Home » Blog » Porsche Aktie | Köpa Porsche Aktier?

Porsche Aktie | Köpa Porsche Aktier?

Investera i Porsche

Porsche är ett av de mest lönsamma bilföretagen i historien. Få vet dock att den har flera olika dotterbolag och dessutom förvaltar en överraskande mängd tillgångar.

Investeringar i aktiepris Porsche har varit mycket lukrativa för investerare runt om i världen. De har utnyttjat utmärkta möjligheter i företagets aktier för att skapa stora inkomster.

Om du är intresserad av att veta mer om Porsche får du här allt du behöver veta. Från företagets historia, dess styrkor och svagheter, till att visa dig hur man köper från Porsche.

Vad är Porsche?

Porsche grundades 1931 av Ferdinand Porsche. Företagets ursprungliga namn var Dr.-Ing. h.c. F. Porsche AG. Företagets huvudsyfte var att utveckla motorfordon och bedriva konsultverksamhet. Det var till och med det som låg till grund för designen av den första Volkswagen Beetle.

År senare började företaget att utforma och tillverka alla typer av högpresterande fordon. Detta inkluderar sportbilar, SUV:er och sedans.

Det var inte förrän 2007 som Porsche bytte namn till Porsche Automobil Holding SE. Genom att ändra företagets syfte blev det ett förvaltningsbolag för företag, även kallat holdingbolag.

Tidigare skapades ett nytt företag under det gamla namnet. Företaget blev ett dotterbolag till Porsche Automobil Holding SE och dess enda syfte var att konstruera och tillverka fordon av märket Porsche.

I dag är Porsches huvudsyfte att förvalta de olika dotterbolag som ägs av Porsche. Bland dessa finns Volkswagen Group, Porsche Engineering, Porsche Design och INRIX.

Varför köpa Porsche-aktier?

Porsche är inte bara en biltillverkare utan också ett företag som driver flera miljardföretag. Detta ger landet en överraskande ekonomisk styrka, vilket också är anledningen till att Porsche-aktien är så hög.

Porsches nettoomsättning uppgick till 1,382 miljarder euro (EUR) för 2016. Det hade ett totalt eget kapital på 27,864 miljarder euro (EUR) och tillgångar värderade till 28,365 miljarder euro (EUR) samma år. Detta återspeglas i ökningen av Porsche-aktier.

Porsche-aktien är positionerad på €55,88 (EUR) för december 2020. Det är en ökning med 24,37 % sedan oktober, 16,20 % sedan juli och 84,30 % sedan mars. Att investera i Porsche-aktier är alltså mycket lönsamt för 2020 och lovar att vara lönsamt även för 2021.

Köp Porsche-aktier: Fördelar

 • Aktiekursökning under COVID-19-pandemin. Det återspeglar allmänhetens intresse för fordon från Porsches olika dotterbolag. Därför kommer aktiepriset Porsche inte bara att öka under 2020, utan även under 2021.
 • Excellent investeringshantering. Porsche erbjuder investeringstjänster och har därför ett enastående team av ekonomiska experter. De ägnar särskild uppmärksamhet åt företaget för att analysera i vilka företag de intäkter som genereras kan investeras och på så sätt öka värdet på Porsche-börsen.
 • Högre vinster under de senaste åren. Porsche har lyckats förbättra sina intäkter, med siffror som inte bara är stabila utan även bättre än tidigare år. Denna positiva variation i intäkterna gör köp av Porsche-aktier till en mycket lukrativ möjlighet för investerare.

Köp av Porsche-aktier: nackdel

 • Den minskade produktionen under 2020. Även om försäljningen har hållits på samma nivå som förra årets modeller har Porsche ställt in produktionen under en del av året. Detta kan påverka det slutliga antalet fordon och samtidigt minska den totala produktionen fram till 2021.

Hur man köper Porsche-aktier

Om du vill veta hur man investerar i Porsche, visar vi dig här hur det går till. Detta är mycket enkelt. Det viktigaste är att välja en bil som du känner dig bekväm med. För 2020 har vi testat flera brókeres och de som vi gillade mest för sin tillförlitlighet, säkerhet och användarvänlighet på plattformen är följande.

 • eToro
 • Plus500
 • XTB
 • ActivTrade
 • IQ-Option

När du har valt en bróker måste du skapa ett konto i systemet. Följ instruktionerna nedan för att göra detta.

 1. Gå till den officiella webbplatsen för den bróker du vill ha.
 2. Leta efter alternativet att registrera dig som ny användare.
 3. Inför all den konto-, person- och betalningsinformation som systemet begär.
 4. Verifiera ditt konto genom att klicka på länken som bríker skickar till dig efter att du har registrerat ditt konto.
 5. Logga in på ditt konto och leta efter alternativet för uppladdning. Du kan göra detta med TDC eller en digital plånbok.
 6. Nu ska du leta efter Porsche-aktien. Detta företag är noterat som FWB: PAH3 och ETR: PAH3.
 7. Här måste du klicka på knappen Köp aktie och vänta på verifieringen.
 8. ¡Klart! Du kommer att se din andel i din portfölj.

Tips för att investera i Porsche-aktier

 • Om du har köpt aktier ska du regelbundet kontrollera hur mycket en Porsche-aktie är värd. Att utnyttja möjligheter att sälja och återköpa aktier. Du får stor avkastning på din investering.
 • Läs de senaste nyheterna om Porsche och dess direkta konkurrenter. Eftersom detta skulle kunna förändra värdet på Porsche-aktier.
 • Analysera Porsche-aktien. För att förutse framtida förändringar, för att dra nytta av investeringsmöjligheter.
 • Ersätt konventionellt sparande med sparande i NASDAQ Porsche-aktier. På så sätt får du dina sparade pengar att arbeta för dig. Enbart för 2020 ökade antalet kunder med 24,37 % och 84,30 % på bara några månader.
 • Kontrollera Porsches försäljningsrapport. Detta kan påverka värdet på Porsche-aktien.

Det bästa alternativet för att se företagets framtida kursutveckling är att analysera förändringen i Porsche-aktiens kurs i det förflutna. Du kan sedan se hur mycket vinst du skulle ha gjort.

Inom 2020 handlas Porsche-aktien till €55,88 (EUR). Under året har aktievinster noterats. 82,9 procent från mars till juni, 13,6 procent från juli till september och 30,2 procent från oktober till november.

En investerare som lyckas dra nytta av dessa möjligheter kommer att göra en stor vinst genom att investera i Porsche. Genom att göra en investering på €1 000 – €10 000, kommer han/hon att genereraá fram till november 2020, totalt €2 706,91 – €27 069,14.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish