Home » Blog » Pfizer Aktie | Köpa Pfizer Aktier?

Pfizer Aktie | Köpa Pfizer Aktier | Pexcash.com

Pfizer Aktie | Köpa Pfizer Aktier?

Investering i Pfizer (2022)

Vill du köpa Pfizer aktier? Läkemedelsföretag är attraktiva för investerare, eftersom de har en hög försäljningsökning och en ökning av värdet på sina aktier. Ett tydligt exempel på detta är Pfizer, ett av de mest kända företagen i världen för sitt breda utbud av läkemedelsprodukter och deras kvalitet. Att investera i Pfizer kan vara ett bra alternativ för 2020 och 2021 på grund av den fantastiska likviditet som företaget har haft under de senaste åren. Innan man ens tänker på att göra denna handel är det dock viktigt att känna till företaget, dess utveckling, styrkor och svagheter. För att göra det ska vi visa dig allt du behöver veta om företaget, dess aktiedata och till och med hur du kan köpa Pfizer.

Vad är Pfizer?

Pfizer är världens ledande varumärke på läkemedelsmarknaden. Företaget grundades 1849 av Charles Pfizer och hans partner Charle Erhart. Först var det ett företag där man utvecklade kemiska formler, och det var 1880 som citronsyra, som företaget självt tillverkade, kom fram i ljuset. 1936 tillverkade och marknadsförde Charles Pfizer and Company (som företaget då hette) vitaminer. Senare blir företaget den första producenten av penicillin och terramycin. Senare distribuerade företaget sina laboratorier till USA och Spanien där man tillverkade antiinflammatoriska läkemedel och andra mediciner som Viagra. Dess tillväxt var konstant och snabb.

 • I dag är de en grupp som utvecklar läkemedel inom olika medicinska områden som endokrinologi, nutrition, vacciner, onkologi, oftalmologi, urologi, sällsynta och smittsamma sjukdomar, bioteknik och djurhälsa.
 • I mer än 150 år har Pfizer erbjudit sina kunder läkemedelsbehandlingar för att förlänga deras liv. För dem är innovation inom den biofarmaceutiska industrin viktig, och därför arbetar de ständigt för att tillverka kvalitativa och säkra produkter.
 • Det tyska företaget bidrar med forskning om nya läkemedelsformuleringar och vaccin för immunisering från sina laboratorier. Därför har man fram till 2020 samarbetat med företaget BioNTech om vaccinet mot COVID-19, som har varit en framgång för en turkisk invandrarfamilj i Tyskland.

Varför köpa Pfizer-aktier?

Att köpa Pfizer-aktier kan vara ett bra alternativ. Anledningen? Bolaget ger sina investerare en årlig utdelning på cirka 4 %. Pfizers aktie är noterad på NYSE-börsen i USA och på Dow Jones-indexet, vilket gör den mottaglig för den breda aktieägarkåren. Vi kan också hitta Pfizer-aktier på Nasdaq med akronymen PFE.

Tack vare sin innovationsförmåga och sin höga synlighet i världen när det gäller tillverkning av läkemedel har företaget genererat betydande intäkter under årets sista kvartal. Så mycket att företagets aktier har haft en uppåtgående trend på 12 %. Dessutom beräknas Pfizers intäkter för produktion av vaccinet COVID-19, som används i mer än sju länder på basis av en nödlicens, uppgå till 26,5 miljarder euro (motsvarande 23 miljarder dollar) fram till 2021. Detta inkluderar inte nettovinster från andra läkemedel och behandlingar.

Köp Pfizer-aktier: Fördelar

 • Internationell läkemedelstillverkning. Företaget har en stor distribution av läkemedel i mer än 50 länder i världen, där USA och Spanien är de viktigaste inkomstkällorna. Detta ger Pfizer-aktien stabilitet och en möjlig ökning av densamma.
 • Företag med 150 års historia. Dess erkännande och erfarenhet inom läkemedelsindustrin gör det tryggt för investerare att köpa Pfizer-aktier.
 • Investeringar i forskning och utveckling. Innovation i ett företag är det som ger ständig tillväxt, och det är precis vad Pfizer gör genom att investera i ny forskning och utveckling av läkemedelsformuleringar.
 • Fler anställda, mer produktion! Hittills har Pfizer anställt mer än 100 000 personer i sitt företag. Detta är en fördel när det gäller att förbättra produktiviteten för läkemedel och öka försäljningen, vilket i sin tur gynnar Pfizer-aktien.
 • Vaccin mot coronavirus. Som en av de första industrierna att utveckla vaccinet mot detta virus har företaget vunnit popularitet och konsumenternas förtroende. Detta har lett till en liten ökning av värdet på Pfizer-aktien.
 • Stabil ekonomisk framtid enligt Morgan Stanley. På grund av produktionen av det nya vaccinet uppskattar Morgan Stanley att företaget kommer att ha en hög intäktsnivå under de kommande åren och att vinsten kommer att uppgå till cirka 7,7 miljarder euro. Därför är det troligt att Pfizer-aktien kommer att öka sitt pris.

Att köpa Pfizer-aktier: Nackdelar

 • Robusta konkurrenter. Även om Pfizer har en god ställning på aktiemarknaden och i världen som läkemedelsindustri får vi inte glömma bort dess starka konkurrenter som kan påverka företagets lönsamhet genom att producera innovativa produkter.
 • Bilden påverkas. På grund av olaglig marknadsföring av ett läkemedel hamnade Pfizer mitt i en kontrovers som gav företaget en dålig image i konsumenternas ögon. Detta ledde till att Pfizers aktier sjönk.
 • Låga intäkter i början av 2020. I början av 2020 ledde spridningen av coronaviruset också till en ekonomisk kris och en minskning av företaget med 24 procent. Detta ledde också till förändringar i priset på Pfizer-aktier.

Hur man köper Pfizer-aktier

Det bästa sättet att köpa en Pfizer-aktie är genom en mäklare, som inte är något annat än en säker och pålitlig plattform där du kan se statistik, prestanda, låg- och högnivåer för dina aktier. Om du är nybörjare är XTB ett bra val av mäklare eftersom de har en minsta insättning och lägre risk. Nedan visar vi dig hur du handlar Pfizer med XTB:

 1. Skapa ett konto hos XTB genom att fylla i formuläret med dina personuppgifter.
 2. Sätt in det belopp du vill investera. Minsta insättning är 10 dollar.
 3. Logga in och sök efter Pfizer-aktier där du också kan se deras pris i realtid.
 4. Välj alternativet ”Köp”.
 5. Ange det belopp du vill investera, antalet Pfizer-aktier du vill köpa och tidsramen för ordern.
 6. Vänta några minuter och så har du Pfizer-aktier!

Tips för att investera i Pfizer aktie

 • Analysera hur mycket en Pfizer-aktie är värd dagligen, så att du kan veta när du ska köpa och när du ska sälja.
 • Ta reda på mer om Pfizer, dess senaste utveckling, intäkter, ekonomiska nedgångar etc.
 • Ta råd från mäklare eller aktieägare som redan har investerat i Pfizer-aktier och se utifrån deras erfarenheter om det är en bra idé att köpa aktier i företaget.

Vanliga frågor om Pfizer aktier

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish