Home » Blog » ETF:er för fordon: Bäst 2022

ETF:er för fordon: Bäst 2022

Fordonsindustrin spelar en viktig roll i världsekonomin och är en central komponent i finanserna. Även i mer osäkra tider lyckas denna sektor alltid väcka ett visst intresse hos investerare, vare sig de är proffs eller återförsäljare: det är därför Automotive ETF:er blir allt populärare verktyg på marknaden.

Faktum är att på För närvarande kan det finnas vissa osäkerheter i detta avseende just på grund av den lilla nedgång som fordonssektorn har upplevt i ett år. Faktum är att det under 2021 skedde en betydande minskning av registreringar på grund av olika faktorer, främst av ekologiska skäl.

Trots detta har intresset för investeringar i fordonsaktier inte minskat och kan stimuleras tack vare ETF:er. Dessa investeringsfonder gör det faktiskt möjligt att göra stora och diversifierade investeringar på lång sikt till fördelaktiga kostnader. Därför kan sektorn, trots upp- och nedgångar, erbjuda utmärkta möjligheter, om du väljer rätt handelsstrategi och ett fördelaktigt finansiellt instrument som ETF:er.

Automotive ETFs: Vad är det? Huvudtyper

För att investera optimalt i en så stor sektor som bilindustrin är det bästa sättet att använda ett finansiellt instrument som låter dig diversifiera din portfölj enkelt och ekonomiskt: ETF:er. Förkortningen står för Exchange Traded Fund och indikerar passivt förvaltade investeringsfonder som försöker replikera utvecklingen av ett aktiemarknadsindex. På så sätt är det möjligt att investera i en korg av värdepapper som delar vissa egenskaper som till exempel ett referensland eller en sektor som i detta fall är bilindustrin.

Möjligheten att investera i en korg med aktier istället för enstaka aktier, gör att du kan utöka din portfölj i en enda stor investering. På så sätt minskar kostnaderna och tiden som går åt till att övervaka prestanda för varje aktie som du vill satsa på. Dessutom, tack vare passiv förvaltning, är dessa fonder särskilt likvida.

Fordons-ETF:er: Topprankning 2022 att investera i

Baserat på deras specifika egenskaper kan ETF:er skilja sig åt i kostnader och förvaltningsmetoder. Till exempel spelar replikeringsmetoder och utdelning en grundläggande roll i detta. Replikering kan faktiskt vara av två typer:

 • Fysisk replikering: det är typiskt för fonder som direkt köper aktierna i jämförelseindexet. I sin tur särskiljs fysisk replikering i två andra grenar: total och prov. Den första inträffar när fonden köper alla aktier i det underliggande, den andra när den gör ett urval bland huvudaktierna. På detta sätt blir det en mer trogen replikering och en mer direkt och transparent investering;
 • Syntetisk replikering (ofinansierad): den används av så kallade swap-ETF:er, det vill säga de som inte investerar direkt i värdepapper men baseras på ett kontrakt som kallas swap, med en motpart. Avkastning betalas till detta genom att lägga till en sorts risk kopplad till motparten. Å andra sidan erbjuder swap-ETF:er större diversifiering eftersom de tenderar att täcka ett större område.

När det gäller utdelningar finns det dock två distinkta typer:

 • Ackumulering: där utdelningen inte delas ut som det sker med enkla aktier, utan återinvesteras i själva fondens tillväxt;
 • Utdelning: tvärtom, utdelningar delas ut mellan investerare periodiskt (varje kvartal, halvår eller år).

Bästa ETF:er att investera i: Ranking 2022

Detta index inkluderar en korg med aktier som också är noterade på den italienska börsen. Specifikt omfattar det 600 medelstora och stora företag med kapital som är involverade i produktionen av bilar och deras komponenter, det vill säga på företag som arbetar med allt som rör bilar, deras konstruktion och underhåll. Indexet fokuserar på Europa och det finns två ETF:er som spårar dess resultat:

 • iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF (DE);
 • Lyxor STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF – Acc ETF.

Med hänsyn till egenskaperna som anges i föregående stycke kommer du att kunna analysera de två fonderna och förstå vilka som är bäst lämpade för dina handelsbehov.

iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF (DE)

Den första bilfonden som listas här är iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF (DE) som investerar i europeisk aktiekorg med inriktning Bilar.

Huvudfunktioner iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF (DE) ETF:

Fonden köper alla aktier i indexet direkt och i sin helhet, alltså efter en fullständig fysisk replikering. Utdelningar följer däremot en årlig utdelningspolicy. ETF:n är mycket stor, i själva verket förvaltar den tillgångar på cirka 752 miljoner euro och har varit aktiv i över 5 år. Referensvalutan är EUR och den skattemässiga hemvisten i Tyskland. TER-kostnaden, det vill säga den totala årliga avgiften för förvaltningen av fonden, uppgår till 0,46 %.

iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF (DE) uppvisar utmärkt diversifiering, särskilt ur en geografisk synvinkel. Det inkluderar faktiskt flera länder i euroområdet, presenterade här med deras relativa vikt:

 • Tyskland: 60,21 %
 • Frankrike: 15,34 %
 • Nederländerna: 13,53 %
 • Italien: 9,34 %
 • Finland: 1,54 %

Det är klart att detta är en fond som fokuserar på en specifik sektor, vi kan inte talar också om sektorsdiversifiering. Men inuti finns det många prestigefyllda titlar, cirka 600 eftersom det valda replikeringsläget är det totala. De 12 aktierna med högst vikt är:

 • DAIMLER: 27,07%
 • STELLANTIS: 13,53%
 • VOLKSWAGEN: 13,34%
 • BMW: 10,51 %
 • FERRARI: 9,34 %
 • MICHELIN ORD: 8,64 %
 • PORSCHE SE VZ PRF: 5,17 %
 • CONTINENTAL ORD: 4,12%
 • RENAULT: 2,42%
 • FAURECIA SA ORD: 2,21%

Lyxor STOXX Europe 600 Bilar & amp; Parts UCITS ETF – Acc

Återigen är referensindexet STOXX® Europe 600 Automobiles & amp; Delar och ETF som replikerar trenden är Lyxor STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF – Acc, denna gång med en syntetisk swap-replikering

Nyckelfunktioner Lyxor STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF – Acc ETF:

ISIN & amp; Ticker: LU1834983394 AUTPT-typ av ETF: Indexerat ETF-referensindex STOXX® Europe 600 Automobiles & amp; Delar Årliga avgifter0,30% Var kan man köpa eToro / Capital.com / Trade.com Huvudfunktioner Lyxor STOXX Europe 600 Bilar & amp; Parts UCITS ETF – Acc ETF

 • Även typen av utdelning skiljer sig från den tidigare, i själva verket har Lyxor-fonden valt ackumuleringsutdelningar som därför återinvesteras i själva fondens tillväxt. Fonden är ganska stor med ett förvaltat kapital på 104 miljoner euro och har funnits i över fem år. Den skattemässiga hemvisten är i Luxemburg. När det gäller den årliga kostnadskvoten är andelen till och med lägre än den andra fonden och uppgår till 0,30%.
 • Replikeringen av indexets prestationer är ganska trovärdig och detta kan noteras genom att titta på periodisk avkastning. Till exempel är ettårsavkastningen 28,84 %, medan data för kort, medellång och lång sikt visas i följande tabeller:

Det kan ses att även om den valda replikeringsmetoden är olika, skiljer sig avkastningen för de två fonderna väldigt lite. Detta visar en ganska trogen återgivning av swap-ETFen som presenteras här.

Hur man investerar i fordons-ETF:er

När du väl har valt den bil-ETF som bäst passar dina behov måste du bestämma dig hur tillgång till de mest lämpliga marknaderna. I grund och botten faller valet på två olika typer av investeringar:

 • Investeringar genom onlinehandelsplattformar;
 • Investeringar genom banker.

De två investeringsmetoderna är diametralt motsatta och erbjuder följaktligen helt olika tjänster. I allmänhet tenderar detaljhandlare att välja investeringar via en onlineplattform eftersom de har en hel rad fördelar som saknas i bankinvesteringar. Först och främst möjligheten att självständigt kunna hantera ditt konto. Detta tillåter å ena sidan att få erfarenhet och förtrogenhet med finansiella investeringar, å andra sidan utsätter det dig för en rad risker som lätt kan stötas på online såsom bedrägerier eller inte särskilt ärliga mäklare.

Bankinvesteringar erbjuder å andra sidan ständig hjälp av en finansiell rådgivare, men det medför högre kostnader och bristande möjlighet att hantera sina investeringar självständigt. Dessutom erbjuder onlinehandelsplattformar ett bredare urval av verktyg för att investera i ETF:er och, för säkerhets skull, välj bara onlinemäklare som är certifierade av de viktigaste europeiska myndigheterna som CySEC och CONSOB.

Handel med ETF:er för fordon: Bästa plattformarna och rekommenderade lösningarna

För handlare som bestämmer sig för att investera i ETF:er för fordon via onlineplattformar, det finns ett stort urval av säkra och pålitliga mäklare som de som presenteras i tabellen. Dessa fungerar i själva verket enligt de internationella reglerna som dikteras av ESMA och erbjuder ett brett urval av verktyg som är användbara för att göra framgångsrika investeringar och optimal marknadsanalys.

Bland dessa kan vi till exempel lyfta fram de tjänster som finns tillgängliga på Capital.com (här för den officiella hemsidan), en mäklare full av användbara verktyg på alla nivåer och alla budgetar. Priserna är faktiskt bland de mest tillgängliga från nollkommissionspolicyn till de konkurrenskraftiga variabla spreadarna. Dessutom är demokontot helt gratis och i slutet är det möjligt att börja handla på ETF:er för fordon och andra tillgångar, med en insättning på endast 100 EUR. Plattformen är enkel att använda, även för nybörjare som bland annat kommer att kunna dra nytta av utbildningsdelen för att öka sina kunskaper om handel. Det här avsnittet erbjuder faktiskt helt gratis videolektioner och e-böcker, för både nybörjare och mer erfarna investerare.

En annan anmärkningsvärd plattform är FP Markets (gå här för att lära dig mer om tjänsterna) speciellt lämplig för mer erfarna handlare eftersom det erbjuder en rad avancerade tjänster som är svåra att hitta hos andra mäklare. Därmed inte sagt att den inte är lämplig även för nybörjare utan att den försöker tillfredsställa behoven hos alla typer av handlare. På FP Markets kan du till exempel hitta finansiella mätverktyg för alla nivåer och det är möjligt att integrera plattformarna MetaTrader och IRESS. Dessutom är mäklaren en av få som erbjuder handelssignaler som låter dig identifiera de bästa handelsmöjligheterna genom specifika meddelanden. Återigen, alla tjänster är tillgängliga utan förpliktelser genom att öppna ett gratis demokonto.

Köpa ETF:er för fordon med eToro

En separat anteckning bör göras till eToro (fullständig översikt här) , den mest populär handelsplattform i världen, som har tusentals tillgångar och miljontals aktiva användare. Plattformen är extremt enkel att använda, särskilt tack vare den sociala miljön som ges av Social Trading, en av eToros huvudtjänster. Detta gör det faktiskt möjligt för handlare att hålla kontakten med varandra, utbyta kommentarer och information precis som på ett socialt nätverk.

eToro: mäklare rekommenderas för ETF Automotive

Dessutom, användare med liten erfarenhet eller som inte gör det har mycket tid att ägna åt handel kan välja Copy Trading, en tjänst som låter dig kopiera, genom en speciell algoritm, alla handelsoperationer för en utvald toppinvesterare. Alla eToro-tjänster kan testas med ett gratis och obegränsat demokonto. Gå bara till den officiella eToro-webbplatsen, öppna ett demokonto och börja simulera investeringar och strategier med ett virtuellt konto som gjorts tillgängligt av själva plattformen. Om du bestämmer dig för att fortsätta med det riktiga kontot, gör bara en minsta insättning på endast 50 EUR och börja handla på de bästa aktierna till noll provision.

Köpa ETF:er för fordon på banken: Är det värt det?

Som ett alternativ till att investera online kan du välja en investering via din bank om den erbjuder ETF:er. Baserat på ovanstående, är det värt att köpa ETF:er för fordon på banken? Även om valet är personligt, finns det många svagheter med detta sätt att komma åt marknaderna, särskilt för små amatörhandlare.

Banken har faktiskt ett mer kanoniskt förhållningssätt till investeringar som knappast passar ett ungt finansiellt instrument som ETF:er. Faktum är att det tenderar att erbjuda få verktyg i detta avseende. Dessutom hanteras kontot av en finansiell rådgivare och det kan verka som en fördel då du får löpande assistans, men så är inte fallet med ETF:er. Dessa fonder är faktiskt kända för att de tillåter stora investeringar till låga priser. Med bankinvesteringar försvinner denna funktion eftersom kostnaderna är mycket högre än de som erbjuds av plattformarna.

Först och främst måste tjänsten som erbjuds av konsulten betalas, därför tillkommer kontohanteringsavgifter. Dessutom kan ytterligare tilläggskostnader som stämpelavgifter, individuella transaktionsavgifter samt den TER som fonden själv ålägger tillkomma. Vid det här laget skulle det förlora sin karakteristiska bekvämlighet att bygga en portfölj genom ETF:er.

Experter anser därför att banken inte precis är det bästa valet om du vill investera i ETF:er för fordon på ett lönsamt sätt. Valet är dock fortfarande personligt, därför är det nödvändigt att baseras på sina egna behov och uppfattningar, men med rätt medvetenhet om riskerna och fördelarna.

Teknisk analys av fordons-ETF

Om valet faller på onlinehandel är ett grundläggande steg för att investera i fordons-ETF:er på bästa möjliga sätt att etablera rätt operativ strategi. För att göra detta är det nödvändigt att genomföra en djupgående studie av marknaderna genom teknisk analys. Denna disciplin låter dig faktiskt göra framtida prognoser baserade på tidigare avkastning för en tillgång. För att utföra den tekniska analysen av en ETF eller någon annan tillgång är det nödvändigt att använda de analysverktyg som tillhandahålls av professionella handelsplattformar som eToro.

Bland dessa verktyg är användningen av specialverktyg väsentligt .-diagram som visar en tillgångs prestanda under en given tidsperiod. Tidsramen är faktiskt ett annat grundläggande element, inte bara för analysen, utan för valet av den operativa strategin. Ett annat grundläggande verktyg är handelsindikatorerna som appliceras på diagrammet för att få exakt information. Faktum är att de låter dig skapa avancerade eller grundläggande diagram, beroende på handlarens nivå. För att analysera resultatet för iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; ETF Parts UCITS ETF (DE), en tidsram som lämpar sig för lång sikt fastställdes och ett enkelt glidande medelvärde valdes som en indikator som gjorde det möjligt att identifiera trendens riktning:

Teknisk analys ETF Automotive 2021/22

Diagrammet visar resultatet för iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; ETF Parts UCITS ETF (DE) under andra halvan av 2021 och de första veckorna av 2022. Det som är omedelbart uppenbart är de stora svängningarna på ljusen som indikerar hög årlig volatilitet.

Men trots de frekventa svängningarna, fonden visar en progressiv uppåtgående trend med en total ökning på 20 % från juli 2021 till januari 2022. En långsiktig operativ strategi verkar därför vara särskilt lämplig, kanske utnyttja tider då kursen är låg för att sedan dra nytta av en möjlig uppsida över tid.

Köp prognoser för fordons-ETF 2023/2024

Med utgångspunkt från data från den tekniska analysen och de som erhålls från de periodiska avkastningen från de två analyserade ETF:erna kan vi börja beskriva någon form av handelsstrategi. I det här fallet kommer experternas prognoser om den troliga utvecklingen av prestanda för fordons-ETF:er för tvåårsperioden 2023/2024 att vara grundläggande.

När du tänker på investeringar i fordonssektorn kommer du att ta hänsyn till alla de företag som direkt sysslar med tillverkning av bilar och deras komponenter. Det är en av de sektorer som drabbats hårt av pandemikrisen eftersom det handlar om vällustiga varor. Efter det globala undantagstillståndets spridning stoppades dessutom produktionen och exporten av material från Kina, vilket resulterade i en minskning av registreringarna under 2020.

Men från 2021 verkar en återhämtning ha börjat, inte bara inom produktion, men också inom mobilitet som sakta har lett till att sektorn har återupptagit sin verksamhet, både på nationell och internationell nivå. I detta avseende förutspår experter en ökning av investeringarna i sektorn som kan vara fördelaktiga för den del av näringsidkaren som ser till fordonssektorn med särskilt intresse. En annan viktig punkt att tänka på är utvecklingen av hela fordonssektorn som, om än långsamt, kommer ikapp med tiden mot den nya kapplöpningen för eko-hållbarhet.

Ur detta föds ett nytt hopp om expansion. för sektorn tack vare den alltmer imponerande närvaron av elfordon. Detta kommer att ge ett betydande genombrott i tillväxten av fordonsindustrin med en större möjlighet till investeringsdiversifiering. Med införandet av hybrid- och elbilar kommer det faktiskt att finnas nya attraktiva aktier och nya index att dra fler och fler investeringsmöjligheter från.

Även om de senaste två åren inte har varit särskilt positiva för fordonssektorn är prognoserna för den framtida utvecklingen av sektorn ganska positiva, vilket också visas i följande graf, även tillgänglig på plattformar som eToro:

Prognoser 2023/2024 ETF Automotive

The grafen är ganska uppenbar den tillväxt som sektorn har haft under de senaste två åren, trots upp- och nedgångar. Med utgångspunkt från kollapsen som marknaderna drabbades av under den första lockdownen, var det faktiskt en viktig återhämtning på 154 % för den analyserade fordons-ETF. I rutan, å andra sidan, framhävdes en lateral makrotrend som kännetecknades av hög volatilitet för hela 2021.

Enligt analytikers uppskattningar kommer 2022 att präglas av stabilitet, vilket för trenden mot stiga, upp till ytterligare tillväxt fram till 2024. Effekterna av de nya eko-hållbarhetsplanerna kommer att vara avgörande i detta, vilket kommer att leda till produktion och försäljning av nya bilar, särskilt hybrider och elektriska, under hela decenniet.

Är det värt besväret att investera i ETF:er för fordon? Fördelar och nackdelar

Efter att ha presenterat upp- och nedgångarna för en sektor som har drabbats av pandemin, är det rätt att tvivla på den faktiska genomförbarheten av en investering av denna typ och undra om det är värt besväret att investera i ETF:er bil?

För att ge ett uttömmande svar på denna fråga är det nödvändigt att noggrant analysera alla styrkor och svagheter hos referenssektorn och ETF:er som ett finansiellt instrument. Därför verkar en lista över fördelar och nackdelar med ETF:er för bilar vara det lämpligaste sättet.

Fördelar med ETF:er för automotive

Först och främst kan fördelarna erkännas främst i den inneboende egenskaper hos ETF:er och deras bekvämlighet som finansiella instrument. Genom att investera genom passivt förvaltade investeringskällor kommer det faktiskt att vara möjligt att komma åt en solid, stor och diversifierad marknad till mycket låga kostnader. På så sätt blir det därför möjligt att fokusera på en hel sektor utan att analysera enskilda aktier utan att utvärdera dem som helhet, optimera tid och kostnader.

 • När det gäller fördelarna med sektorn har dock fordonssektorn väckt vissa tvivel under de senaste två åren på grund av vissa fall på grund av effekterna av pandemin. I tider av ekonomisk kris är konsumtionsvaror faktiskt de första som drabbas av effekterna just för att de inte anses vara av primär betydelse.
 • Mobilitet förblir dock i centrum för det kollektiva intresset, därför, fordonssektorn kommer aldrig att drabbas av en definitiv kollaps. Vidare är analytikernas prognoser goda för fordonsindustrins framtid tack vare alla projekt som de viktigaste företagen i sektorn har i pipeline för ny tillväxt. Det betyder att investeringar i ETF:er är precis det bästa sättet att fokusera på en sektor som, trots upp- och nedgångar, alltid förblir en evergreen.

Nackdelar med ETF:er för automotive

gäller nackdelarna , kan riskerna förknippade med alla finansiella investeringar belysas. Marknadernas oförutsägbarhet förblir i själva verket en öm punkt för dem som bestämmer sig för att gå in i handelsvärlden. Pandemin är ett utmärkt exempel på denna oförutsägbarhet: från det ena ögonblicket till det andra påverkades marknaderna av en plötslig händelse som fick många företag på knä inom många sektorer. Automotive är en av dem och håller för närvarande på att återhämta sig.

Dessa risker kan dock stoppas med en bra marknadsanalys och en handelsstrategi som passar situationen väl. Slutligen förblir försiktighet handlarens bästa vän, därför är det nödvändigt att investera bara det du är villig att förlora, alltid utvärdera alla risker som är involverade.

Investera i ETF:er för fordon: Toppexpertutlåtanden

Att själv genomföra studier och analyser är viktigt, men en ytterligare hjälp kan vara att konsultera ledande experters åsikter för ytterligare bekräftelse. Vad tycker experter om potentialen med att investera i ETF:er för fordon?

Baserat på den undersökta fonden kan en hög risknivå belysas, liksom en ganska betydande volatilitet. Experter håller med om denna punkt, samt lyfter fram den enorma potentialen hos ETF:er för fordon och möjligheten att uppnå utmärkt avkastning, trots riskmarginalen. Analytiker tenderar att understryka den särskilda kris som sektorn befinner sig i, men också de framtida möjligheter den kan erbjuda, särskilt tack vare utvecklingen av elsektorn.

Fordonssektorns resultat 2017/2030 (Statista.com)

Grön mobilitet kan faktiskt vara den nya riktning som hela fordonssektorn kan ta, också tack vare de incitament som fler och fler regeringar allokerar för alternativ energi och mobilitet, om än med mycket långa tidsskalor.

Ur ekonomisk synvinkel är de alternativ som experterna föreslår två: om du inte vill ta för många risker för tillfället kan du fokusera på elbilsaktier i väntan på att hela sektorn ska stabiliseras igen. Ett andra alternativ, å andra sidan, kan vara att investera i ETF:er för fordon med en lång strategi och förvänta sig långsiktiga fördelar. Nyckelordet är dock alltid diversifiering.

Slutliga överväganden

Sammanfattningsvis kan man säga att investeringar i ETF:er för fordon kan erbjuda intressant avkastning i framtiden, trots nuets osäkerheter. Under denna guide har faktiskt en bred och detaljerad översikt getts om hur man investerar i fordonssektorn på ett bekvämt och säkert sätt. Först presenterades de bästa ETF:erna för fordon som replikerar trenden på den europeiska bilmarknaden. Avkastningen och diagrammen för fonderna har gjort det möjligt för oss att analysera tidigare resultat och göra omfattande prognoser för framtiden.

I detta avseende har ett antal osäkerhetsfaktorer uppstått på grund av den risk som fordonssektorn för närvarande utgör, främst på grund av den höga volatiliteten. Risker som dock kan hanteras tack vare en god dos försiktighet och de avancerade verktygen från de bästa onlinemäklarna som de som listas i den här guiden.

FAQ – ETF:er för fordon: Vanliga frågor

Vad är ETF:er för automotive?

ETF:er för fordon är passivt förvaltade fonder som replikerar utvecklingen av aktiemarknadsindex kopplade till fordonssektorn.

Hur man investerar i ETF:er för fordon?

För att investera i ETF:er för fordon måste du välja en lämplig finansiell mellanhand, såsom en giltig onlinemäklare, vars främsta fördel är förslaget om tillgängliga, rörliga och överkomliga handelsprovisioner. investerare.

Vilka är de bästa ETF:erna för bilar?

De bästa ETF:erna för fordon är de som valts ut i den här guiden: iShares STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF (DE) och Lyxor STOXX Europe 600 Automobiles & amp; Parts UCITS ETF – Acc ETF:er som spårar resultatet för det viktigaste europeiska aktieindexet för fordon.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish