Home » Blog » Nokia Aktie | Köpa Nokia Aktier?

Nokia Aktie | Köpa Nokia Aktier | Pexcash.com

Nokia Aktie | Köpa Nokia Aktier?

Investering i Nokia (2022)

Vi ska vara ärliga med dig, när det gäller att investera i Nokia tror man att det är en svår uppgift, men det är det verkligen inte! Men även om det är en mycket enkel transaktion är det bäst att undersöka så mycket information som möjligt om företaget innan du handlar på börsen. Därför visar vi dig nedan all information om tidernas teknikföretag, och du får också veta hur du kan investera i Nokia och hur mycket en Nokia-aktie är värd.

Vad är Nokia?

Nokia, även känt som Nokia Corporation, är ett multinationellt teknikföretag som grundades 1865. Företaget består av två grupper, Nokia Networks och Nokia Technologies, och har sitt huvudkontor i Esbo, Finland. Nokia Networks Group tillverkar infrastruktur för mobiltelefoni och annan telekommunikationsutrustning. Företaget är verksamt i mer än 150 länder och en del av utrustningen används inom professionell mobilradio, bredbandsinternet, traditionell taltelefoni och många andra områden.

Underavdelningen Nokia Technologies ansvarar för att utveckla och licensiera all företagets teknik. Den består av tre olika laboratorier:

 • Det första kallas Radio Systems Lab och arbetar med radioanvändning, lokala trådlösa anslutningar och radioåtkomst.
 • Det andra är känt för Media Technologies Lab, som arbetar med sensorer, interaktion och multimedia.
 • Material Technologies Lab arbetar slutligen med kvantteknik, interaktionsmetoder och avancerade lösningar för avkänning.

Varför köpa Nokia-aktier?

Nokias totala kapitalisering 2017 var drygt 28,5 miljarder euro. Nokia är för närvarande noterat på börsen Euronext Paris under symbolen A. Nokia är också noterat på NYSE och Helsingforsbörsen under symbolen NOKIA.

 • Nokia-aktier är dessutom noterade på Nasdaq-börsen under förkortningen NOK. Nokia-aktien ingår i det franska börsindexet CAC 40, vilket ger företaget en plats bland de 40 företagen med det största börsvärdet.
 • Alla ovanstående fakta är av stort intresse om du vill köpa Nokia-aktier, men det är också viktigt att veta att företaget har haft en tuff tid när det gäller ekonomin.
 • För en tid sedan var de bara ansvariga för tillverkningen av mobiltelefoner, vilket hjälpte dem att bli marknadsledande från 1998 till 2011. Sedan stagnerade den på marknaden på grund av den nya uppkomsten av smartphones.

Som en följd av detta tvingades företaget lägga ned en del av sin verksamhet i Rumänien. Ett år senare var företaget också tvunget att avsluta sin verksamhet i produktionsanläggningar i Kanada, Tyskland och Finland. För att kunna anpassa sig på smartphonemarknaden ingick företaget en allians med Microsoft Corporation. För att inkludera operativsystemet Windows Phone i sina nya skapelser.

Köp Nokia-aktier: Fördelar

 • Telekommunikationsavdelningen är väl positionerad: Efter sammanslagningen med Alcatel-Lucent har denna del av företaget lyckats ta en av de tre främsta platserna på telekommunikationsmarknaden. Detta innebär att Nokia-aktier är populära och stabila på aktiemarknaden.
 • Företaget är väl fördelat i världen: Återigen gav dess förening med Alcatel-Lucent företaget en god fördelning inom de bästa ekonomiska områdena i världen.
 • Företaget har en ledande ställning inom vissa specifika områden: Inom telekommunikationsområdet är det ledande inom FTTx-bredbandsanslutning och optisk överföringsteknik.
 • Företaget investerar mycket i teknisk innovation: Nokias stora fördel är att företaget investerar cirka 5 miljoner dollar enbart i forskning och utveckling.
 • Företaget har stora patent: Vissa av dess patent är för närvarande värda mer än 8 miljarder euro.
 • Den har starka partnerskap: Genom att ingå starka avtal med stora företag som LG kan du dra nytta av goda fördelar.
 • Priset på Nokias aktier är ganska billigt jämfört med konkurrenternas: investerare rekommenderar att man letar efter företag där priset på aktierna är lågt för att kunna förvärva ett betydande belopp. Detta är fallet med Nokia-aktien, vars kurs ligger på drygt 3 euro.

Att köpa Nokia-aktier: Nackdelar

 • Företaget har inte mycket framtidstro när det gäller vissa av sina verksamheter: Den senaste verksamheten har visat att företagets mobila område inte är så välorganiserat som det borde vara.
 • För närvarande är Nokia-aktiernas värde mycket lågt. Detta kan vara både en fördel och en nackdel, och det faktum att Nokia-aktierna har ett pris på endast 3 euro får oss att tro att vinsterna kommer att vara mycket långsamma.
 • Marknaden för adresserbara nätverk har haft det svårt under en längre tid: Sedan 2016 har verksamheten på denna marknad blivit lite mer komplex, eftersom den inte har utvecklats så positivt som förväntat.

Hur köper man Nokia-aktier?

Det finns flera sätt att köpa Nokia-aktier, men det enklaste och mest lönsamma sättet är att använda en aktiemäklare. Dessa onlineplattformar hjälper dig att handla på aktiemarknaden utan att du behöver anstränga dig särskilt mycket. Det viktigaste är att välja den mest lämpliga och pålitliga för att investera dina pengar.

De vanligaste för aktieinvesteringar är: Plus500, Admiral Markets, IQ Option, Interactive Brokers, eToro, XTB och AvaTrade. Var och en av dem passar dina behov, men om du är nybörjare rekommenderar vi dig att använda eToro.

eToro-mäklaren är helt säker och har ett gränssnitt som är ganska lätt att använda, och du kan också välja mellan olika handelsmetoder. Så om du inte vet hur du köper Nokia via denna mäklare ska vi förklara det för dig nedan:

 • Registrera först ett konto med dina personuppgifter.
 • Sätt nu in pengarna för att investera. Det bör noteras att minimibeloppet för att kunna använda den här plattformen är 200 dollar.
 • I sökfältet anger du Nokias namn och väljer det antal aktier du vill köpa inklusive priset (om du vill anpassa kursen).
 • Klicka på investera och du är klar!

Tips för att investera i Nokia aktie

 • Innan du köper en Nokia-aktie bör du studera allt om börsinvesteringar: För vissa människor är detta något nytt, så det rekommenderas att du studerar all terminologi på området.
 • Skapa en egen budget: Det är lämpligt att du investerar ett belopp som du är villig att riskera och som inte påverkar ditt kapital om du förlorar det.

Vanliga frågor om Nokia aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish