Home » Blog » Renault Aktie | Köpa Renault Aktier?

Renault Aktie | Köpa Renault Aktier?

Investering i Renault (2021)

Om du har för avsikt att göra en investering på aktiemarknaden genom att förvärva aktier i det franska företaget Renault, men du vet inte hur du ska genomföra denna typ av transaktion. Att placera sitt kapital på aktiemarknaden kan ge stora inkomster, men det är klokt att du har all nödvändig information för att lyckas. Som tur är har vi förberett en mycket komplett artikel där du får reda på de viktigaste fakta om Renault, så att du har de bästa möjligheterna när du investerar i detta företag. Nu kan vi börja utan vidare omvägar.

 

Vad är Renault?

Renault är ett franskt företag som har en historia som sträcker sig över mer än ett sekel, totalt 122 år av fordonstillverkning. Den har utmärkt sig för att skapa bilar av typen turism, sportbilar, kommersiella bilar, tävlingsbilar och vissa modeller i lyxsortimentet. Dess framgångar inom motorvärlden och den franska regeringens stöd har gjort detta märke till huvudperson i Groupe Renault.

 • Som ett konglomerat som specialiserar sig på biltillverkning har företaget andelar i andra företag som Alpine, Dacia, Renault Samsung och Lada. Å andra sidan har den ett stöd som bygger på alliansen med Mitsubishi och Nissan. Av denna trio av stora företag har Renault flest aktier.
 • Renault har fabriker runt om i världen och finns i Europa, särskilt i Frankrike, Spanien, Slovenien, Rumänien och Turkiet. I Amerika har företaget monteringsanläggningar i Argentina, Brasilien, Chile, Colombia och Mexiko. I Asien finns Renault i Indien och Ryssland. Företaget är också närvarande i Afrika med två fabriker i Marocko.

Varför köpa Renault-aktier?

På den europeiska fordonsmarknaden finns det ett enormt tryck kring behovet av att ta bort de fordon som kräver bränsle från marknaden och ge plats åt elbilar. Om du tror att denna revolution kommer att dröja länge, är du fel ute, eftersom planen redan har påbörjats och den fullständiga övergången väntas äga rum inom mindre än tio år.

 • Alla som vill köpa aktier i bilföretag kommer att bli fascinerade av att veta att det är just Renault som ligger i framkant i denna nya situation. Att investera i Renault har därför blivit ett otroligt bra affärsalternativ.
 • När vi analyserar Renaults resultat i förhållande till sina konkurrenter finner vi att dess huvudmotståndare, tyska Volkswagen, har en stor marknadspenetration. Under tiden har även franska Peugeot och Citröen försökt lägga bud på den franska marknaden. I denna situation har Renault haft en stadig försäljningstillväxt, vilket har lett till att företagets aktiekurs har fortsatt att stiga.

Köp Renault-aktier: Fördelar

 • En tradition som har funnits i mer än 100 år. Renault-koncernen är ett företag med en lång och stark tradition. Detta ger den en hög grad av tillförlitlighet och prestige, vilket innebär ett starkt stöd för dess verksamhet.
 • Diversifiering av försäljningen. Renault har ett brett utbud av produktplaceringsområden, vilket bekräftar dess närvaro utanför Frankrike. Detta gör det möjligt att sälja sina fordon på flera marknader samtidigt.
 • Utmärkt utdelningskvot. Renaults utdelningar är vanligtvis ganska återkommande på grund av dess effektiva försäljningssystem och en välstrukturerad vinst- och förlustmodell.
 • Offentlig uppbackning. Renault är ett företag som stöds av den franska staten med ett förmånligt aktieinnehav.

Att köpa Renault-aktier: Nackdelar

 • Möjlighet till ekonomisk recession på grund av Covid – 19-pandemin. Det är ingen hemlighet att den globala ekonomin skakades av effekterna av Covid-19-pandemin. Fordonssektorn var en av de mest drabbade, med minskad försäljning som följd. Experter förutspår att den globala återhämtningen kommer att vara en långsam process.
 • Byråkratisering. Den franska statens närvaro är visserligen en fördel, men den har också en negativ sida. Detta beror på konsekvenserna av en ökad byråkratisering av de interna processerna.
 • Att minska hotet från den globala uppvärmningen. Renault gör framsteg i utvecklingen av hybrid- och elmotorer mycket snabbare än sina konkurrenter. Men Europa fokuserar på att öka kollektivtrafiken och minska antalet privatbilar.

Hur köper man Renault-aktier?

Om du har kommit så här långt har du redan fattat det smarta beslutet att investera i Renault, men det saknas förmodligen en detalj och det är hur du köper aktier. För att delta på aktiemarknaden behöver du en mäklare, även kallad aktiemäklare.

Mäklare är personer eller företag som är specialiserade på denna typ av verksamhet och som har tillstånd att verka som aktiemäklare. Det är viktigt att du går till en mäklare som har goda erfarenheter, så vi rekommenderar att du går till någon av följande:

 • Plus500
 • XTB
 • eToro
 • Bankinter Mäklare

Fördelen med dessa mäklare är att de har en världsomspännande räckvidd, vilket gör att du kan få tillgång till aktiemarknaden när du vill och var du än befinner dig i världen. När du har valt din mäklare är det dags att registrera dig hos dem. Du kommer att få en dokumentation som du måste läsa och som du godkänner om du samtycker till att acceptera. Därefter får du tillgång till ditt konto och kan skicka de pengar du vill investera från ditt konto. Kolla upp priset på Renault-aktier på plattformen så att du vet hur många du kan köpa. Välj när beställningen ska göras och från och med då får du dina Renault-aktier.

Tips för att investera i Renault aktie

 • Det första du måste veta är att du kan använda dig av små kapitalinvesteringar, du behöver inte ha stora summor för att äga aktier i ett företag.
 • Håll dig alltid informerad om börsförhållandena och om olika finansiella och ekonomiska uppgifter.
 • Investera endast kapital som du inte behöver på kort sikt.
 • Låt dig inte ryckas med av passion eller impulser, innan du investerar på aktiemarknaden är det klokt att göra en grundläggande och teknisk analys av företaget.

Vanliga frågor om Renault aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish