Home » Blog » Twitter Aktie | Köpa Twitter Aktier?

Twitter Aktie | Köpa Twitter Aktier | Pexcash.com

Twitter Aktie | Köpa Twitter Aktier?

Att investera i Twitter

Twitter är ett av de mest använda sociala nätverken i den digitala tidsåldern. Och nu är det också ett bra alternativ att analysera dess aktiekurs på aktiemarknaden, eftersom den är ganska attraktiv för många investerare. Även om Twitter har starka konkurrenter som Facebook kan en investering i Twitter vara ett utmärkt tillfälle att komma in på aktiemarknaden.

Det är dock viktigt att vi lär oss mer om företagets verksamhet innan vi ens funderar på att köpa Twitter-aktier. Som tur är har du snubblat över vår webbplats och det är här som vi ger dig all relevant företagsinformation, inklusive fakta som hur mycket en Twitter-aktie är värd, för- och nackdelar med att köpa dem och mycket mer! Följ med oss och läs vidare nedan.

Vad är Twitter?

Det är en onlineplattform där användare kan blogga textmeddelanden som kan vara upp till 280 tecken långa. Dessa meddelanden kallas tweets och finns på kontots huvudsida. Varje användare har möjlighet att prenumerera på profiler för andra personer som skriver deras tweets, de senare kallas följare.

 • Företaget grundades i mars 2006 i San Francisco, Kalifornien, och har dotterbolag i Texas och Massachusetts, USA. Twitter har blivit världsberömt tack vare att det har cirka 300 miljoner användare. Det uppskattas att 65 miljoner tweets publiceras dagligen och att upp till 800 000 sökningar utförs.
 • Sedan 2010 har Twitter börjat erbjuda en marknadsföringstjänst som kallas Promoted Tweets, som består av reklam till den kund som har anlitat den. Detta kommer att återspeglas när en användare söker efter meddelanden om ett visst ämne. Det innebär att den tweet som klienten publicerat kommer att visas i de första resultaten.

Varför köpa Twitter-aktier?

Det finns många skäl som gör att du kan välja detta fantastiska företag för att investera din inkomst. Den första är att Twitter har varit noterat på NYSE i New York sedan 2013, vilket innebär att Twitter har funnits på aktiemarknaden under en längre tid.

 • Du har också möjlighet att köpa en aktie i Twitter på Nasdaq under förkortningen TWTR. Twitter blev offentligt och det tog inte lång tid för företaget att börja handla, tack vare att det lyckades bli framgångsrikt ganska snabbt och samtidigt skapa en stark image som företag.
 • Ett annat skäl är den enorma mängd aktier som Twitter äger och som för närvarande är utestående och som nästan uppgår till 800 miljoner. År 2019 har de tjänat mer än 3 miljarder dollar i intäkter. Allt detta bidrar till att Twitters aktievärde fortsätter att stiga allt högre.

Att köpa Twitter-aktier: Fördelar

 • Den är mycket populär bland allmänheten: Oavsett kön eller ålder är det fler och fler som registrerar sig på plattformen, vilket bidrar till att bygga upp en lojalitet till företaget.
 • Twitter drar nytta av stora globala händelser för att få fler användare: Genom att sprida information om dem kan man få fram nya publikrekord.
 • De viktigaste investerargrupperna i USA satsar på företaget: Vanguard har 10,2 % Twitter-aktier, Morgan Stanley 5,8 %, SSgA Funds 4,29 %, ClearBridge 3,19 %, Coatue 2,49 % och BlackRock 2,41 %.
 • Twitters aktiekurs är låg jämfört med de största konkurrenterna: Twitter-aktien kostar för närvarande strax över 45 dollar.
 • Företaget har en god förmåga att omvandla sitt stöd: Företaget strävar alltid efter att förnya sina tjänster för att möta användarnas behov och för att kunna möta sina konkurrenter.
 • Det är ett utmärkt tillfälle att investera i en långsiktig Twitter-aktie: Detta tack vare att den har en mycket god uppåtgående kapacitet och stora möjligheter att expandera företaget.
 • Företaget har en stor plats på den amerikanska marknaden när det gäller intäkter: eftersom det har mer än 55 % av försäljningen enbart i det landet, vilket tyder på att varje Twitter-aktie har ett stabilt och lönsamt pris.

Att köpa Twitter-aktier: Nackdelar

 • Deras marknadsföringstjänst är inte så effektiv: Enligt kunderna skulle tjänsten kunna förbättras för att överträffa konkurrenterna.
 • Twitters aktie har ibland ett lite riskabelt pris: Sedan Twitter gick till börsen har aktiekursen varit ganska volatil.
 • Stor konkurrens på området: Detta företag har haft lite svårt att skapa nya användare, eftersom de andra har en mer kraftfull finansierings- och användningsmodell.

Hur köper man Twitter-aktier?

Om du inte vet hur du ska köpa på Twitter förklarar vi nedan var du kan investera utan att behöva anstränga dig särskilt mycket. För att köpa en aktie behöver du bara använda dig av en aktiemäklare, och det finns många olika typer på marknaden. Det finns några som du bara kan köpa från ett visst land, till exempel Renta 4, ING Direct och XTB.

Å andra sidan finns det mäklare som arbetar var som helst i världen, till exempel eToro, Interactive Brokers, IQ Option och andra. Det bör noteras att DeGiro Broker också arbetar med den internationella marknaden, men inte från Latinamerika.

Inom eToro finns det flera sätt att köpa Twitter-aktier, varav ett är Copy Trading. En av dem är Copy Trading, som går ut på att kopiera en annan köpares handelsstrategi, detta kan enkelt göras genom att göra lite forskning i sökfältet. Vi ska nu visa dig hur du handlar Twitter-aktier via eToro-mäklaren:

 • Först måste du skapa ett konto genom att fylla i formuläret på skärmen.
 • När du loggar in måste du bekräfta ditt konto genom att ladda upp dokument som styrker din identitet.
 • I sökfältet skriver du in företagets namn för att söka efter aktien.
 • Välj aktien, så kommer du till en sida som visar all information om företaget och klicka på investera.
 • I popup-fönstret anger du det belopp som ska investeras, antalet aktier som ska köpas och andra nödvändiga uppgifter.
 • Tryck på för att utföra operationen.

Tips för att investera i Twitter aktie

 • Om du är nybörjare och är rädd för att förlora mycket pengar kan du välja att investera i mäklare som handlar virtuellt. På så sätt kan du bara köpa och sälja Twitter-aktier som om det vore en simulator.
 • Utforma din egen investeringsplan: Först och främst är det av yttersta vikt att du skapar den strategi du ska använda för att veta hur mycket pengar du kan arbeta med och hur länge.

Vanliga frågor om Twitter aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish