Mikrolån

Mikrolån snabbt? Inga problem, på Pexcash jämför vi olika långivare så att du kan låna pengar snabbt till den bästa räntan på internet.

Varför välja Pexcash.com?

Vi på Pexcash.com vill se till att du kan hitta de bästa lånen på internet. Vårt jämförelseverktyg är enkelt att använda, oberoende och visar den totala marknaden för skandinaviska leverantörer. Börja redan nu och hitta ditt perfekta lån på 3 minuter.

We Compare:

Oberoende

Ingen lånegivare har ett direkt eller indirekt intresse i Pexcash-jämförelsen. På så sätt kan du jämföra räntorna självständigt och spara hundratals euro i avgifter.

Aktuell år 2021

Du kan alltid jämföra de bästa lånens aktuella dagliga räntor. Priserna hos de leverantörer som vi samarbetar med uppdateras dagligen. Snabbt och enkelt.

Kunskapsbank

Oavsett om du vill ansöka om större finansiering eller låna en liten summa bör du göra en god research och läsa vår praktiska kunskapsbank ar, till exempel.

Riktiga experter

Med över femton års erfarenhet, otaliga besökare, lånejämförelser och tiotusentals genomförda lån är Pexcash.com experten på att låna pengar.

mikrolån

Ett mikrolån är inte att föredra om du inte är säker på att du kan betala tillbaka det inom snar framtid. Fördelen med att ansöka om ett mikrolån är dock att du oftast får pengarna snabbt, samt att långivaren inte tar en så kallad ”UC”. Att ta en ”UC” innebär att företaget tar en kreditupplysning på dig för att se hur din kreditvärdighet ser ut.

Men med ett mikrolån tar de oftast inte en kreditupplysning. Det är positivt eftersom de därav inte bedömer efter din kreditvärdighet, samt att din kreditvärdighet inte påverkas. Att ansöka om ett mikrolån är givetvis ett alternativ om du är i behov av snabba pengar eftersom utbetalningen oftast sker samma dag eller inom de närmsta dagarna.

  • Liksom ett snabblån men ofta med högre ränta. Innan du funderar på att ansöka om ett mikrolån bör du se över din ekonomi och fundera på om du verkligen behöver ansöka om ett mikrolån. Du bör också se över vad respektive långivare erbjuder, samt kräver.
  • De flesta företag som erbjuder ett mikrolån tar en väldigt hög ränta. De kan också ta ut en del avgifter. Det är alltså inte värt att ansöka om ett mikrolån om du inte verkligen är i behov av ett snabbt lån, men vet att du kan betala tillbaka det inom ett par veckor eller månader.

Mikrolån för företagare

Mikrolån har använts inom småföretag som behövt hjälp att starta upp sin verksamhetsekonomi snabbt. Det har använts sedan en tid tillbaka just för att små företag som kunna komma i gång med sin verksamhet. Det kunde handla om att köpa in något som företaget var i behov av.

Det är därför vanligt att ett mindre företag ansöker om ett mikrolån för att kunna driva sin verksamhet framåt. Vid uppstart av ett företag kan ett mikrolån därför vara att rekommendera eftersom det är en bra start. Företaget kan få hjälp med sin ekonomi snabbt och köpa in varor som de behöver och på så sätt komma i gång med sin verksamhet och driva den framåt.

Det är därför inte ovanligt att småföretagare ansöker om ett mikrolån. Men det skiljer också en del från olika länder. I Sverige innebär ett mikrolån ett snabbt lån som är en lägre summa. Det kan vara från 500 kronor uppåt 10 000 kronor. Däremot kan du ansöka om en längre avbetalningsperiod, men det innebär också att kostnaderna blir högre eftersom du kommer få betala en högre ränta.

Ett litet avbetalningslån? Skaffa en borgensman

Det är relativt enkelt att ansöka om ett litet avbetalningslån, men du måste uppfylla ett antal villkor. Du behöver i alla fall en borgensman. Detta är vanligtvis en familjemedlem eller en bekant. Garanten kan vid behov ge ekonomiskt stöd i det osannolika fallet att du själv inte kan betala tillbaka (en del av) lånet. Har du ingen personlig borgensman? I så fall väljs en extern borgensman som utses av ett företag.

Minilån i 3 månader? Jämför mikrolån

Ett minilån med 3 månaders löptid: Detta är fullt möjligt med ett litet lån. Det är dock viktigt att komma ihåg att det aldrig är gratis att låna pengar och att det finns en högre ränta. Du bör därför i förväg överväga var du vill ta lånet. På Spaarbuidel kan du jämföra långivare.

Lättare att ansöka om ett mikrolån

Det är definitivt lättare att ansöka om ett mikrolån än om ett större lån eftersom det inte ställs lika höga krav på låntagaren. Men det har också sina konsekvenser och det är att det oftast blir dyrare på sikt. Dessutom kan det tillkomma andra kostnader som du inte räknat med. Det är dock bra att kunna ansöka om ett mikrolån om du vet med dig att du kan betala tillbaka det inom utsatt tid.

Att ansöka om ett mikrolån kan hjälpa din ekonomi för stunden och det är också det som är syftet med lånet. Att ansöka om ett mikrolån är i regel väldigt lätt. Oftast gör man det via långivarens hemsida, där men väljer belopp, samt återbetalningstid. Där får du också fram vad du kommer få betala för lånet på ett ungefär. Sedan gör du helt enkelt ansökan via nätet.

Du får oftast svar inom några minuter och pengarna hamnar på kontot samma dag, eller inom ett par dagars tid. Du kan givetvis få avslag på din låneansökan av olika anledningar. Vilken anledning det beror på är olika från person till person, så det bästa är att du kontaktar långivaren personligen och frågar varför just du fick avslag på din låneansökan.

Tänk på detta när du ansöker om ett mikrolån

Det finns alltså både för – och nackdelar med att ansöka om ett mikrolån. Det är viktigt att ha även nackdelarna i åtanke eftersom du kan få en hel del konsekvenser om du inte betalar tillbaka ditt lån i tid. Men det är bra för den som behöver en mindre summa snabbt och vet att den kan betala tillbaka lånet. Det innebär att du kan få hjälp för stunden och lösa din ekonomiska situation tillfälligt.

Vilket är bra för den som vet att den har möjlighet att betala tillbaka det lånade beloppet. Ett mikrolån är ett mindre lån och det bör du också ha i åtanke. De erbjuder inte större summor, som till exempel banker gör och därför är det inget lån att rekommendera om du är i behov av större belopp. Det är ett mindre lån på kortare sikt helt enkelt. Just för att du ska kunna ta dig ur en tillfällig ekonomisk situation och komma på fötter igen.

Det är ett bra lån för småföretagare som inte riktigt kommit i gång med sin verksamhet och behöver lite ekonomisk hjälp på traven. Detta för att företaget ska komma i gång med verksamheten och bli ekonomiskt oberoende. Det kan exempelvis handla om inköp av varor och/eller tjänster som behövs inom bolaget för att verksamheten ska rulla.

Mikrolån fördelarna

Att ansöka om ett litet lån innebär att du snabbt kan låna pengar för att göra ett visst inköp. Men vilka är de viktigaste skälen till att ta detta lån? Att låna pengar med ett minilån har många fördelar som du kan dra nytta av:

  • Ingen UC-kontroll: För ett vanligt lån krävs en positiv UC-registrering. Med en negativ UC-registrering är risken stor att lånet nekas. Med ett minilån finns det ingen kontroll. Klicka på länken för mer information om att låna pengar utan UC.
  • Snabba pengar på ditt konto: Om du ansöker om ett litet lån kan du ha pengarna på ditt konto inom 10 minuter. Du får denna snabba tjänst om du redan har ansökt om ett sådant lån. Normalt får du pengarna inom 24 timmar.
  • Inget fast jobb krävs: Om du inte har något jobb eller ingen fast inkomst kan du också få ett minilån med förmåner.
  • Små lån: Oavsett om du behöver 100 euro för veckomaten eller 800 euro för en ny cykel kan du snabbt få ett litet lån.

Har minilånet nackdelar?

Behöver du ett snabbt minilån? Tack vare den snabba servicen kan du ha pengar på ditt konto inom en dag. Men det finns också ett antal nackdelar som du måste ta hänsyn till när du vill ansöka om ett litet lån. Nackdelarna anges här:

  1. Kort sikt: Det innebär att du måste betala tillbaka det lånade beloppet inom högst 60 dagar.
  2. Höga straffavgifter: betalar du inte tillbaka i tid? Då får du höga böter.
  3. Högre ränta: På grund av den kortare löptiden och det låga lånebeloppet är räntan högre.
  4. Låna mycket: Eftersom det är lätt att ansöka om lån kan du frestas att låna mycket och ofta.

Hur skiljer sig privatlån och mikrolån?

Det finns viktiga och betydande skillnader mellan de lånetyperna:

Beloppen

När ett lån marknadsförs som mikrolån brukar långivaren betona att det handlar om de minsta beloppen, ofta om belopp på 500 – 10 000 kr. Ett privatlån är större, ofta mellan 5000 – 600 000 kr.

Återbetalningstiden

Ett mikrolån ska ofta vara återbetalt redan efter 30 dagar. Ett privatlån däremot brukar oftast ha en återbetalningstid på 1-15 år.

Räntan

Den effektiva räntan är ofta 100–200% på ett mikrolån. För ett privatlån är ränta mycket, mycket lägre.

Utbetalning snabbt

Du kan ofta få pengarna utbetalda redan samma dag med ett mikrolån. När du ansöker om ett privatlån via Sambla har du dina pengar på kontot inom ett par dagar efter att du skickat in lånehandlingen.

Ha en bra kreditvärdighet

Även om det inte ställs lika höga krav på låntagaren vid ansökan vid ett mikrolån är det alltid bra att se över sin kreditvärdighet. Ju bättre kreditvärdighet du har desto lättare kommer det bli för dig att bli beviljad ett lån. Oavsett om det är ett mikrolån eller något annat typ av lån. Alla kreditgivare och långivare vill ha någon sorts försäkring på att lånet återbetalas.

Dock har inte alla samma krav, men det är många som ser till att du har en bra kreditvärdighet innan du blir beviljad lån. Det är det som är den största fördelen med att ansöka om ett mikrolån eftersom alla långivare inte tar en kreditupplysning på dig.

Det är dock på både gott och ont eftersom det betyder att vem som helst egentligen kan ansöka om ett mikrolån så länge de uppfyller de andra kraven. Ett krav som alla långivare har gemensamt är att du måste vara myndig. Det finns även en del andra krav som ställs, men det varierar från långivare till långivare.

VANLIGA FRÅGOR ATT MICROLÅN

Om du lånar med ett minilån från en online-leverantör är det relativt enkelt att betala tillbaka lånet. Det beror på att du bara behöver betala en räkning per månad. Om du vill betala tillbaka ett större belopp eller hela lånet är det naturligtvis också möjligt hos de flesta långivare.
Ja, långivaren kan anse att du inte är kreditvärdig. Detta är oftast fallet om du inte uppfyller kraven för ett mikrolån. En annan vanlig orsak är att du tidigare har lånat pengar från en långivare men inte betalat tillbaka lånet. Om så är fallet är risken ganska stor att din ansökan avslås.
Ja, om du undertecknar ditt lån med ditt bank-ID kan du få dina mikrolån på ditt konto redan i eftermiddag hos de flesta långivare.
Ja, hos de flesta långivare kan du mikrolån med upp till 10 betalningskvitton. Lämna in ansökan och kolla in alla leverantörer, de anger tydligt vilka möjligheter som finns i jämförelsen.

Senaste bloggarna låN

Hur mycket kan jag låna?

Ferratum review 2021

sv_SESwedish