Home » Blog » Peugeot Aktie | Köpa Peugeot Aktier?

Peugeot Aktie | Köpa Peugeot Aktier?

Investering i Peugeot (2021)

Peugeots privatägda företag har aktier på aktiemarknaden som är attraktiva för investerare i Europa och runt om i världen. Detta bilmärke har under de senaste åren genererat cirka 71 procent av nettointäkterna på egen hand, plus 22,2 procent av intäkterna från bilutrustning. Om du funderar på att investera i Peugeot är det nödvändigt att känna till dess strategiska planer och affärsmodell för att vara säker på att du fattar ett bra beslut. Därför ger vi dig en fullständig analys av Peugeot och dess aktier där du får veta vilka svagheter och styrkor företaget har och hur mycket en Peugeot-aktie är värd.

 

Vad är Peugeot?

Det är ett franskt bilmärke som tillhör Groupe Peugeot Société Anonyme, som ansvarar för tillverkning av olika typer av bilar, turist-, tävlings- och kommersiella bilar. Företaget erbjuder också tjänster för uthyrning av bilar, cyklar och skotrar och tillverkar köksredskap som pepparkaks- och saltstrutar samt kaffekvarnar.

 • Företaget anses vara den näst största biltillverkaren i Europa och har för närvarande drygt 15 % av marknaden. Företaget har produktionsanläggningar i Tyskland, Österrike, Argentina, Brasilien, Kina, Spanien, Slovakien, Frankrike, Ungern, England, Polen och Ryssland.
 • Tack vare sina bilar har han vunnit många utmärkelser genom åren: han har vunnit 6 gånger årets bil i Europa, 9 gånger i Spanien, 5 gånger i Italien och 2 gånger på Irland.
 • I tävlingarna har han vunnit 5 gånger i rally-VM, 7 gånger i Dakar-rallyt, 2 gånger i Intercontinental Le Mans Cup, 2 gånger i World Endurance Championship och 3 gånger i Intercontinental Rally Challenge Championship.

Varför köpa Peugeot-aktier?

Innan du köper en Peugeot-aktie bör du känna till varför det kan vara en bra möjlighet eller en nackdel för ditt kapital. För det första är Peugeots aktiekurs noterad i A-sektionen på NYSE Euronext och i CAC 40-indexet. Det finns för närvarande cirka 904 000 utestående Peugeot-aktier.

En annan anledning att köpa Peugeot-aktier är att företaget har så många års erfarenhet att det har arbetat oavbrutet för att positionera sitt företag på en bra nivå. Detta ger oss säkerhet om att Peugeot-aktien och dess pris upprätthålls på aktiemarknaden och genererar vinster för investerarna. Deras främsta mål är att tillverka och distribuera produkter med den senaste tekniken. Bilarna är tillverkade med en motor som inte bara förbrukar mindre bensin, utan också ger mer kraft och hastighet.

 • Peugeot-aktier på börsen fram till 2019 översteg 19 miljoner euro, detta och allt det ovanstående gör att värdet på Peugeot-aktier fortsätter att stiga mer och mer varje dag.
 • Tillgångarna utgörs till 45,03 % av utländska institutioner, 12,23 % av Dongfeng Motor International Co, 12,23 % av Peugeot-koncernen själv, 8,39 % av franska institutioner, 2,03 % av företagets anställda och 1,25 % av egna aktier. Resterande aktier innehas av enskilda investerare.

Köp Peugeot-aktier: Fördelar

 • Utmärkt positionering på området: Peugeot är den bästa fordonstillverkaren i Frankrike och den näst bästa tillverkaren i Europa. Det ligger också på sjunde plats i världen, tack vare produktionen av produkter i mellanklass och högklassiga produkter.
 • Företaget är konkurrenskraftigt inte bara på fordonsområdet: För att ta sig ur krisen minskade koncernen antalet bilmodeller och optimerade sin produktionskapacitet genom att skaffa modulära anläggningar. Allt detta stöddes av den marknadsföringsstrategi som tillämpades.
 • Utvecklar produkter med framtiden i åtanke: På senare tid har företaget designat och tillverkat fordon som sparar både bensin och energi, i fallet med elbilar.
 • Peugeot är ett företag som alltid försöker förnya sig och göra om sina modeller helt och hållet. Tack vare detta har företaget en utmärkt position på olika marknader världen över.
 • Företaget strävar alltid efter att förbättra sig inom alla områden där det är verksamt. På området för banktjänster har det nyligen ingått allianser med viktiga koncerner, vilket gör det möjligt att öka sin lönsamhet och utvidga sin marknad ytterligare.
 • Priset på Peugeot-aktien är lågt jämfört med konkurrenterna: Aktien i den största konkurrenten Volkswagen är lite dyrare, men Peugeot-aktien har ett pris på drygt 19 euro.

Köp av Peugeot-aktier: Nackdelar

 • Företaget är i viss mån exponerat för det brittiska pundets nedgång gentemot euron, vilket leder till lägre försäljning i Storbritannien.
 • Det har starka konkurrenter. Ibland hjälper detta inte företaget att växa som önskat.

Hur köper man Peugeot-aktier?

Att veta hur man investerar i Peugeot är inte komplicerat och här förklarar vi det för dig. Du behöver bara använda en webbplats som fungerar som aktiemäklare. På nätet kan du hitta många olika typer, var och en har olika strategier för att köpa en Peugeot-aktie. Vissa av dessa mäklare tar ut provision för att kunna handla, andra har ett minimibelopp för att köpa.

De vanligaste plattformarna för att köpa aktier är: Plus500, Admiral Markets UK Ltd, IQ Option, Trade, Degiro, eToro, bland andra. Nedan visar vi dig hur du köper Peugeot med hjälp av eToro-mäklaren.

 • Öppna ett konto på plattformen genom att fylla i ett formulär med dina uppgifter och sedan logga in.
 • Överför det belopp du vill investera och ange namnet på Peugeot-aktiebolaget i sökfältet.
 • När du har valt aktien trycker du på köp.
 • Välj nu önskad mängd, tryck på inversknappen och vänta på bekräftelse.

Det finns också ett annat sätt att investera och det är Copy Trending. Den är ansvarig för att kopiera det ekonomiska beteendet hos mäklarens mest framgångsrika investerare och på så sätt få samma inkomster som dem. Vi visar dig hur du investerar i Peugeot-aktier i Boeing. Med denna metod behöver du bara följa följande steg:

 • Logga in på ditt konto.
 • Använd verktyget för att söka efter personer och välj den inverter som ska kopieras, du kan filtrera resultaten om du vill.
 • När du väljer en investerare får du se alla detaljer i hans profil.
 • Sedan behöver du bara trycka på kopieringsknappen, välja det belopp du vill investera och det är allt!

Tips för att investera i Peugeot-aktier

 • Om du använder Copy Trending är det ytterst viktigt att du först studerar vilka investerare som har lägst risk för förlust, vilka som har högst avkastning och andra investeringsegenskaper.
 • Utforma en investeringsplan: Sätt upp ett lönsamhetsmål så att du vet hur mycket du kan handla och hur länge.

Vanliga frågor om Peugeot aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish