Home » Blog » Samsung Aktie | Köpa Samsung Aktier?

Samsung Aktie | Köpa Samsung Aktier | Pexcash.com

Samsung Aktie | Köpa Samsung Aktier?

Investera i Samsung (2022)

Vill du köpa Samsung aktier? När vi vill investera våra inkomster är det mycket svårt att välja den som ger oss mer tillbaka än vad vi investerat. Och kanske är Samsung ett bra val när det gäller att köpa aktier, men för att veta att det är rätt beslut måste vi lära oss mer om företaget. Därför har vi gjort en informativ guide om Samsung och dess aktier. Vi visar dig allt du behöver veta om att investera i Samsung, till exempel fördelar och nackdelar samt tips om denna typ av transaktion. Så, utan vidare, låt oss lära oss hur man köper Samsung.

Vad är Samsung?

Det är en kombination av flera multinationella företag med huvudkontor i Seoul, Sydkorea. Företaget startade som ett export- och importföretag 1938. Det anses vara den största sydkoreanska företagsgruppen och har många dotterbolag inom finans, försäkring, teknik, bioteknik och konsumentelektronik. Några av dem är: Samsung C&T har bland annat ett försäkringsbolag som heter Samsung Life Insurance och en reklambyrå som heter Cheil Worldwide.

Koncernen består av mer än 80 dotterbolag, varav det mest kända heter Samsung Electronics och är verksamt inom teknik och elektronik. År 2009 fick denna filial utmärkelsen som världens största elektronikföretag tack vare de intäkter den fick. Det andra dotterbolaget Samsung Heavy Industries blev världens näst största skeppsbyggare.

Varför köpa Samsung-aktier?

Innan du investerar är det lämpligt att analysera skälen till att köpa Samsung-aktier på aktiemarknaden, så läs vidare! Samsungs aktiekurs har haft en ganska oförändrad utveckling under de senaste åren. Om du vill köpa en Samsung-aktie kan du alltså hitta den på amerikanska Nasdaq All Markets för drygt 69 000 KRW. De är noterade på Nasdaq 100-indexet, Samsungs Nasdaq-biljett är noterad under akronymen SSNLF.

I år har de haft en intäkt som är 6,1 % högre än förra årets tredje kvartal och uppgår till cirka 26 miljoner dollar. Men under det andra kvartalet fick företaget 51 % mer än 2019, eftersom pandemin i världen hade större inverkan på företaget under detta kvartal. Det är värt att notera att allt detta beräknades enbart utifrån försäljningen av smarttelefoner.

Nedan presenterar vi de för- och nackdelar som påverkar värdet på Samsung-aktien.

Köp Samsung-aktier: Fördelar

 • Företaget har en mycket lång erfarenhet på området: det har fått en stark image på marknaden och är erkänt över hela världen.
 • Samsung arbetar med en mycket effektiv marknadsföringsstrategi: förutom att vara innovativ behåller Samsung sina aktier tack vare sina briljanta marknadsföringsstrategier där man främjar produkter som uppfyller konsumenternas behov och underlättar deras arbete.
 • Företaget har en bra position i flera av sina dotterbolag: Det är en av de största tillverkarna av smarttelefoner och TV-apparater, vilket gör att dess förhandlingsstyrka är stark.
 • Det har förmågan att skapa starka band med andra teknikföretag: Detta gör det möjligt för företaget att komma på bättre affärsmodeller och ytterligare sänka priset för att sälja produkterna.
 • Företaget har ett stort intresse av att förnya sin produktportfölj: Företaget investerar alltid pengar i forskning och utveckling. Detta är inte bara för att skapa mer avancerade produkter, utan också för att behålla sitt marknadsledarskap gentemot konkurrenterna.
 • Företaget har en stor personalstyrka: Med omkring 400 000 anställda över hela världen kan företaget räkna med en stor produktion och samtidigt ha en stor försäljning.
 • Priset på Samsung-aktier är överkomligt: Samsung-aktier handlas till ett pris av 73 300 KRW (0,067 dollar), vilket är ganska lågt jämfört med företag som Xiaomi eller LG.

Att köpa Samsung-aktier: Nackdelar

 • Företaget har starka konkurrenter på marknaden: Om det dyker upp konkurrenter som erbjuder utmärkta produkter till ett lägre pris än denna grupps produkter begränsar detta möjligheterna att expandera på marknaden, vilket också kan påverka stabiliteten hos Samsung-aktierna och deras pris.

Hur köper man Samsung-aktier?

Om du inte vet hur du ska investera i Samsung behöver du bara kontakta en aktiemäklare och söka efter aktien med företagets namn. De arbetar med onlinehandel på olika aktiemarknader. Var och en har olika funktioner, men här kommer vi att rekommendera en som heter eToro.

Plattformen är helt säker och ger dig möjlighet att köpa eller sälja aktier utan att behöva betala någon provision. Du kan investera på två sätt, antingen på egen hand eller genom att använda investeringsmetoden Copy Trading. Den senare består i att kopiera investeringsstrategin hos den person du väljer.

Mäklaren har en del som visar de mest framgångsrika handlarna under de senaste månaderna, du kan hitta dem i avsnittet redaktörens val. Nu ska vi förklara hur du köper en aktie via eToro.

 • Skapa ett konto med de uppgifter som begärs i formuläret och bekräfta sedan din identitet.
 • Sätt in de pengar du ska investera, det minsta beloppet för att handla är 200 euro eller dollar.
 • Skriv in Samsung i sökfältet och välj rubriken.
 • Skärmen visar all information om företaget, tryck på inversknappen.
 • Välj nu hur många aktier du vill köpa, hur mycket du vill investera i Samsung-aktier och annan nödvändig information.
 • Slutligen klickar du på ”Execute operation” och du är klar!

Tips för handel med Samsung aktie

 • Om du använder Copy Trading är det av yttersta vikt att du först identifierar vilken handlare som har tjänat mest pengar och har en låg förlustprocent. Så att du kan få samma framgång som den utvalda personen har uppnått med de värdepapper som köpts eller sålts.
 • Planera en budget: Om du börjar handla på aktiemarknaden med lite pengar rekommenderas det att du tar hänsyn till det belopp du har råd att förlora. När du har tjänat en inkomst kan du överväga att investera längre eller i andra aktier.

Vanliga frågor om Samsung aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish