Låna pengar

Låna pengar? Inga problem, på Pexcash jämför vi olika långivare så att du kan låna pengar snabbt till den bästa räntan på internet.

Varför välja Pexcash.com?

Vi på Pexcash.com vill se till att du kan hitta de bästa lånen på internet. Vårt jämförelseverktyg är enkelt att använda, oberoende och visar den totala marknaden för skandinaviska leverantörer. Börja redan nu och hitta ditt perfekta lån på 3 minuter.

We Compare:

Vi jämför:

Oberoende

Ingen lånegivare har ett direkt eller indirekt intresse i Pexcash-jämförelsen. På så sätt kan du jämföra räntorna självständigt och spara hundratals euro i avgifter.

Aktuell år 2021

Du kan alltid jämföra de bästa lånens aktuella dagliga räntor. Priserna hos de leverantörer som vi samarbetar med uppdateras dagligen. Snabbt och enkelt.

Kunskapsbank

Oavsett om du vill ansöka om större finansiering eller låna en liten summa bör du göra en god research och läsa vår praktiska kunskapsbank ar, till exempel.

Riktiga experter

Med över femton års erfarenhet, otaliga besökare, lånejämförelser och tiotusentals genomförda lån är Pexcash.com experten på att låna pengar.

lån pengar

När du ska ta ett lån finns det en del att tänka på. Det finns både för – och nackdelar med att ta ett lån. Sen beror det också på vilket typ av lån du tar, samt vad lånet är avsett till. Beroende på vad du tänkt låna för bör du kolla upp vad de olika långivarna har att erbjuda. Det är alltid positivt att jämföra lån mellan olika banker och långivare eftersom alla erbjuder olika räntor. En del banker tar även ut olika avgifter som resulterar i att lånet i slutändan kan bli dyrare än du tänkt.

Det finns väldigt många lån i dagsläget och det är bra att se över vad alla lån innebär innan du beslutar dig för att ta ett lån. De olika typer av lån som finns är banklån, sms-lån, samt snabblån. Om du är i behov av snabba pengar under en kortare period är ett snabblån att rekommendera. Det eftersom de oftast rör sig om mindre belopp, samt att man ofta får det utbetalt väldigt snabbt. Om du däremot ska ansöka om till exempel ett bolån är det bättre att höra efter med bankerna eftersom de tar lägre ränta och inte lika höga avgifter som exempelvis sms-lån.

Ränta och avgifter

Ränta och avgifter kommer man sällan undan, banker och långivare måste också tjäna på att låna ut pengar, därav ränta och avgifter. Däremot finns det de banker, samt långivare som tar ut en lägre ränta och inte har några avgifter alls, eller nästan obefintliga avgifter. De kan däremot ställa högre krav på den som vill ansöka om ett sådant lån.

När du ska ansöka om ett större lån, det vill säga ett bolån eller billån är det oftast bättre att gå till banken eftersom deras räntor brukar vara mycket lägre. Men som ovan nämnts kan de ställa högre krav så som att man exempelvis inte får ha några tidigare lån och/eller skulder, samt att du måste ha en bra inkomst. Med största sannolikhet tar de även en kreditupplysning på dig för att se hur din kreditvärdighet ser ut. Vid de fall där du ansöker om mindre lån tar de inte alltid en kreditupplysning och de ställer heller inte lika höga krav.

Det finns dessutom en del långivare som kan bevilja ett lån trots att man har skulder sedan tidigare. Dessa erbjuder oftast lägre lånebelopp, men syftet med de lånen är att du ska kunna ta ett lån snabbt om du är i behov av ett tillfälligt lån. Det som också skiljer dessa lån från de större lånen är att de oftast har en kortare avbetalningsperiod. Det innebär att du har ett bestämt datum där lånet ska återbetalas.

Ju snabbare lån – desto högre avgifter

Oftast brukar det vara högre avgifter när du ansöker om ett sms-lån och/eller ett snabblån, men det behöver det nödvändigtvis inte vara. I vissa fall har de olika lånföretagen olika erbjudanden där du slipper avgifterna helt, dock kommer man sällan undan räntorna.

Men avgifterna kan alltså slopas vid vissa fall. Det är positivt om du är i behov av att ta ett lån snabbt och kan betala tillbaka det inom en viss tid. Vid sms-lån är ofta beloppen lägre, upp till 30 000 kronor. När man ansöker om ett sådant lån beroende på belopp kan du få från en månad upp till sex månader på dig att betala tillbaka det. Men det är som nämnts väldigt olika och därför är det viktigt att se vad som gäller för respektive långivare. Att ansöka om ett sms-lån och/eller snabblån är därför ett alternativ om du är i behov av snabba pengar.

Vid utebliven betalning kan det stå dig dyrt

Om du däremot inte kan betala ditt lån på utsatt tid kan det stå dig dyrt eftersom räntan oftast ökar markant. Dessutom lägger långivarna på olika avgifter så som påminnelseavgift. Om du trots påminnelser inte betalar tillbaka det lånade beloppet kan du dessutom få andra konsekvenser, som att få en betalningsanmärkning. Vad långivarna gör när de inte får tillbaka lånade pengar är att kontakta olika inkassobolag för indrivning av skulden, vilket kostar och den kostnaden kommer i slutändan hamna på dig. Om inkassobolagen inte lyckas driva in skulden kan de lämna över ärendet till kronofogdemyndigheten.

Det är en myndighet som har befogenhet att göra en utmätning på lönen. Vilket innebär att de kan ta en del av din inkomst för att betala tillbaka skulden till långivaren, samt de avgifter som det har kostat inkassobolaget. I slutändan kommer detta resultera i att du får en så kallad ”prick i registret”, alltså en betalningsanmärkning.

Om du får en betalningsanmärkning kommer du få väldigt svårt att få ett lån i framtiden. Dessutom kan det vara svårare att teckna till exempel ett mobilabonnemang och/eller hyra en bostad. Det är därför viktigt att se till att betala det lånade beloppet på överenskommen tid.

Om du däremot vet i tid att du inte har möjlighet att betala tillbaka beloppet kan du alltid kontakta långivaren och begära om ett så kallat uppskov. Vissa långivare kan bevilja detta om du tidigare har skött dina betalningar, eller om det är det första lånet du ansökt om. Ett uppskov innebär att du kan få skjuta på förfallodatumet en viss tid. Hur länge beror på vad du och långivaren kommer överens om.

Större lån har oftast lägre räntor

Ju större lån du ansöker om brukar oftast ha lägre räntor. Även dessa lån skiljer mellan banker och långivare. Det är därför värt att kolla upp vad som gäller för respektive bank. Att ansöka om ett större lån är rekommenderat om du till exempel planerar att köpa en bostad. Att köpa en bostad kostar en del och alla har inte möjligheten att köpa loss en bostad utan hjälp.

Därför kan man ta hjälp genom att ansöka om ett lån. Det innebär att du exempelvis kan köpa bostaden som du drömt om. När du ska ansöka om ett bolån kräver bankerna en del så som att du inte får ha några betalningsanmärkningar, samt skulder sedan innan. De kräver också att du ska ha en bra inkomst för att de ska kunna försäkra sig om att du betalar tillbaka lånet. Med ett bolån kommer du överens med banken om en avbetalningsplan, samt hur mycket som kommer amorteras, respektive räntan. Oftast kan du lämna boendet som en säkerhet när du ansöker om ett bolån.

VANLIGA FRÅGOR ATT LÅNA PENGAR

Att ansöka om ett lån är inget man gör varje dag. Därför vill du förmodligen veta exakt hur saker och ting fungerar och vad ett lån kommer att kosta dig. Eftersom det finns många olika lån kan kostnaderna variera. Använd vår lånekalkylator för att ta reda på hur mycket ett lån kommer att kosta.
Alla lån på Pexcash.com kan beräknas och sökas online. Vi rekommenderar alltid att du börjar med att jämföra lån, så att du kan räkna i lugn och ro och se vilket lånebelopp, vilken ränta och återbetalningstid som passar dig. Du får låneerbjudandet via e-post eller telefon. Där anges hur mycket du lånar, vad du måste betala och hur snabbt du kan betala tillbaka lånet. Vill du ta lånet? Därefter kan du underteckna erbjudandet och skicka tillbaka det till oss. Utbetalningen av lånet sker normalt inom några dagar efter att ansökan har godkänts. Det finns dock även lån som betalas ut omedelbart eller överförs till ditt konto 24 timmar efter ansökan.
Ja, det kan du. På Pexcash.com jämför vi ett stort antal långivare som erbjuder lån även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Observera att det kan finnas vissa begränsningar, t.ex. att du endast kan låna små belopp och att det ibland är nödvändigt att använda en borgensman.
Pexcash.com ger inte ut lån, vi sätter dig bara i kontakt med olika långivare och väljer ut dem efter dina behov. Varje långivare har sina egna villkor, som förklaras när du ansöker om lånet. De flesta långivare erbjuder olika betalningsalternativ, t.ex. banköverföring, autogiro eller Swish.
Detta kan variera från omedelbart till några arbetsdagar, beroende på vilken långivare du väljer och vilken typ av lån det rör sig om. Mindre lånebelopp, till exempel 5000 kronor, kan ofta sättas in direkt på ditt konto. I lånejämföraren kan du snabbt se hur lång tid det tar för de olika långivarna att betala ut ditt lån.

Senaste bloggarna låN

Hur mycket kan jag låna?

Ferratum review 2021

sv_SESwedish