Home » Blog » Shell Aktie | Köpa Shell Aktier?

Shell Aktie | Köpa Shell Aktier?

Investering i Shell (2021)

Vill du köpa Shell aktier? För närvarande är investeringar ett beslut som kräver mycket analys och marknadsundersökningar, särskilt med tanke på den effekt som den nuvarande pandemin har haft på ekonomin. På kolvätemarknaden har många företag drabbats hårt på grund av den minskade bensinkonsumtionen. Detta är fallet med Royal Dutch Shell, vilket har påverkat priset på dess aktier, men detta kan vara det bästa tillfället att investera i detta företag. Därför vill vi visa dig allt du behöver för att investera i Shell på säkraste möjliga sätt.

Vad är Shell?

Företaget Shell, även känt som Royal Dutch Shell, är ett av de största multinationella företagen i dag. Den ekonomiska verksamheten är inriktad på utvinning av olja och naturgas, men även på raffinering av bensin. Företaget har blivit ett av de största i sin bransch och blev 2009 erkänt som det företag som hade den högsta omsättningen.

Företaget uppstod genom sammanslagningen av Royal Dutch Petroleum Company och Shell Transport and Trading Company. De slogs samman och 2004 bildade de en enda kapitalstruktur som hette Royal Dutch Shell. Huvudkontoret ligger i Haag, Nederländerna. Sedan dess har företaget lyckats expandera och etablera sig på den globala marknaden.

 • Liksom alla företag som är verksamma på denna marknad har företaget dock varit inblandat i många problem och kontroverser. De flesta av dem beror på den enorma mängd koldioxid som denna typ av industri vanligtvis producerar.
 • Förutom att arbeta med allt som rör råolja, gas och oljeprodukter har de också tagit steget in i branschen för elektrisk energi. För närvarande erbjuder de marknaden gasol, naturgas, bensin, diesel och ett stort antal derivatprodukter.

Varför köpa Shell aktier?

Ett av de viktigaste skälen till att köpa Shell-aktier är dess position i branschen som en av de bästa. Även om dess aktiekurser har varit kraftigt nedtryckta på grund av den pågående pandemin, garanterar det faktum att företaget är ett av de största företagen i världen att aktierna på lång sikt kommer att öka på ett lönsamt sätt.

 • Med hänsyn till denna viktiga aspekt kan vi dra slutsatsen att den nuvarande tidpunkten är idealisk för att fatta beslut om att investera i denna bransch. Vi måste dock komma ihåg att resultaten kommer att börja uppskattas på lång sikt.

Köp Shell aktier: Fördelar

När vi vill investera i Shell aktie kan vi uppskatta vissa fördelar som gör att de fördelar vi kan få är garanterade. Även om aktiemarknaden är så oförutsägbar och föränderlig ger dessa fördelar oss ett visst förtroende.

 • Eftersom företaget anses vara ett av de fyra största företagen inom oljesektorn och är så väletablerat internationellt garanterar de att det efter den nuvarande krisen kommer att vara ett av de viktigaste företagen som kommer att klara sig bra.
 • Företagets strategi har gjort det möjligt för företaget att upprätthålla en avundsvärd ekonomisk tillväxt sedan starten. Detta tack vare att verksamheten har utökats och diversifierats.
 • Deras engagemang för utveckling och innovation gör det möjligt för dem att föreslå lösningar med framtiden i åtanke. Att ligga i framkant och försöka överträffa sina konkurrenter med råge.
 • Shell ansvarar för nästan hela exploaterings- och kommersialiseringsprocessen för sina produkter. Denna aspekt gör det möjligt att minska kostnaderna.

Att köpa aktie i Shell: nackdelar

Även om Royal Dutch Shell är ett av de största företagen på marknaden slipper det inte undan de nackdelar som kan påverka dess värde på aktiemarknaden. Därför kan vi presentera följande nackdelar som är viktiga att tänka på innan du investerar.

 • På grund av den pandemi som orsakats av Covid-19 kan vi inte förvänta oss positiva resultat av vår investering på kort eller medellång sikt.
 • Att vara en av de största producenterna av koldioxidutsläpp påverkar i hög grad dess rykte. På så sätt kan din försäljning och dina inkomster påverkas.

Hur köper man Shell aktie?

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren handlare är den bästa metoden att använda nätmäklare. På webben kan du hitta ett stort utbud, men det är viktigt att välja en som är korrekt reglerad och certifierad. På så sätt kan vi anförtro våra pengar till den plattformen med sinnesro.

 • I detta avseende kan vi rekommendera eToro, som är ett av de säkraste och bäst rankade företagen. Företaget har mer än 10 års erfarenhet och har betjänat miljontals investerare. Alla tjänster är kostnadsfria och professionella.
 • Det är väldigt enkelt att använda den här plattformen, både när det gäller registreringsprocessen och för att investera i den. När vi väljer det företag som vi vill investera i får vi en graf över dess senaste utveckling. På så sätt kan vi planera vår investeringsstrategi på bästa sätt.
 • Den har till och med en användningsmetod som kallas CopyTrading, med vilken vi kan efterlikna de bästa investerarnas beteende, antingen manuellt eller automatiskt. På så sätt kan vi öka våra chanser att tjäna pengar genom att följa i expertens fotspår.

Ett annat bra alternativ för att investera i Shell är via IQ Option-plattformen. På den här handelssajten är det bara nödvändigt att göra en minsta insättning på 10 euro, vilket gör den tillgänglig för de flesta investerare. Efter att ha registrerat oss kan vi få tillgång till investeringsdokumentation, vilket är mycket användbart för att lära oss nya strategier.

Tips för att investera i Shell aktier

Det är viktigt att se till att de pengar som vi vill investera i Shell inte kommer att behövas inom kort. Detta beror på att tillväxten av värdet på aktierna i detta företag uppskattas på lång sikt.

 • Därför är det nödvändigt att hålla ett öga på alla nyheter om detta företag för att veta när det är dags att dra tillbaka vår investering.
 • Å andra sidan utvecklar Royal Dutch Shell ny teknik som gör det möjligt att minska koldioxidutsläppen. Detta skulle öka dess tillförlitlighet och beständighet på den internationella marknaden.

Shell kvartalsvis utdelning

Shell betalade 15,7 miljarder USD i utdelning 2018. En ökning med 4,8 miljarder euro jämfört med 2017. Detta har skett under fyra perioder. Den kvartalsvisa utdelningen är otvetydigt kopplad till Shell och för investerare kan den vara mer intressant än en årlig utdelning.

Detta beror på att den kvartalsvisa utdelningen kan investeras omedelbart efter Q1, medan du kanske måste vänta ett år på en årlig utdelning. Utdelningspolicyn kan vara intressant för den långsiktiga investeraren som söker en årlig utdelning på X procent. Är du nyfiken på när Shell kommer att gå ex-dividend igen? Ta en titt på utdelningskalendern.

Köp Shell A eller B aktier?

Om du vill köpa aktier i Royal Dutch Shell bör du föredra A-aktien av flera skäl. För det första är aktien noterad i euro och inte i pund sterling. Därför behöver du inte betala några växelkurskostnader och löper ingen växelkursrisk. Dessutom är transaktionskostnaderna för börsorder på Amsterdamsbörsen lägre än på Londonbörsen.

Ur skattemässig synvinkel är B-aktierna som är noterade i London mer intressanta. Utdelningar beskattas inte i Storbritannien (du betalar bara den belgiska källskatten på 30 %) medan du i Nederländerna måste betala 15 % källskatt på dessa utdelningar (utöver den belgiska källskatten på 30 %). Om du väljer aktieutdelning (vilket är möjligt med Royal Dutch Shell) slipper du den nederländska källskatten.

Köpa Shell aktie

Nu känner du till Shell och vet vilka för- och nackdelar det finns med att investera i dess aktier. Det är dags att agera, och det första du bör göra är att registrera dig hos en mäklare. Vi kommer att rekommendera dig de bästa för denna typ av aktier:

 • eToro
 • XTB
 • Bankinter
 • Plus500

Hur köper jag nu dessa aktier? Det är väldigt enkelt, följ bara dessa steg:

 1. Registrera dig hos den mäklare som du väljer för den här transaktionen.
 2. Verifiera ditt konto och logga in.
 3. Överför ditt investeringssaldo till ditt mäklarkonto.
 4. Med utgångspunkt i ditt saldo söker du på plattformen efter Shell aktier.
 5. Kontrollera priset på Shell aktier och beräkna hur många du kan köpa.
 6. Utför transaktionen för att köpa eller sälja Shell aktie.
 7. Handeln kommer att ske i väntan på övergången. När beställningen är slutförd har du Shell aktier på ditt konto.

Vanliga frågor om Shell aktier

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish