Home » Blog » Nike Aktie | Köpa Nike Aktier?

Nike Aktie | Köpa Nike Aktier?

Investera i Nike

Vill du köpa Nike aktier? Nike är känt över hela världen och presenteras som ett av de mest relevanta investeringsalternativen idag. Att vara ett känt företag är dock inte den enda aspekt som kan öka eller minska värdet på dess aktier. Vi måste analysera ett stort antal faktorer för att kunna fatta ett investeringsbeslut. Det är därför vi vill prata med dig om Nike och dess resultat på aktiemarknaden. Vi vill ge dig all den information du behöver för att din fördjupning i aktiemarknaden ska bli så produktiv som möjligt.

Vad är Nike?

Nike-logotypen är lätt att känna igen över hela världen, tack vare den storhet och den framtoning som den har uppnått. Företaget är inriktat på design, produktion, försäljning och distribution av sportartiklar. Den kvalitet och komfort som märket erbjuder har gjort att produkterna används även utanför sportvärlden.

 • År 1968 bildade Phill Knight och Bill Bowerman företaget Blue Ribbon Sports, som senare, 1971, skulle utvecklas till det som nu är känt som Nike. Huvudkontoret ligger i Orlando, men har för närvarande 858 butiker runt om i världen.
 • De märken som erbjuds på marknaden har haft stor betydelse både inom idrottsvärlden och i människors vardag. Vissa, som Cole Haan, Bragano, Converse All Star, Hurley och Air Jordan, är mycket efterfrågade över hela världen.

Företaget är för närvarande en av de tre största tillverkarna av kläder och sportartiklar i världen. Företaget har allierat sig med olika företag för att kunna erbjuda lösningar till alla idrottare som föredrar dem. Några av dem är Philips, Apple och Adidas under en kort period.

Varför köpa Nike-aktier?

Eftersom företaget är ett av de mest kända företagen i världen i dag kan det snabbt få nya kunder och därmed öka sitt värde på aktiemarknaden. Även om frukterna av att investera i Nike nasdaq-aktier kan uppskattas först på lång sikt har företaget blivit ett av de mest pålitliga företagen när det gäller dess aktiekurs.

Tack vare att Nikes vinst ökade avsevärt under det senaste kvartalet gynnades även aktiens frukter, som steg med 13 %. Det är ett företag som förväntas fortsätta att öka sin försäljning på grund av närheten till de olympiska spelen i Tokyo.

Köp Nike-aktier: Fördelar

Innan vi börjar investera är det nödvändigt att känna till både de negativa och positiva aspekterna som vi kommer att få av målföretaget. Nike-aktier på börsen garanterar oss följande fördelar som gör det möjligt för oss att upprätta en effektiv investeringsstrategi.

 • Företagets storhet och globala positionering är en av dess starka sidor. Tack vare det faktum att de har ett stort antal kunder som kommer att välja dem framför konkurrenterna.
 • En annan fördel för Nike är att företaget inte äger några fabriker och därför inte behöver investera i fastigheter. Tack vare detta kan företaget minska viktiga kostnader och behålla en lätt organisationsstruktur.
 • Den höga konkurrenskraft som Nike har uppvisat under alla år som företaget varit verksamt ger det självförtroende som en industri på hög nivå.

Att köpa Nike-aktier: Nackdelar

På aktiemarknaden kan det finnas vissa nackdelar som påverkar investeringens produktivitet. Denna aspekt är viktig att ta hänsyn till när vi planerar vår handelsstrategi. Därför visar vi dig de ogynnsamma aspekter som Nike kan bli offer för.

 • Trots den mångfald av produkter som Nike erbjuder, lyckas företaget bara profilera sig på marknaden genom sitt sortiment av sportskor. Detta kan innebära att intäkterna påverkas kraftigt vid minsta förlust av kunder.
 • Även om företaget är det största företaget i sin bransch i USA utgör konkurrensen från tyska företag som Adidas och Puma en stor risk för företagets positionering.

Hur köper man Nike-aktier?

I dagens handelssystem är det bästa sättet att investera genom online-mäklare som underlättar köp av aktier. Genom dessa plattformar kan investeringsprocessen göras på kortare tid och på ett enklare sätt. Därför vill vi presentera de bästa mäklarna för att investera i Nike.

 • En av de bästa mäklarplattformarna är eToro, som är en av de säkraste och enklaste att använda. Vi kan välja att börja med ett demokonto där vi kan göra investeringar med fiktiva pengar. På så sätt undviker vi risken att förlora vårt kapital och kan lära oss hur aktiemarknaden fungerar.
 • När du börjar handla aktivt med Nike genom en aktie måste du göra en minsta insättning på 200 dollar. eToro försöker dock visa så mycket viktig information om varje företag som möjligt, så att användarna kan tänka igenom sina handelsstrategier på rätt sätt.
 • En annan mäklare som rekommenderas starkt är Plus500, som också erbjuder ett demoläge och ett diagram med information om företagets förändringar på aktiemarknaden. För att börja handla behöver du bara göra en minsta insättning på 100 dollar, vilket också ger dig tillgång till material om handelsstrategier.

Tips för att investera i Nike-aktier

Sportmarknaden är för närvarande på frammarsch, främst på grund av närheten till de olympiska spelen. I denna mening är Nike-aktier fortfarande ledande i USA, vilket förväntas fortsätta under de kommande åren. På grund av detta förväntas vinsten från aktierna i detta företag öka avsevärt.

hur mycket är en Nike-aktie värd? För närvarande har Nike-aktierna ett tresiffrigt värde. Vi råder dig därför att veta exakt när du ska investera ditt investeringskapital i den här typen av aktier. Med andra ord bör Nike ha ett rimligt aktiepris när det gäller att placera dina pengar på aktiemarknaden med dess aktier.

Tack vare detta framgångsrika företags popularitet och stabilitet är det ett utmärkt beslut att investera i dess aktier, även för nybörjare. Med den information vi har gett dig vet du redan hur du ska investera i Nike-aktier, så vänta inte längre utan börja öka ditt kapital på ett klokt sätt.

Köpa Nike aktie

Nu känner du till Nike och vet vilka för- och nackdelar det finns med att investera i dess aktier. Det är dags att agera, och det första du bör göra är att registrera dig hos en mäklare. Vi kommer att rekommendera dig de bästa för denna typ av aktier:

 • eToro
 • XTB
 • Bankinter
 • Plus500

Hur köper jag nu dessa aktier? Det är väldigt enkelt, följ bara dessa steg:

 1. Registrera dig hos den mäklare som du väljer för den här transaktionen.
 2. Verifiera ditt konto och logga in.
 3. Överför ditt investeringssaldo till ditt mäklarkonto.
 4. Med utgångspunkt i ditt saldo söker du på plattformen efter Nike aktier.
 5. Kontrollera priset på Nike aktier och beräkna hur många du kan köpa.
 6. Utför transaktionen för att köpa eller sälja Nike aktie.
 7. Handeln kommer att ske i väntan på övergången. När beställningen är slutförd har du Nike aktier på ditt konto.

Vanliga frågor om Nike aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish