Home » Blog » Roche Aktie | Köpa Roche Aktier?

Roche Aktie | Köpa Roche Aktier?

Investering i Roche

Det kan vara mycket lönsamt att investera i läkemedels- och hälsovårdsföretag i allmänhet. Särskilt om det är institutioner med hög forskningsnivå. Oavsett om du är en erfaren investerare eller om du precis har börjat i den ekonomiska världen är det viktigt att lära känna Roche. Företaget är känt för att ha en utmärkt notering på NASDAQ Roche-börsen.

Ett av dess huvudområden är forskning om nya läkemedel. Försäljningen av dessa patenterade produkter ger alltså upphov till en mycket stor ökning av företagets aktier. Per december 2020 handlas Roche-aktien till 338,11 dollar (USD). Från april 2018 till maj 2020 har aktierna i detta bolag stigit med 51,8 %. Även under det senaste året har dessa aktier fortsatt att öka i värde. Nedan berättar vi mer om detta företag.

 

Vad är Roche?

Roche är ett multinationellt företag med inriktning på hälsovård. Företaget grundades 1896 och har en imponerande 120-årig erfarenhet av hälso- och sjukvårdsmarknaden. Roche har för närvarande två divisioner. Den ena är inriktad på diagnostikbranschen. Utformning av utrustning och reagenser. Specialiserar sig på både patientdiagnostik och medicinsk forskning. Försöker diagnostisera olika sjukdomar på ett enklare och effektivare sätt.

 • Den andra avdelningen tillhör läkemedelsindustrin. Söker skapa läkemedel med hjälp av banbrytande bioteknik. Roche specialiserar sig för närvarande på läkemedel med antikroppar som förbättrar deras mottagning i kroppen. Det gör dem effektivare och mer långvariga.
 • Roche har inte bara dessa avdelningar. Företaget har också full kontroll över företagen GenenTech, Ventana och Chugai Pharmaceuticals. Som ett resultat av detta är Roches aktievärde ganska högt. 
 • Ett av Roches huvudfokus är personlig vård. För detta ändamål har företaget diagnostiska anordningar och mekanismer. Företagets diagnostiska apparater och mekanismer analyserar patientens organism och diagnostiserar problem för att hitta en specialiserad lösning.
 • Sådana innovativa behandlingar har förbättrat allmänhetens mottagande av Roche. Samtidigt förbättras Roches aktiekurs.

Varför köpa Roche-aktier?

Företaget rapporterade att det för 2019 skulle ha 97 735 anställda. För detta år var företagets totala kapital 93,27 dollar (USD) och dess totala eget kapital 40,25 dollar (USD). Tack vare denna starka ekonomiska ställning ligger Roche-aktien ganska högt på aktiemarknaden. För december 2020 är priset på Roche-aktien 338,11 dollar (USD), vilket är en ökning med 0,40 % jämfört med december 2019. Roche-aktien har vuxit med 26,24 % under de senaste fem åren. Även för kortsiktiga investerare erbjuder detta företag utmärkta möjligheter. Från juni 2018 till maj 2020 har Roche-aktien stigit med 66,4 %, vilket ger en utmärkt avkastning för investerare som köper Roche-aktier.

Att köpa Roche-aktier: Fördelar

 • Roche har ett bra försäljningsresultat. Detta företag har gjort sig känt för att ha en bra försäljningshistorik för alla sina läkemedelsprodukter. På grund av detta ökar företagets kapital och Roche-aktiens
 • Företaget har patent på innovativa läkemedel. En av de viktigaste aspekterna som bidrar till att höja Roches aktiekurs är företagets patent. Dessa farmaceutiska läkemedel möjliggör förbättringar hos patienterna och är därför utmärkta för försäljningen.
 • Roche ligger i framkant när det gäller sjukdomsdiagnostik. Företaget utvecklar utmärkt utrustning och reagenser för att upptäcka olika sjukdomar. Eftersom många sjukhus föredrar Roche är det en utmärkt idé att investera i företaget.
 • Den har en solid finansiell ställning. Företaget har stora tillgångar och årliga försäljningsintäkter. Alla dessa aspekter sammanfaller för att ge Roche en utmärkt ekonomisk bonus. Detta leder i sin tur till en förbättring av Roches aktiekurs.
 • Tillväxt av aktier med ny teknik som utvecklas. Roches forskningsinnovationer kan få Roche-aktien att stiga när som helst. Särskilt när man utvecklar en ny teknik för att behandla allvarliga sjukdomar som cancer och andra sjukdomar som påverkar patienternas hälsa.

Att köpa Roche-aktier: nackdel

 • Hög konkurrens. Vissa andra företag, som Shire och Behring, kan utgöra en stark konkurrens. De har en liknande forskningsinriktning som Roche.
 • Förlust på vissa patent som löper ut under de närmaste åren. Tyvärr kommer några av Roches viktigaste patent att löpa ut under de närmaste åren. Detta kan ha en negativ inverkan på Roches aktiekurs i framtiden.

Hur man köper Roche-aktier

Om du vill investera i detta företag är det viktigt att du vet hur man köper Roche. Det viktigaste är att välja bland de bästa och mest pålitliga mäklarna som finns tillgängliga. Nedan presenterar vi våra favoritalternativ, de som vi känner oss mest bekväma att investera i.

 • eToro
 • Plus500
 • XTB
 • Dukascopy
 • BDSwiss
 • ActivTrades

När du har valt den mäklare du vill ha är nästa steg för att lära dig handla med Roche att registrera ditt konto och köpa aktien. För att göra detta måste du följa nedanstående steg.

 1. Logga in på den officiella webbplatsen för den mäklare du vill ha.
 2. Leta efter möjligheten att registrera dig och fyll i alla dina personliga uppgifter och betalningsuppgifter.
 3. Klicka på länken i bekräftelsen i e-postmeddelandet.
 4. Ladda ditt konto med tillräckligt med pengar för att köpa så många Roche-aktier som du vill.
 5. Sök sedan efter Roche-aktien som SIX: ROG och klicka på köpknappen.
 6. Det var allt! Du bör nu ha aktien i din portfölj.

Tips för att investera i Roche-aktier

 • Ta reda på hur mycket en Roche-aktie är värd och analysera priset i förhållande till tidigare dagar. Försöker förutsäga framtida förändringar i aktien.
 • Spara varje månad för att köpa aktier. Du vill få dina pengar att jobba för dig.
 • Om du inte känner dig bekväm med att köpa hela aktier kan du välja en mäklare som säljer delaktier.
 • Läs hälsorelaterade och Roche-relaterade nyheter för att förutse nya patent som kan öka aktiens värde.
 • Investera lite i taget. När du ser vinster kan du investera mer pengar i framtiden.

Vanliga frågor om Roche aktier

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish