Home » Blog » Siemens Aktie | Köpa Siemens Aktier?

Siemens Aktie | Köpa Siemens Aktier?

Investera i Siemens

Tekniken är sektorn. Med större likviditet under de senaste åren och är att produktionen av elektroniska apparater som gratulerar och förbättrar livskvaliteten, är vad konsumenten letar efter. Därför är företag som Siemens bland de mest attraktiva för aktieägare på aktiemarknaden.

Investera i Siemens kan vara ett av dina bästa alternativ på aktiemarknaden, men för att bekräfta det rekommenderar vi att du först läser det här inlägget och lär dig allt om det här företaget: dess styrkor, svagheter, priset på Siemens-aktier och även hur du säkert kan köpa dess aktier.

Vad är Siemens?

Siemens är ett multinationellt företag av tyskt ursprung med filialer i München och Berlin. Företaget grundades 1847 och har idag mer än 190 kontor runt om i världen.

Företaget ägnar sig åt tillverkning av produkter för fyra specifika områden: energi, hälsa, industri och infrastruktur. Företaget har nu tagit sig in i sektorer som telekommunikation, automation och transport.

Av de olika verksamheter som de bedriver har vi bland annat: produktion av metallurgisk utrustning, teknik för byggnation, belysning, automation, utveckling inom fossil och förnybar energi, bland annat. Inom hälsosektorn arbetar de dessutom med medicinsk bildbehandling, CRM för sjukhus, audiologiska avhandlingar etc.

Företaget har samarbetat med stora företag inom olika sektorer, där de viktigaste är: Valeo, Red Bull och CapGemini. Tillsammans med dessa företag har företaget genomfört stora projekt inom energi- och industrisektorn och deltagit i idrottsevenemang.

Siemens arbetar för närvarande med sitt Visión 2020+-program. Systemet syftar till att erbjuda fullständig automatisering av affärsprocesser för olika affärsområden för att uppnå ”affärsfrihet”

Varför köpa Siemens-aktier?

Siemens har haft en organisk intäktstillväxt trots den ekonomiska obalans som orsakats av coronaviruset. Bara i slutet av september 2020 var Siemens aktiekurs 4,2 miljarder euro, vilket innebar att företaget avslutade sitt räkenskapsår.

Det uppskattas att företaget fram till 2021 kommer att kunna förbättra sina vinstmarginaler och återställa sina nuvarande intäkter genom att öka dem avsevärt. Å andra sidan är Siemens integrerat i Deutsche Boerse AG:s börs i Tyskland. Det ingår också i index som det tyskbaserade DAX 30, Dow Jones EuroStoxx 50 och Dow Jones Stoxx 50.

Siemens är noterat på Nasdaq Stock Market Index under kortnamnen GCTAF och SMMNY. Även om en av företagets divisioner, Siemens Energy, nyligen lämnade börsen, har Siemens Gamesa-aktien varit stabil.

Köp av Siemens-aktier: Fördelar

 • Siemens aktiekurs anges som en av de högsta. I dag handlas Siemens-aktien till 112,70 euro, vilket är fördelaktigt för aktieägare som väljer att investera i företaget.
 • Siemens, ett Blue Chip-företag. Blue chip-företag är företag som har en stark och stabil ekonomi, synlighet, högre prestanda och ett högt aktievärde, som till exempel Siemens. Detta företag har alla dessa egenskaper.
 • Utdelning till aktieägare. Siemens ger sina aktieägare en utdelning på cirka 1 % för sina aktier. I framtiden förväntas värdet på utdelningarna öka i takt med att företagets vinst ökar.
 • Global diversifiering. Under 150 år har det multinationella företaget kunnat delta på många av världens marknader genom att inkludera sitt utbud av produkter och möta konsumenternas behov. Så genom att köpa Siemens-aktier får vi vinster från ett stabilt och mycket lönsamt företag.
 • Utmärkt ekonomisk modell. Trots att intäkterna minskade trots COVID-19 har Siemens lyckats stabilisera sig och gå vidare med nya affärsstrategier för att inte förlora sin position. Detta gynnar också det aktuella priset på varje Siemens-aktie.

Köp av Siemens-aktier: Nackdelar

 • Hög pris på Siemens-aktier. Vi nämnde tidigare att detta var en fördel, men det har också en nackdel, nämligen att investeringen i Siemens-aktier kan vara mycket hög. Dessutom finns det företag inom samma sektor som erbjuder lägre priser.
 • Högkonkurrens. Siemens har starka konkurrenter inom samma sektor som företaget är verksamt inom, t.ex. General Electric, 3M, Hitachi, Alstom, med flera. Detta kan påverka företagets ekonomi och popularitet.

Hur man köper Siemens-aktier

För att ta reda på hur man framgångsrikt köper Siemens måste du använda en säker mäklare som eToro. Plattformen fungerar som en mellanhand mellan säljaren och aktieägaren och gör det möjligt att genomföra transaktionen snabbt och tillförlitligt.

Nedan visar vi dig hur du investerar i Siemens steg för steg via eToro:

 1. Logga in på eToro-plattformen och registrera dig för att kunna logga in.
 2. Insätt det belopp du är villig att investera (minimibeloppet för eToro är 200 dollar).
 3. Sök inom Siemens mäklare.
 4. Alla företagets aktiemarknadsinformation visas, inklusive hur mycket en Siemens-aktie är värd i realtid.
 5. Klicka på alternativet ”Köp” och välj det antal Siemens-aktier du vill köpa.
 6. Välj ett valfritt citat. Du kan ange ett eget belopp eller välja ett förslag per marknad.
 7. Klicka på “Invest”. Vänta några minuter för att bekräfta beställningen och det var allt! Du har nu Siemens-aktier i din portfölj.

Tips för att investera i Siemens-aktier

Innan du funderar på att investera i Siemens är det viktigt att du:

 • Studiera allt om företaget, från dess historia, fördelar, nackdelar, senaste resultat, ekonomiska nedgångar och börsdata.
 • Analysera andra användares erfarenheter av att köpa Siemens-aktier. Kontrollera deras köpresultat, vinster och utdelningar.
 • Kontrollera med börsmäklare och finansiella experter för att ta reda på om det är rätt för dig att köpa Siemens-aktier.
 • Kontinuerligt granska Siemens aktiekurs och upp- och nedåtgående statistik för att avgöra när det är rätt tid att köpa eller sälja dina aktier.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish