Lån utan uc

Låna pengar utan UC? Inga problem, på Pexcash jämför vi olika långivare så att du kan låna pengar snabbt till den bästa räntan på internet.

Varför välja Pexcash.com?

Vi på Pexcash.com vill se till att du kan hitta de bästa lånen på internet. Vårt jämförelseverktyg är enkelt att använda, oberoende och visar den totala marknaden för skandinaviska leverantörer. Börja redan nu och hitta ditt perfekta lån på 3 minuter.

We Compare:

Oberoende

Ingen lånegivare har ett direkt eller indirekt intresse i Pexcash-jämförelsen. På så sätt kan du jämföra räntorna självständigt och spara hundratals euro i avgifter.

Aktuell år 2021

Du kan alltid jämföra de bästa lånens aktuella dagliga räntor. Priserna hos de leverantörer som vi samarbetar med uppdateras dagligen. Snabbt och enkelt.

Kunskapsbank

Oavsett om du vill ansöka om större finansiering eller låna en liten summa bör du göra en god research och läsa vår praktiska kunskapsbank ar, till exempel.

Riktiga experter

Med över femton års erfarenhet, otaliga besökare, lånejämförelser och tiotusentals genomförda lån är Pexcash.com experten på att låna pengar.

lån utan säkerhet och uc

Ett lån utan uc innebär att du tecknar ett lån hos en långivare som använder ett annat kreditupplysningsbolag än just ”uc”. Uc är förkortning på ”upplysningscentralen” och där kan alltså långivare ansöka om en kreditupplysning på en person som exempelvis vill teckna ett lån. En kreditupplysning tar en del långivare på låntagaren för att se om låntagaren har eventuella skulder och/eller betalningsanmärkningar.

Där kan de även se vad personen har för inkomst. Det innebär alltså inte att långivare inte tar en kreditupplysning som många kan tolka det. En del långivare kräver dock inte att de ska ta en kreditupplysning innan de kan bevilja ett lån, men det är inte vad lån utan uc innebär. Men det finns alltså en del långivare som inte kräver detta och de företag som begär en kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsbolag.

De lånföretagen tar oftast högre avgifter, samt räntor, som en säkerhet för att de ska få tillbaka det utlånade beloppet. Det är framför allt vid mindre lån som företagen inte begär en kreditupplysning eller tar en kreditupplysning via ett annat kreditupplysningsbolag, som exempelvis snabblån eller sms-lån. Det är också för att dessa långivare inte lånar ut så stora belopp, som du exempelvis ansöker om vid till exempel köp av bostad.

Att ansöka om ett lån utan uc

Med alla typer av lån ställs en del krav, vissa högre än andra. Det är på både gott och ont. Kraven ställs för att långivaren ska få en säkerhet i och med att de lånar ut en summa pengar. Men för de långivare som inte erbjuder lika höga belopp har de inte samma krav. Detta för att de har inte lika mycket att förlora som de som lånar ut större summor.

Det betyder givetvis inte att de inte vill ha tillbaka sina pengar. Däremot går de inte lika mycket back som de långivare som lånar ut större summor pengar. Det är också ett sätt att locka potentiella kunder på, eftersom alla inte har möjlighet att teckna ett lån på grund av sin kreditvärdighet. Det behöver nödvändigtvis inte innebära att personen i fråga har massa skulder.

Det kan vara av andra anledningar också, som till exempel att personen ansökt om flera lån tidigare eller att personen inte har lika hög inkomst som vissa långivare kräver. Att ha skulder och betalningsanmärkningar sedan innan påverkar självklart, eftersom långivarna kan ha svårt att lita på om de kommer få tillbaka sina utlånade pengar.

Hur du ansöker om ett lån utan uc

På samma sätt som du ansöker om exempelvis ett sms-lån eller ett snabblån kan du alltså ansöka om ett lån utan uc. Det finns ett brett utbud på nätet och där kan du hitta flera olika långivare som erbjuder lån utan uc. Du kan enkelt ansöka via nätet om du har ett bankID och det går också väldigt snabbt att få besked. Om du däremot får avslag på lånet bör du kontakta företaget direkt för att ta reda på varför.

Du väljer ett lånebelopp och en återbetalningstid och ser sedan vad lånet kan komma att kosta. Därefter bekräftar du att du är du med bankID och efter några minuter får du besked. Det är alltså mycket enkelt att ansöka om ett lån utan uc. Liksom alla lån är det bra att jämföra med fler långivare för att se vad de olika långivarna har för avgifter, samt räntor.

Andra kreditupplysningsföretag

UC är givetvis det största och ledande kreditupplysningsföretaget idag, men det finns även många andra kreditupplysningsföretag som också är väldigt stora. Exempel på några är Bisnode, Creditsafe, Decidas Info AB, Syna AB, Alektum. När en långivare använder sig av någon av dessa bolag kan de ändå se om personen i fråga har skulder.

Dock skiljer sig kreditupplysningsföretagen lite från varandra. All information framkommer inte alltid på alla kreditupplysningar. Det som också är en stor skillnad är att när långivare använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag syns inte alltid det hos UC. Vilket är till en stor del för låntagaren eftersom det kan bli svårare att bli beviljad lån annars.

Ju fler lån och/eller låneansökningar du har resulterar i att du har sämre chans att få ett lån beviljat. Detta för att långivarna ser att du har pågående lån eller har ansökt om många lån, vilket kan skrämma långivarna, eftersom det kan innebära att du inte kommer kunna betala tillbaka det utlånade beloppet. Det finns givetvis både för – och nackdelar med det.

Nackdelarna är att låntagaren kan ha svårt att få lån. Fördelarna är att om långivarna bedömer att låntagaren inte har möjlighet att betala tillbaka lånet så kan det ligga något i det. Dock är det svårt att bedöma någon på förhand.

Även om det ser dåligt ut på papper behöver det inte innebära att just den personen inte kommer betala tillbaka lånet, men det vet däremot inte långivarna. Utan de utgår från det som står på kreditupplysningen. Däremot finns det långivare som inte kräver en kreditupplysning som nämnts tidigare. Det kan vara till en fördel för låntagaren om den verkligen är i behov av ett lån snabbt.

Jämför alltid långivare och lån

Det är alltid bra att jämföra lån och långivare för att hitta den mest prisvärda. Det kan resultera i att du hittar ett lån med mycket lägre ränta och inga avgifter. Ibland har även lånföretagen rabatter och kampanjer som du kanske går miste om, om du inte jämför de olika lånföretagen med varandra.

Det skadar aldrig att jämföra. Allt du ”förlorar” är lite tid, men å andra sidan kan du hitta ett jättebra låneerbjudande, som du kanske hade missat om du inte hade jämfört. Att jämföra priser och räntor är bara en fördel till dig själv. På så sätt missar du heller inget och du kommer också hitta det bästa lånerbjudandet som passar dig bäst.

Du kan enkelt söka på nätet och få upp massor med alternativ och lånerbjudanden. Det finns väldigt många långivare och givetvis kommer du inte ha tid och/eller ork att jämföra alla. Det räcker dock med några stycken för att du ska kunna få en överblick på vad det kostar, samt vad respektive långivare har för kostnader och erbjudanden.

VANLIGA FRÅGOR ATT LÅN UTAN SÄKERHET OCH UC

När vi talar om ett lån utan UC betyder det att ett annat kreditupplysningsföretag än UC gör en kontroll av ditt lån. Det officiella namnet på UC är Upplysningscentralen, Sveriges största kreditupplysningsföretag. Om du väljer ett lån utan UC innebär det att Upplysningscentralen inte gör någon kreditprövning. Många människor tror att det är lån utan kreditprövning, men dessa typer av lån är inte längre tillåtna. UC var tidigare ett av de största kreditupplysningsföretagen på den svenska kreditmarknaden, men som tur är finns det numera många andra företag som arbetar på andra grunder än UC. De utför vanligtvis sina kreditkontroller till bättre priser än UC.
När du lånar stora summor är det mycket viktigt att du har en solid kreditvärdighet, och det är klokt att hålla antalet kreditupplysningar på ett minimum så att du kan begära flera olika offerter från långivare. Vi rekommenderar också att du jämför alla UC-free-lån i vårt jämförelseverktyg, så att du enkelt kan hitta den bästa räntan och de bästa villkoren.
En kreditupplysning sparas i 12 månader eller 1 år och är synlig i registret.
Det finns några grundläggande krav för att ta ett lån utan UC. Du måste till exempel vara långvarig svensk medborgare och bosatt i Sverige. Ett annat krav är att du inte är skyldig pengar till en utsökningsmyndighet, men det är ofta möjligt att låna ett belopp utan betalningsanmärkning. Vanligtvis måste du ha en stadig inkomst för att kunna få ett lån utan UC.
Det är inte svårt att få ett lån utan UC idag, utbudet är stort idag och du kan enkelt jämföra online lån utan UC på räntor, villkor och utbetalningstid på Pexcash.com. Det är mycket enkelt att lämna in en ansökan, du kan göra det med ett elektroniskt ID. Behandlingen är ofta automatisk och tar 3 minuter.

Senaste bloggarna låN

Hur mycket kan jag låna?

Ferratum review 2021

sv_SESwedish