Home » Blog » Tencent Aktie | Köpa Tencent Aktier?

Tencent Aktie | Köpa Tencent Aktier?

Investera i Tencent

Det är ingen hemlighet att kinesiska företag penetrerar internationella marknader med kraft. Att investera i företag som Tencent är därför ett intressant alternativ för att öka ditt kapital. Grunden för detta påstående kan ses i Tencents aktiekurs, som har stigit sedan börsnoteringen i mitten av 2004.

Men innan du kan satsa dina pengar på aktiemarknaden genom att köpa Tencent-aktier måste du samla in så mycket information om företaget som möjligt. Därför har vi sammanställt denna omfattande artikel för att ge dig nycklarna till hur du kan köpa Tencent. Så låt oss börja.

Vad är Tencent?

Tencent Holdings Limited är ett kinesiskt multinationellt telekommunikationsföretag som grundades 1998. Företaget har vuxit med stormsteg och blivit den ledande internetleverantören i Kina. Men det är inte allt: Tencent äger snabbmeddelandet QQ, vilket har lett till att aktiekursen har stigit kraftigt.

Då Tencent har en kinesisk marknad med ett brett inflytande från den asiatiska kommunikationsteatern, introducerades företaget 2004 som en del av Hang Sheng-indexet som en beståndsdel.

Detta multinationella företag har en rad andra verksamheter som gör att det kan erbjuda en imponerande mängd tjänster till allmänheten. Detta har gjort företaget till världens största leverantör av sociala nätverk och digitala underhållningstjänster. Men det är inte allt, de är också kända för sina investeringar i digital marknadsföring och reklam. Allt detta har lett till att Tencent-aktien helt enkelt är en bra investering.

Om du undrar hur mycket Tencent-aktier är värda kan du bli förvånad över att få veta att de är värda cirka 75,14 dollar och att värdet på dessa aktier ökar stadigt. Därför är det en mycket bra idé att investera i Tencent.

Varför köpa aktier i Tencent?

Detta är ett företag som har blivit ett riktmärke när det gäller investeringar, utveckling och innovation av mervärdestjänster. Till detta kommer ett gediget tillhandahållande av tjänster för annonsering på nätet. Dessa två sektorer står tillsammans för 53 % av Tencents totala intäkter. Resten kommer från molnlagringstjänster, betaltjänster osv.

Det här är ett globalt företag med en stor personalplattform. Företaget har nästan 63 000 anställda världen över, vilket är betydligt fler än de närmaste konkurrenterna. Tencents aktiekursutveckling är imponerande: strax före börsnoteringen var aktien värd endast cirka 0,8 Hongkongdollar, men nu är den värd mer än 588.

Köp Tencent-aktier: Fördelar

 • Tencent är ett företag med en stadigt stigande aktiekurs, vilket ger ett stabilt kriterium för aktieägarna.
 • Tencent har tagit på sig att investera i andra ganska solida företag, vilket har stärkt dess aktiekurs. Företaget äger nu aktier i Tesla, Epic Games, Riot Games, Activision med flera.
 • Den ökade värdet på Tencent-aktien beror till stor del på diversifieringen av sektorer som ständigt växer. På så sätt har företaget lyckats bli ledande på marknaden för videospel och har en närvaro inom en rad olika sektorer, t.ex. e-handel och sociala nätverk.
 • Tencents sociala nätverkstjänster och direktmeddelanden är bland de största och mest använda i världen.
 • I mitten av 2019 undertecknade Tencent ett samarbetsavtal med Disney för att få distributionstillstånd för Star Wars-serien i Kina.

Köp av Tencent-aktier: Nackdelar

 • Handelskriget mellan Kina och USA har påverkat den normala tillväxten och expansionen av kinesiska företag, inklusive Tencent.
 • Covid-19-krisen orsakade en fullständig osäkerhetseffekt på de asiatiska aktiemarknaderna. Tencent har dock visat fantastiska tecken på återhämtning.

Hur man köper aktier i Tencent

Hur man köper Tencent-aktier har aldrig varit enklare tack vare att det är så enkelt att hitta bra mäklare på internet. Numera är detta det mest fashionabla, enklaste och mest fördelaktiga sättet för människor som vill investera sina pengar i Tencent-aktier.

En av de bästa mäklaralternativen vi kan erbjuda dig är eToro, ActivTrade, Charles Schwab Corporation IQ Option Plus500 och FXCM. När du har kollat upp de provisioner och villkor som erbjuds av varje mäklare och valt den du föredrar följer du dessa steg:

 1. Gå till mäklarens officiella webbplats och registrera dig.
 2. Fyller ut de formulär som du får ta del av.
 3. Kontrollera att du har registrerat dig via e-postmeddelandet som du får.
 4. Inför det belopp du vill använda för att köpa Tencent-aktier.
 5. Lokalisera Tencent-aktier i mäklarens plattform.
 6. Företa inköpstransaktionen.
 7. Vänta på bekräftelse och dina aktier kommer automatiskt att laddas upp till din portfölj.

Tips för att investera i Tencent-aktier

 1. Det är alltid klokt att hålla ett öga på marknadens fluktuationer så att du kan ta reda på hur mycket en Tencent-aktie är värd i realtid. Ett användbart sätt är att följa Tencents aktiekurs på NASDAQ.
 2. Tencents aktiekurs är föremål för svängningar på aktiemarknaden, så det är klokt att följa finansiella, ekonomiska och andra nyheter och information som kan påverka Tencents resultat på aktiemarknaden.
 3. Investera i aktiemarknaden genom att köpa Tencent-aktier är ett smart sätt att sätta dina pengar i arbete. Se bara till att det inte är kapital som du behöver på kort sikt.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish