Home » Blog » Hur mycket kan jag låna

hur mycket kan jag låna

Hur mycket kan jag låna

Hur mycket kan jag låna?: alla har olika skäl att göra det. Det kan vara så att du inte har några egna besparingar för tillfället, till exempel för att köpa en ny bil eller finansiera en renovering. Oavsett orsaken är det viktigt att du lånar på ett ansvarsfullt sätt. Du undrar säkert: hur mycket kan jag låna? Det beror på flera faktorer. För att få reda på ditt maximala lånebelopp kan du beräkna lånet. Vi hjälper dig med det.

Vad kan jag låna?

Vad kan jag låna upp till ett maximalt belopp? Det minsta lånebeloppet är € 5.000,-. Det maximala lånet är 150 000 euro, men du kan låna upp till 75 000 euro per långivare. Därefter måste du ansöka hos två långivare. Dessutom kan inte alla låna € 150.000,-. Hur mycket kan du låna? Hur stort lån du kan få beror på flera personliga faktorer. Den tittar bland annat på:

 • Din livssituation.
 • familjens sammansättning;
 • Inkomsttyp.
 • Typ av anställning.
 • utestående lån

Men vad kan jag låna? Vi hjälper dig gärna att beräkna det maximala lånet utifrån din personliga och ekonomiska situation. Allt du behöver göra är att ange några uppgifter i vår jämförelsemodul. Vi gör beräkningen av lånet.

Beräkna lånet

Hur mycket kan du låna? Fyll i dina uppgifter i vår jämförelse och du ser omedelbart hur mycket du kan låna på ett ansvarsfullt sätt. Detta belopp kan ändras. Innan du kan ta ett lån måste långivaren godkänna ett antal saker. Därför är det maximala lånebeloppet ofta något lägre.

Vi ger dig en översikt över alla lån som passar din personliga och ekonomiska situation. Lånet med den lägsta räntan visas alltid överst. Du kan se månadskostnaderna för varje lån, inklusive ränta. Du kan använda våra filter för att justera:

 • Lånebeloppet
 • Låneformuläret;
 • den månatliga återbetalningen.
 • Syftet med lånet.

Tänk noga över dessa punkter så att du kan hitta det bästa och mest fördelaktiga lånet.

Maximalt lån

Maximalt lånande är inte alltid klokt. Du känner säkert till sloganen ‘Se upp! Att låna pengar kostar pengar’ väl. Ju mer du lånar, desto mer måste du betala tillbaka och desto högre blir den totala räntan. Välj därför inte genast det högsta lånet, utan låna bara det du verkligen behöver. Ta också en ordentlig titt på månadskostnaderna och återbetalningstiden. Har du råd att förlora pengarna varje månad under denna period? Ta hänsyn till detta när du tar ett lån.

Hur mycket pengar kan jag låna som mest?

Om du beräknar lånet kommer din ekonomiska situation att beaktas. Långivarna är skyldiga att beräkna det maximala belopp som du kan låna på ett ansvarsfullt sätt, baserat på din familjesammansättning, dina inkomster, din anställning och dina ekonomiska åtaganden. Detta anges i lagen om finansiell tillsyn (Wft ) och fastställs i kreditgivarnas uppförandekoder.

Lånetyp

På Pexcash.com kan du ta två typer av lån. Du kan välja mellan en revolverande kredit och ett personligt lån. En revolverande kredit är ett flexibelt lån med en icke fast löptid och rörlig ränta. Det är klokt att välja detta lån om du tillfälligt behöver extra pengar, men inte vet exakt hur mycket. Det belopp som du har betalat av kan du låna på nytt upp till det maximala lånebeloppet. Vill du finansiera en renovering och vet inte hur mycket pengar du behöver totalt? Då kan en revolverande kredit vara lämplig. Du bör dock ta hänsyn till att räntan inte är avdragsgill, vilket är fallet med ett privatlån.

Inom ett revolverande lån är räntan avdragsgill.

Med ett privatlån är löptiden och räntan bestämda. Med detta lån har du därför större säkerhet om återbetalningen. Du får beloppet på en gång på ditt konto och har ingen möjlighet att låna mer. Personlånet är lämpligt om du i förväg vet hur mycket pengar du vill låna. Vill du till exempel finansiera en bil? Då är ett personligt lån det bästa alternativet.

Vilket lån är rätt för mig?

Vill du ansöka om ett lån? Då är det klokt att i förväg överväga vilket lån som är bäst för dig. På så sätt kan du hitta det bästa maximala lånet. Ställ dig själv följande frågor:

 • Vad är lånet till?
 • Hur mycket behöver jag?
 • Hur mycket kan jag låna?
 • Vill jag ha en fast eller rörlig ränta?
 • Har jag ett engångsbehov eller ett återkommande behov?

För att ta reda på vilket lån som är mest fördelaktigt för dig fyller du i jämförelsen. Inom några minuter ser du vilket lån som bäst passar dina behov och har den mest fördelaktiga räntan och de mest förmånliga villkoren.

Ansvarsfull utlåning

Att låna pengar på ett ansvarsfullt sätt innebär inte bara att du kan betala månadskostnaden. Det innebär också att lånetiden motsvarar det ändamål som du lånar för. Vill du låna pengar för att köpa en bärbar dator och betala tillbaka dem om tio år? Det finns en stor chans att din bärbara dator behöver bytas ut efter halva terminen. Du betalar månadsavgifter för en bärbar dator som du inte längre har under resten av löptiden. Men vill du ta tio år på dig att betala av lånet för din nya bil? I det fallet passar termen mycket bättre till utgiftsmålet.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

sv_SESwedish