Home » Blog » Uber Aktie | Köpa Uber Aktier?

Uber Aktie | Köpa Uber Aktier?

Investera i Uber

Det är troligt att du, liksom tusentals smarta investerare, har för avsikt att placera dina pengar på aktiemarknaden, särskilt genom att köpa Uber-aktier. Men till skillnad från dem är du inte helt säker på hur du ska utnyttja denna möjlighet. Om du befinner dig i denna situation bör du först och främst skaffa dig så mycket information som möjligt. För att hjälpa dig på din resa genom börsvärlden har vi sammanställt en djupgående analys för att hjälpa dig att få en överblick över Uber. På så sätt kan du öka dina chanser att lyckas med din satsning på aktiemarknaden. Nu kan vi börja utan vidare omvägar.

 

Vad är Uber?

Uber eller mer känt som Uber Technologies Inc är ett företag som grundades 2009 och är baserat i USA. Företaget är skaparen och ägaren av en applikation som ansvarar för att tillhandahålla transporter till användarna. Företagets affärssystem är ganska enkelt: förarpartnerna erbjuder sina tjänster och plattformen sätter dem i kontakt med kunderna.

Dess styrka är att erbjuda en lösning på problemet med rörlighet i storstäder runt om i världen, vilket är anledningen till att Uber har blivit ett riktmärke i den tekniska utvecklingen som gör det möjligt för professionella förare att erbjuda sina tjänster till privatpersoner. Ubers tekniska plattform är ett riktmärke inom sitt område och har en imponerande närvaro i 310 städer runt om i världen.

Varför köpa Uber-aktier?

Uber gick nyligen in i börsvärlden, närmare bestämt i mars 2019, med vad som kan betraktas som ett företag vars börsnotering är ung. Fluktuationerna på transportmarknaden har påverkat Uber, även om företaget ivrigt katalogiseras som ett teknikföretag.

 • Som ett resultat av detta ligger företagets aktier, som vid lanseringen värderades till 72 dollar, för närvarande runt 50 dollar. Ubers globala räckvidd och appens direkta koppling till samåkning ger dock stora fördelar jämfört med de närmaste konkurrenterna.
 • Expansionen i Asien och Latinamerika har gett företaget utmärkta affärsutsikter som ger ett växande affärsfönster. Å andra sidan ger den nedåtgående trenden i bolagets aktiekurs möjlighet till blankning.

Med ett sådant system kan du tjäna pengar utan komplikationer så länge du har en bra mäklare. Detta är en operation som du kan rådgöra med din mäklare för att tjäna pengar utan komplikationer. Dessutom har du större chans att göra vinster när du handlar med Uber-aktier genom CFD:er (Contracts for Difference).

Att köpa Uber-aktie: Fördelar

 1. Uber, som teknisk plattform, erbjuder ett brett utbud av tjänster som gör det möjligt att anpassa sig till behoven på transportmarknaden i varje stad.
 2. Med UberEATS satsade företaget på att utöka sin verksamhetsradie genom att gå från det system som hittills utvecklats för persontransporter till sektorn för mattransporter i hemmet. Detta har blivit en av Uber-förarnas starka sidor under pandemin i Covid-19.
 3. Uber erbjuder ett ganska enkelt och problemfritt sätt för förare att få extra resurser.
 4. Detta företag söker, utvecklar och implementerar ett system för chaufförslösa bilar.

Att köpa Uber-aktie: Nackdelar

 1. Detta företag har varit inblandat i en rad mediekonflikter som har försämrat dess image, vilket har haft en allvarlig inverkan på dess aktiekurs. Bland de viktigaste problemen är de ständiga konflikterna med taxiförarförarnas fackföreningar i olika städer där Uber är verksamt, samt olika juridiska konflikter med olika regeringar.
 2. Under 2016, 2017 och 2018 drabbades företaget av allvarliga bakslag i form av förluster, varav 2017 var den värsta med en minskning på 4,5 miljarder US-dollar. Förändringar i styrelsen har dock gjort att denna plötsliga utveckling har avbrutits.
 3. Marknaden möter allt hårdare och hårdare konkurrens som tar mark från Uber, särskilt på grund av den image som företaget har gett.

Hur köper man Uber-aktier?

Nu är du nästan redo att gå in på aktiemarknaden genom att handla med Uber-aktier. Men innan du tar detta viktiga steg måste du skaffa dig en bra borker. Mäklare är inget annat än professionella företag eller personer som har till uppgift att utföra börshandel. Detta beror på att de är licensierade som mäklare. Det är oftast bättre att leta efter företag som har erfarenhet av dessa verksamheter, eftersom de har mycket mer erfarenhet och förmåga att verka på olika internationella marknader.

På så sätt erbjuder de företag som arbetar som mäklare dig ett brett utbud av möjligheter så att du kan investera dina pengar på bästa sätt. För att du ska slippa tid och även ett dåligt val har vi här en kort lista över de bästa mäklarföretagen, dessa är:

 • Plus500
 • XTB
 • eToro
 • Bankinter Mäklare

När du har studerat de villkor som erbjuds av din framtida mäklare kan du ingå ett avtal med dem i enlighet med de specifikationer som de ger dig. När du har ditt konto kan du komma åt deras sökmotor, där du har möjlighet att hitta Uber-aktier. Du erbjuds också en uppsättning grafer, analyser och annan information som gör det möjligt för dig att utföra olika typer av operationer.

Tips för att investera i Uber aktie

 1. Håll dig alltid informerad om de rättsliga villkoren för Ubers verksamhet i de länder där företaget är verksamt, eftersom detta kan påverka aktiekursen.
 2. När du investerar dina pengar i Uber-aktier, som i alla andra finansiella tillgångar, ska du inte använda kapital som måste användas på kort sikt.
 3. Det är alltid klokt att göra en grundläggande och teknisk analys av företaget för att fatta ett beslut om att köpa eller sälja.

Vanliga frågor om Uber aktier

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish