Home » Blog » Philips Aktie | Köpa Philips Aktier?

Philips Aktie | Köpa Philips Aktier?

Investera i Philips

När de väljer företag att investera i på aktiemarknaden väljer många aktieägare företag som arbetar inom tekniksektorn eftersom de förutom att vara välkända även har den ekonomiska stabilitet som påverkar värdet på deras aktier.

Detta är anledningen till att det välkända varumärket Philips är en av de mest omsatta aktierna på börsen i Europa och USA. Så ”itá s ett bra val att investera i Philips?

För att ta reda på det måste du analysera allt om företaget, från dess fördelar, nackdelar och nyckelinformation till börsdata som hur mycket en aktie i Philips är värd. Och det är det vi presenterar härnäst.

Vad är Philips?

Royal Philips är ett nederländskt företag som grundades 1891. Företaget tillverkar teknikprodukter för ett brett spektrum av områden som elektronik, belysning, hälsovård och livsstil.

Philips, även känt som Koninklijke Philips NV, är känt över hela världen för sin långa historia och kvaliteten på sina produkter, som används av konsumenter inom områdena hälsovård, personlig hygien, hushållsredskap, lampor och belysning samt elektroniska produkter som förbättrar livsstilen och ger en annorlunda användarupplevelse.

Företagets produkter används av konsumenter inom områdena hälsovård, personlig hygien, hushållsredskap, lampor och belysning samt elektroniska produkter som förbättrar livsstilen och ger en annorlunda användarupplevelse.

Företagets mål är att erbjuda sina konsumenter innovation genom teknik och att använda den till sin fördel för att förbättra livskvaliteten och underlätta kundernas arbetsuppgifter. Dessutom är köpa från Philips ett bidrag till miljön eftersom deras produkter är helt miljövänliga.

Philips arbetar på ett organiserat sätt med uppfinningen av sina produkter med två grupper:

 • Philips Health: produkter för personlig vård och babyvård, hushållsapparater, elektronik, belysning och andra produkter.
 • Philips Health Systems: hälso- och sjukvårdsutrustning som röntgen, ultraljud och andra tekniska produkter för sjukhusstöd.

Varför köpa Philips-aktier?

Philips är noterat på Euronext N V och även på STOXX Europe 50, och anses vara en av de bäst värderade aktierna under de senaste åren. Dessutom är Philips noterat på Nasdaq under symbolen RYLPF.

Köp av aktier i Philips kan vara ett utmärkt tillfälle att komma in på aktiemarknaden. Dess försäljning har ökat de senaste åren, med 2019 års intäkter på totalt 19,48 miljoner euro, vilket visar en ökning jämfört med tidigare år, till exempel 2018.

För 2020 började försäljningen minska och uppgick till 246 miljoner euro för det första kvartalet på grund av den situation som COVID-19 förorsakade. Tack vare sin underavdelning för sjukhusutrustning och hälsovård ökade dock intäkterna till 341 miljoner euro med en EBITDA på 770 miljoner euro under fjärde kvartalet.

Det råder ingen tvekan om att företaget trots COVID-19 har stabila intäkter och att det därför är lönsamt att köpa Philips-aktier på aktiemarknaden

Köp Philips-aktier: Fördelar

 • Noterade på de största börserna. Som nämnts ovan är Philips-aktier noterade på börserna i Amsterdam och New York, vilket gör dem mycket populära bland aktieägarna.
 • Philips står för innovation. Köpa en Philips-aktie innebär att du satsar på innovation, och varumärket skapar ständigt nya produkter för de områden där det är verksamt. Dessutom har företaget ett forskningslaboratorium i Eindhoven som anses vara det största i världen.
 • Ökad försäljning 2020. Människor intresserade sig för varumärkets produkter som är speciellt avsedda för hemmet. De mest framträdande är kaffebryggare, stekpannor, fläktar, luftrenare och andra. Detta ledde till att försäljningen ökade under årets två sista kvartal.
 • Philips aktie och dess överkomliga pris. På dagens kurs är Philips aktiekurs 43,04€, en helt tillgänglig summa för nya investerare och för dem som redan har valt detta företag.
 • Värdet på Philips-aktien förväntas öka. Experter säger att priset på Philips-aktier kommer att stiga fram till 2021 på grund av ökad försäljning under det senaste kvartalet för en rad hälso- och hemprodukter.

Köp av Philips-aktier: Nackdelar

 • Det är ingen hemlighet att Philips har starka konkurrenter inom teknik, belysning och sjukvårdsutrustning. Dessa inkluderar: Samsung, Siemens, Osram, Electrolux och Ericsson. Detta kan gradvis påverka företagets intäkter och Philips-aktiens lönsamhet.

Hur du köper Philips-aktier

Det finns flera sätt att köpa Philips-aktier, bland annat genom att använda en online-mäklare. Även om det finns ett antal alternativ på dessa plattformar är eToro det säkraste och mest rekommenderade. Här är en steg-för-steg-guide om hur du handlar Philips med eToro:

Vi visar dig hur du handlar Philips med eToro:

 1. Skapa ett konto genom att fylla i det formulär som eToro tillhandahåller med dina personuppgifter.
 2. Verifiera kontot genom att sätta in minimibeloppet för att fortsätta eller ange dina kreditkortsuppgifter.
 3. Logga in och ange Philips namn i sökrutan. Du kan också söka efter företaget med hjälp av dess akronym på valfri börs.
 4. Du kommer att se företagets statistik, värdet på aktierna och dess utveckling på upp- och nedgång.
 5. Klicka på “Buy” och ange det antal Philips-aktier du vill köpa.
 6. Välj det aktiekurs som du föredrar (den som föreslås av marknaden eller en begränsad kurs där du själv kan bestämma värdet) och klicka på investera.
 7. Vänta några minuter och kontrollera sedan din portfölj för att kontrollera att du har Philips-aktierna.

Tips för att investera i Philips-aktie

 • För att välja att investera i Philips är det viktigt att förstå fördelarna och nackdelarna med företaget. Genom att analysera företagets information och börsdata i detalj kan du vara mer säker på att det är rätt aktie för dig.
 • Du kan vara mer säker på att Philips är rätt aktie för dig genom att ständigt granska företagets börsdata.
 • Det bästa sättet att ta reda på hur man investerar i Philips är att rådgöra med experter på aktiemarknaden. Genom att ta råd från dessa yrkesmän kan du köpa klokt och lära dig mer om aktiemarknaden.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish