Home » Blog » SAP Aktie | Köpa SAP Aktier?

SAP Aktie | Köpa SAP Aktier?

Investering i SAP (2021)

Många investerare känner redan till SAP, eftersom det är det tredje mest omsatta programvaruföretaget på aktiemarknaden. Om du inte har hört talas om det ännu eller om du vill ge dig in i investeringsvärlden är vi här för att berätta lite mer om detta fantastiska företag. Under sin resa har SAP förbättrat sin aktie med 1194,41 % under mer än 20 år. Idag är det en av de mest använda affärsprogrammen i världen. Det gör det möjligt för företag att hantera sina resurser, kunder, verksamhet, inköp och annat på ett bekvämt sätt med ett helt automatiserat system.

Det är denna utmärkta funktionalitet i SA P:s programvara som har gjort den framgångsrik genom åren. Till och med under en tid av karantän på grund av COVID-19-pandemin har företagets aktier stigit kraftigt. Dess tillämpningar används i större utsträckning än någonsin. Här finns mer information om den.

Vad är SAP?

SAP är ett tyskt företag som grundades 1972. SAP har sitt huvudkontor i Walldorf, Baden-Württemberg, Tyskland. Företaget är dock verksamt över hela världen och har lyckats utmärkt sig i sitt arbete och har blivit det tredje programvaruföretaget med de största investeringarna på aktiemarknaden i världen.

 • En av SAP:s specialiserade programvaror är enterprise resource planning. Med hjälp av detta kan företagen ordna och registrera alla sina resurser. Att fördela den till olika avdelningar, särskilt för att organisera företaget vid tidpunkten för ett visst projekt. Det förbättrar logistiken i alla verksamheter.
 • Användningen av SAP har ökat i hela världen. Det gör det möjligt för många statliga och privata företag att använda det för att bättre hantera sina resurser och beställningar till kunderna. Det är denna stora popularitet som har gett företaget dess popularitet och den fina noteringen på SAP-börsen.

Varför köpa SAP-aktier?

SAP är ett företag som tillverkar programvara för företag med knappt 50 års erfarenhet. För 2019 rapporterade SAP intäkter på 27,553 miljarder euro (EUR). Dessutom hade företaget för det året ett kapital på 60,229 miljarder euro (EUR) och ett eget kapital på 30 839 euro (EUR). Företaget har ett nätverk med 100 339 anställda.

 • Företaget är världens tredje största företag inom programvarudesign och programvarutillämpning. SAP-aktiens prisökning är imponerande. I mars 2020 låg SAP-aktien på 94,3 dollar (USD), i augusti samma år låg den på 166,72 dollar, vilket innebär en ökning med 76,80 % på bara fem månader.
 • För december 2020 ligger SAP:s aktiekurs på 122,93 dollar (USD). Detta är en ökning med 12,11 % jämfört med november, då kostnaden var 109,71 dollar (USD). Under de senaste fem åren har SAP ökat sitt aktiekurs med 55,74 %, vilket gör det till ett utmärkt företag att investera i.

Köp SAP-aktier: Fördelar

 • Affärsprogram som används över hela världen. Denna popularitet hos SAP genererar den inkomst som företaget får årligen. Den har alltså en stor robusthet på marknaden. Detta ger i sin tur SAP-aktien ett stort värde och är anledningen till att den är en så bra investering.
 • SAP-lösningarna är bättre än något annat företag. Alla välkända företag har ett informationshanteringssystem som bygger på SAP. Detta utmärkta arbete gör att priset på SAP-aktier fortsätter att stiga och är en utmärkt investering för framtiden och på kort sikt.
 • SAP:s aktiekurs stiger ständigt. Även om det är normalt för företag att gå ner och upp i pris på aktiemarknaden har SAP en tendens att öka i värde. Så mycket att SAP i augusti 2020 hade registrerat en ökning med 1194,41 % jämfört med för mer än 20 år sedan.
 • COVID-19 innebär en möjlighet för SAP. Allt fler företag behöver teknik som gör att de kan hantera resurser och rutiner på distans. Det är precis vad SAP erbjuder och har i årtionden specialiserat produkter för alla typer av företag.

Att köpa SAP-aktier: nackdelar

 • Genomförandet av programmen är mycket kostsamt. En av de största nackdelarna med SAP är den höga kostnaden. Detta kan skapa problem för SAP:s aktievärde om en billigare teknik dyker upp. Detta är dess största svaghet.

Hur man köper SAP-aktier

Om du vill investera i detta företag är det viktigt att du vet hur du köper SAP genom en mäklare som du väljer. Om du inte redan har valt ett alternativ, ger vi dig flera intressanta alternativ så att du kan investera i SAP genom dem.

 • eToro
 • XM
 • ActivTrades
 • FXCM
 • Plus500

När du väl har valt den mäklare du vill ha är nästa steg för att lära dig handla med SAP att skapa ditt konto. Följ stegen nedan för att göra detta.

 1. Gå till den officiella webbplatsen för den mäklare du vill ha.
 2. Skapa ditt konto på sidan och fyll i alla begärda uppgifter.
 3. När du är klar med registreringen bekräftar du e-postmeddelandet och är klar.
 4. Kom ihåg att lägga till kredit på ditt användarkonto.
 5. Sök sedan efter aktien på börsen. För detta har du två alternativ, FWB: SAP eller NYSE: SAP.
 6. När du har hittat åtgärden klickar du på köpknappen och är klar. Du bör se hur det går i din portfölj.

Tips för att investera i SAP-aktier

 • Håll ett öga på SAP-nyheter, särskilt nyheter som kan påverka NASDAQ SAP:s
 • Innan du köper en SAP-aktie bör du kontrollera företagets resultat på aktiemarknaden.
 • Kom ihåg att kontrollera hur mycket en SAP-aktie är värd innan du börjar sälja den. Vi vill göra detta när det är som bäst.
 • Försök att spara pengar varje månad för att kunna köpa en eller flera SAP-aktier. Få dina besparingar att fungera för dig.

Aktiekursen SAP gör detta till ett utmärkt företag att investera i. Det här företaget kommer att ha stunder med låga kurser i aktierna, men det fortsätter alltid att stiga stadigt. Från november till december 2020 steg den med 12,11 %. Bara från mars till augusti 2020 steg den faktiskt med 76,8 %, vilket är utmärkt för att skapa kortsiktig lönsamhet.

Vanliga frågor om SAP aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish