lånet. När du har fått ditt SMS-lån kommer pengarna snabbt in på ditt konto, ofta inom 24 timmar.
Många människor kan enkelt ansöka om ett SMS-lån, men det finns vissa villkor. Du måste vara minst 18 år för att ansöka om ett SMS-lån, vara folkbokförd i Sverige och ha varit svensk medborgare i minst 5 år. Vissa SMS-lånegivare kräver till och med en högre åldersgräns där du måste vara minst 20 år gammal. Dessutom måste du kunna visa upp ett godkänt kreditvärde och vanligtvis finns det också en gräns för hur många betalningsanmärkningar du kan ha. Vissa långivare godkänner inte tidigare betalningsanmärkningar, medan andra tillåter det.
Du kan alltid säga upp ett SMS-lån genom att åberopa konsumentkreditlagen. Du har alltid 14 dagars ångerrätt efter att du har tagit lånet. Om du upptäcker att SMS-lånet inte längre behövs inom denna tid är det mycket enkelt att överföra pengarna tillbaka till långivaren utan att behöva betala några extra kostnader eller ränteavgifter.
Det första du bör tänka på innan du tar ett lån är att du bara lånar så mycket pengar som du har ekonomisk möjlighet att betala tillbaka. Det är viktigt att du vet att återbetalningstiden är tillräcklig och att du har en plan. Om din situation förändras och du inte kan betala tillbaka pengarna som du hade planerat är det mycket viktigt att du informerar långivaren. Det kan vara möjligt att ordna en ny återbetalningsplan som fungerar bättre. Se till att du kontaktar långivaren så snart som möjligt när du inser att du inte kan betala tillbaka.

Senaste bloggarna låN

Hur mycket kan jag låna?

Ferratum review 2021

sv_SESwedish