Home » Blog » Paypal Aktie | Köpa Paypal Aktier?

Paypal Aktie | Köpa Paypal Aktier?

Investera i PayPal

Planerar du att investera i PayPal? Låt oss säga att det är en bra idé. Nu kan vi tänka oss att det fortfarande finns tvivel om Paypals aktiekurs, om den är stabil eller om det verkligen är ett bra alternativ att köpa aktier 2020. Som tur är har du kommit till rätt ställe. Ja, du läste rätt, för i det här inlägget hittar du all information du behöver veta om hur du köper aktier på PayPal. Så om du vill veta mer, stanna kvar hos oss och läs vidare nedan.

 

Vad är PayPal?

Till att börja med ska vi lära oss lite om PayPal. Det är ett amerikanskt företag som grundades 1998 för att erbjuda finansiella tjänster till sina användare. Men ja, denna onlineplattform är inte en bank, utan tvärtom ett autonomt system som inte styrs av statens lagar eller andra bankinstitutioner. PayPal gör det möjligt för användaren att göra transaktionen snabbt och säkert utan mellanhänder.

 • I dag är det det dotterbolag som har den största globala räckvidden för att göra betalningar på nätet, och som inte längre använder sig av traditionella betalningsformer som bankväxlar eller checkar.
 • Företagets huvudsyfte är att erbjuda användarna en betalningsmetod så att de kan göra det när de vill och varifrån de vill, med den valuta de vill eller till och med använda kreditkortet för att kunna göra betalningen.
 • PayPal tillhör för närvarande eBay, men har också dotterbolag som Braintree, Paydiant och Venmo. Dessutom är de officiella medlemmar i bland annat Linux Foundation och Node.js Foundation.
 • Paypal Nasdaq gick in på denna marknad efter att nyligen ha blivit ett offentligt bolag. Företaget har fått stor uppmärksamhet från digitala investerare eftersom det är ett företag med stort globalt deltagande.

Varför köpa PayPal-aktier?

Fråga dig själv: Varför inte köpa PayPal-aktier? För att övertyga dig är det bättre att titta på siffror. År 2020 har PayPal-aktier nått ett antal på 1 185 000 000 000 000 000 aktier. Men om vi talar om siffror har PayPal-aktier för 2019 uppnått totalt 17,772 miljarder dollar, vilket ger investerarna en vinst på totalt 2 459 dollar.

På grund av coronaviruset sjönk dessutom aktieindexen kraftigt. Det var dock Paypal med sina aktier som höll sig kvar efter en kraftig nedgång på 30 % i värde. Hur gick det till? På grund av den ökade försäljningen i nya företag och på online-marknadsplatser lyckades PayPal stabilisera och hålla aktiekursen på en hög nivå. Betyder det att det är ett bra alternativ att investera i PayPal-aktier? Svaret är ja, och efter ökningen av Paypals aktiekurs är vi övertygade om att aktien kommer att fortsätta att stiga i samma takt i år och 2021.

Köp PayPal-aktier: Fördelar

 • Digital ekonomi. Detta är en av de bästa fördelarna som Paypal har genom handling och anledningen är att 2020 har varit det år då digitala affärer har varit mer gynnsamma, där användarna utan tvekan erbjuder denna plattform som en säker betalningsmetod.
 • En finansiell plattform med en framtid. PayPal har lyckats bli den viktigaste elektroniska plånboken i världen. Idag finns det många länder som använder denna plattform för att göra betalningar och transaktioner på ett säkert sätt.
 • Företag med utmärkta inkomster och kapital. Paypal har ett högt aktiekursvärde, vilket tyder på att det är ett bra val när du vill investera i det eftersom vinsterna kommer att vara mycket fördelaktiga.

Att köpa PayPal-aktier: Nackdelar

 • Kritisk konkurrens. Och när vi säger att PayPal har konkurrens menar vi stora företag som YouTube, Amazon eller till och med Google, vilket kan påverka lönsamheten i Paypals aktiekurs.
 • Ingen utdelning! För närvarande betalar PayPal inte ut extra utdelning på sina aktier, vilket är en nackdel för vissa investerare.

Hur man köper PayPal-aktier

Om du vill veta hur du kan köpa PayPal genom dess aktier kan du följa den enkla steg-för-steg-guiden nedan. Men innan du börjar måste du använda en online-mäklare för att utföra operationen. Om du är nybörjare rekommenderar vi mäklare som eToro eller Plus500 som är enkla att använda och helt säkra portaler.

I det här fallet kommer vi att handla med eToro, där du bara behöver göra följande:

 1. Sök efter eToro mäklare.
 2. Registrera dig genom att fylla i formuläret och bekräfta ditt konto för att kunna logga in.
 3. När du är inne i din profil skriver du i sökfältet: ”PayPal”.
 4. Du kommer att se data och värdet per aktie i Paypal.
 5. Nu behöver du bara ange det antal aktier du vill köpa och klicka på knappen ”Investera”, så är du klar. Du har PayPal-aktier!

Om du vill använda plus500 är registreringsmetoden praktiskt taget densamma, med skillnaden att du vid köpet av aktier får två alternativ: marknadsnoteringen eller alternativet att själv ange värdet på den aktie du vill köpa. När du har valt den som passar dig bäst gör du transaktionen och du kommer att bli ombedd att godkänna vissa villkor för att kunna släppa transaktionen. När du har gjort det kommer du att ha dina PayPal-andelar tillgängliga på ditt konto.

Tips för att investera i PayPal aktie

För att kunna investera i PayPal-aktier på ett framgångsrikt sätt är det nödvändigt att vi vet mycket väl allt som företaget gör: vilka inkomster har de haft, vilka nya tjänster erbjuder de, vilka är deras nästa strategier, vilka är deras konkurrenter, bland andra uppgifter som kan vara av intresse.

 1. Det är också viktigt att veta hur mycket en PayPal-aktie är värd och alltid vara medveten om när den stiger och när den sjunker. Detta kan inte bara hjälpa oss att se vilket värde som aktierna ger vårt kapital, utan vi kan också veta när vi ska köpa aktier i PayPal och när vi inte ska göra det.
 2. Ett av de bästa tipsen för att investera i PayPal är att köpa aktier när kursen är låg, men om värdet bibehålls kommer vi att få högre vinster på kort eller medellång sikt!

Vanliga frågor om Paypal aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish