Home » Blog » Total Aktie | Köpa Total Aktier?

Total Aktie | Köpa Total Aktier?

Investera i Total

Total S.A. är ett franskt företag med över 96 års erfarenhet inom olje- och naturgasindustrin. Under de senaste åren har företaget dock anpassat sig till den globala övergången till förnybar energi genom att fokusera en del av sina resurser på denna marknad.

Tack vare denna anpassningsförmåga är aktiepriset totalt för närvarande på väg uppåt. Företaget har ökat värdet på sina aktier med 75,09 % under 2020. Det har därför blivit ett mycket populärt företag bland investerare från hela världen.

Detta företag kan erbjuda dig investeringsmöjligheter med stor avkastning. Om du är intresserad av att lära dig mer om Total och dess aktier kommer vi att berätta om dess historia, styrkor, möjligheter och även förklara hur man investerar i Total.

Vad är totalt?

Total S.A. är ett multinationellt företag av franskt ursprung med ekonomisk verksamhet inom olje- och naturgasindustrin. Total S.A. har sitt huvudkontor i Tour Total, Courbevoie, Frankrike.

Företaget grundades av Ernest Mercies. Som tillsammans med 90 företag och banker lyckades formalisera bildandet av företaget den 28 mars 1924. Han försökte konsolidera ett rent franskt oljebolag. Efter att den dåvarande franska presidenten hade avvisat idén om att alliera sig med Royal Dutch Sell.

2016 beslutade Total S.A. att omforma sitt företag för att bli en stor aktör inom energiindustrin. Den skapade flera avdelningar inom företaget. Dessa omfattar bland annat prospekterings- och produktionsdivisionen, gasdivisionen, kraftgenerering och förnybara energikällor samt globala tjänster.

I dag fortsätter Total att fokusera på olje- och gasindustrin. Men man har gjort stora investeringar på marknaden för förnybar energi, som skulle kunna bli mänsklighetens energiframtid. Minska koldioxidutsläppen samtidigt som vi förbättrar världens energikvalitet.

Varför köpa Total-aktier?

Total är ett ledande företag inom energiindustrin. Både för sin närvaro inom olje- och gasindustrin och inom förnybar energi. Det har resulterat i en stor ekonomisk stabilitet och en vision för framtiden.

Företaget redovisade intäkter på upp till 200,316 miljarder dollar (USD) år 2019, med tillgångar värderade till 273,294 miljarder dollar (USD). Att generera en ökning av värdet på Total Stock Exchange.

Total har fram till 2020 sett stora ökningar av värdet på sina aktier. Öka värdet på sina aktier med 75,09 % från mars till december 2020. Aktiens värde fastställs slutligen till 44,48 dollar (USD) för årets sista månad.

Köp av aktier: Fördelar

 • Hög motståndskraft i en mycket konkurrensutsatt bransch. Företag runt om i världen tävlar om att vara bäst inom olje- och gasindustrin. Total har dock lyckats prestera utmärkt, vilket har hållit Total share price på en hög nivå.
 • Investeringar i förnybar energi för företagets framtid. Detta är mycket fördelaktigt med tanke på att många länder håller på att anpassa sig till energialternativ med låga koldioxidutsläpp. Total kan alltså fortsätta att öka sina intäkter och öka värdet på total andel.
 • Förbättrar sin teknik och minskar kostnaderna. Detta ger företaget en fördel jämfört med andra företag med liknande ekonomisk verksamhet. På så sätt kan de generera högre nettointäkter årligen och öka sina NASDAQ Total-andelar på aktiemarknaden.

Köp av totala aktier: Nackdel

 • Skulder i USA. Debido a una demanda relacionada a la compañía en la industria de Gas en este país. Lo que afecta la cotización Total en la bolsa.

Hur man köper Total-aktier

Om du är intresserad av att lära dig hur du köper på Total, kan du läsa om hur du gör. Först och främst måste du välja en pålitlig mäklare. Därför ger vi dig de alternativ som har den mest stabila plattformen, låga provisioner och säkra transaktioner.

 • eToro
 • Plus500
 • XTB
 • FXCM
 • Charles Schwab Corporation
 • ActivTrade

När du har valt en mäklare som gör att du känner dig mer säker på att investera måste du registrera kontot och ladda saldot, och sedan kan du slutligen köpa Total aktie. Följ instruktionerna nedan för att göra detta.

 1. Logga in på din mäklares webbplats och leta efter möjligheten att registrera ett nytt konto.
 2. Fyll i registreringsformuläret.
 3. Verifiera ditt konto genom att klicka på verifieringslänken i din e-postadress.
 4. Logga in på ditt bróker-konto för att ladda pengarna du vill köpa Total-aktier med.
 5. Sök efter företagets aktier på plattformen. Den är listad som EPA: FP, FWB: TOTB och NYSE: TOT.
 6. Klicka på knappen för att köpa aktier och vänta på bekräftelse.
 7. Klart! Du har nu totalt antal aktier i din portfölj.

Tips för att investera i Total aktier

 • Läs de senaste nyheterna om Total. Eftersom de marknader som företaget är verksamt på och den ekonomiska stabiliteten på dessa marknader kommer att påverka värdet på Totals aktier.
 • Lär dig att analysera aktiekurser. Du kommer att kunna förutsäga värdeförändringen för Total aktier och veta när det är bra att köpa eller sälja för att få en bättre avkastning.
 • Om du äger aktier i företaget bör du regelbundet kontrollera vad en total aktie är värd. På så sätt kan du analysera prisutvecklingen sedan du köpte den och ta reda på hur mycket avkastningen på din investering blir.
 • Spara på Aktier totalt. Det gör att du kan öka de pengar du vill spara. År 2020 steg aktien med hela 75,09 %. Det skapar mycket lönsamma möjligheter för dem som väljer att investera.

Investeringar i Total ger utmärkt avkastning. Det bästa sättet att analysera hur mycket pengar du kan tjäna på det här företaget är att beräkna tidigare vinstmöjligheter. Här är ett litet exempel för att illustrera detta.

För 2020 fanns det tre betydande variationer i stockpriset totalt. Den första skedde mellan mars-april med en ökning på 66,4 %, den andra mellan april-juli med en ökning på 30,8 % och en tredje ökning på 51,9 % mellan oktober-december.

En investerare som bestämmer sig för att köpa Total stocks och drar nytta av de tre möjligheterna skulle få en avkastning på 330,65% på sin investering. Det vill säga, genom att investera 1 000 – 10 000 dollar (USD) skulle han/hon få 3 306,55 – 33 065,50 dollar (USD) i december.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish