Home » Blog » OSRAM Aktie | Köpa OSRAM Aktier?

OSRAM Aktie | Köpa OSRAM Aktier?

Investera i OSRAM

Teknikbranschen har under de senaste åren uppmärksammats för sin höga inkomstnivå. Många investerare runt om i världen väljer regelbundet att investera i OSRAM. Det är ett företag som är ledande inom sin bransch.

Få företag har ett så mångsidigt och högkvalitativt utbud av belysningsprodukter. Detta omfattar även optohalvledare som används i hushålls- och bostadstillämpningar. Som ett resultat av detta har företaget utmärkta priser på OSRAM:s aktiemarknad.

Vissa investerare har sett vinster på upp till 186,8 % genom att köpa aktier i företaget. Om du är intresserad av att lära dig mer om OSRAM kan du här läsa om dess resultat, styrkor och svagheter och vi visar dig även hur du köper OSRAM..

Vad är OSRAM?

Osram Licht AG är ett tyskt belysningsföretag som grundades den 1 juli 1919. Företagets namn används ofta som OSRAM. OSRAM har sitt huvudkontor i München, Tyskland.

OSRAM har två dotterbolag. Det första företaget heter Osram Opto Semiconductors och designar och tillverkar halvledare med belysningsfokus och optiska mottagare. Den andra är OSRAM Sylvania, OSRAM:s nordamerikanska division. Den ansvarar för försäljningen i det landet.

Mellan 2019 och 2020 pågick ett budkrig om OSRAM-aktier. I juli 2020 hade det österrikiska företaget ams AG förvärvat merparten av aktierna. Detta blev OSRAM:s moderbolag med 59,9 % av aktierna.

OSRAM:s produkter har länge kännetecknats av utmärkt kvalitet på belysningsalternativen. För närvarande säljer företaget bilbelysning, LED-lampor för olika tillämpningar, ljusstrålare, LED-lampor med mera.

Och OSRAM kategoriseras förutom efter belysning även efter sina belysningsstyrningsenheter. Bland dem finns belysningssystem, optiska sensorer och mycket mer.

Varför köpa OSRAM-aktier?

OSRAM är ett ledande företag inom belysnings- och optohalvledarindustrin med kunder över hela världen. År 2020 hade företaget nettoinkomster på 3,04 miljarder euro. Säkerställa företagets ekonomiska robusthet och aktiepriset OSRAM.

Det här företaget har en världsomspännande försäljning, vilket garanterar en stor kundbas. I december 2020 kommer aktien OSRAM att ligga på 52,14 euro (EUR). Detta visar en ökning med 26,68 % sedan juli 2020 och även en ökning av OSRAM-aktien med 134,86 % sedan mars 2020.

Lönsamheten i OSRAM-aktien är utmärkt för både kort- och långsiktiga investerare. Det är därför många runt om i världen väljer att köpa OSRAM-aktier regelbundet. Faktum är att den under sin historia till och med har noterat ökningar på upp till 186,8 % i sin aktiehistoria.

Köp OSRAM-aktier: Fördelar

 • Hög nivå av världsomfattande försäljning. Med både privata kunder och stora företag. Detta garanterar en ökning av värdet på OSRAM-börsens aktier.
 • Presenterar inom e-handelsbranschen. Det har en av de mest stabila och fördelaktiga plattformarna för kunder över hela världen. Detta genererar en hög försäljningsnivå och ökar i sin tur värdet på OSRAM-aktien.
 • Hög forskningsfokus, genererar nya produkter. Alla alternativ är av utmärkt kvalitet och är mycket eftertraktade av kunderna. Förutom att skapa nya patent, vilket garanterar en ökning av OSRAM:s aktivitet.

Köp av OSRAM-aktier: nackdel

 • Europeiska bestämmelser kan påverka OSRAM:s försäljning. Detta skulle leda till att aktiekursen skulle sjunka. Företaget kunde dock hitta en alternativ lösning på sina problem, samtidigt som det bibehöll en utmärkt försäljningsmarginal.

Hur man köper aktier i OSRAM

Om du vill veta hur man investerar i OSRAM, får du här allt du behöver veta. Det första du behöver göra är att hitta ett varumärke som du känner dig bekväm med. För 2020 har vi testat flera, men de som vi gillade mest för sin tillförlitlighet, låga provisioner och plattformsstabilitet är följande mäklare.

 • ActivTrade
 • XTB
 • eToro
 • Plus500
 • IQ-Option
 • Charles Schawb Corporation

Kontrollera dessa och fundera på vilken som passar dig bäst. När du har valt en av brókeres måste du registrera ditt konto, verifiera det och köpa aktierna. Följ bara stegen nedan för att göra detta.

 1. Gå till det valda varumärkets officiella webbplats.
 2. Leta efter möjligheten att registrera ett konto.
 3. Inför den information som systemet begär. Både konto-, person- och betalningsuppgifter.
 4. Inför din e-postadress för att utföra verifieringen. Här hittar du ett e-postmeddelande från din bróker med en länk för att bekräfta din registrering.
 5. Logga in på ditt bróker-konto för att fylla på det saldo du vill investera. Du kan använda TDC eller en digital plånbok.
 6. Sök efter OSRAM-aktier. Företaget är noterat på börsen som ETR: OSR och FWB: OSR.
 7. Här klickar du på alternativet att köpa aktier, väljer beloppet och väntar på verifieringen.
 8. ¡Klart! Du har nu de aktier du vill ha i din portfölj.

Tips för att investera i OSRAM-aktier

 • Läs de senaste nyheterna från OSRAM och även från ams AG (moderbolaget). Det kan hända saker som kan påverka OSRAM-aktien positivt eller negativt.
 • För att sälja aktier bör du kontrollera hur mycket en OSRAM-aktie är värd. För att beräkna den procentuella vinsten och ta reda på om det är lönsamt.
 • Kontrollera regelbundet OSRAMs aktiekurs och försök att analysera orsakerna till dess upp- och nedgång. Detta hjälper dig att förutse framtida förändringar i aktiekursen och dra nytta av investeringsmöjligheter.
 • Spara på NASDAQ OSRAM aktier. För det är mycket mer lönsamt än att spara dina pengar utan att de fungerar för dig. Bara under 2020 kan du få en avkastning på 134,86 % på din sparinvestering.

Ett av de mest effektiva sätten att kontrollera ett företags lönsamhet när man investerar är att beräkna eventuell tidigare avkastning. Dessa kan upprepas i framtiden.

Den sista december 2020 ligger OSRAM-aktien på 52,14 euro (EUR). Det motsvarar en ökning med 134,86 % sedan mars 2020. Om du har investerat €1 000 – €10 000 i OSRAM-aktier kommer detta att ge dig €2 348,64 – €23 486,49 (EUR) i december 2020. Detta visar att det är mycket lönsamt att investera i detta företag.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish