Home » Blog » Monsanto Aktie | Köpa Monsanto Aktier?

Monsanto Aktie | Köpa Monsanto Aktier?

Investera i Monsanto

Monsanto är ett företag som för närvarande ägs av Bayer, en av världens största läkemedelskoncerner. Investerarna har siktet inställt på detta företag på grund av dess finansiella likviditet och Bayers lönsamhet, vilket säkerligen kommer att påverka Monsanto-aktiens värde.

”skulle det vara bra att investera i Monsanto? För att ta reda på det måste du känna till företaget och hur det presterar i mitten av 2020-talet. Om du vill hålla dig uppdaterad om företaget kan du följa med oss och också ta reda på hur man investerar i Monsanto.

Vad är Monsanto?

Monsanto, även känt som Monsanto Company, är ett multinationellt företag som grundades 1901. Företaget är verksamt inom den agroindustriella sektorn, där det huvudsakligen tillverkar herbicider och arbetar med genetik av utsäde. De arbetar också med jordbrukskemikalier och bioteknik för jordbruket.

Detta USA-baserade företag är mest känt för sitt berömda ogräsmedel av märket Roundup&rdquo. Monsanto, som har mer än 100 års erfarenhet inom sektorn, gick 2016 med på att köpas upp av Bayer-koncernen för totalt 66 miljarder dollar.

Denna process avslutades inte förrän 2018, eftersom överföringen måste godkännas av både kanadensiska och amerikanska myndigheter. Men försäljningen har inte slutförts, så Monsanto behåller fortfarande sitt namn.

Om du undrar: ”Vad är Bayers intresse för Monsanto? Det handlar främst om att vara en av de bästa och största leverantörerna av utsäde och växtskyddsmedel. Hela den rättsliga processen kommer dock att ta några år.

Varför köpa Monsanto-aktier?

Monsanto var noterat på börsen fram till 2018 under symbolen MON. Vad hände? Eftersom företaget nu ägs av Bayer är Monsanto-aktier inte till salu på något börsindex, åtminstone inte förrän den rättsliga situationen som diskuteras ovan är löst.

Monsanto är noterat på Nasdaq och S&P 500 och hade en nettovinst på 255 miljoner dollar 2005. För 2015 var Monsantos aktiekurs en total försäljningsintäkt på 15 miljarder dollar, dess sista period på fristående basis.

Bayers dotterbolag Bayer säljer det berömda Roundup, ett bekämpningsmedel av glyfosat från Monsantos dotterbolag, med höga vinster på 43 miljarder och 44 miljarder euro och en förlust på 2,5 procent för de problem som orsakas av denna produkt.

Innan Bayer bestämde sig för att förvärva Monsanto-aktier för 128 dollar styck, hade företaget ett dåligt rykte för tillverkningen av sina produkter och juridiska problem med jordbrukare.

Bayer-koncernen vill rentvå Monsantos namn och marknadsföra sina produkter genom att förbättra deras kvalitet och åtgärda de fel i formuleringarna som orsakar skador på grödorna. År 2020 har Bayer dock tvingats ta itu med rättsliga problem och förlorat pengar till Monsanto.

Köp av Monsanto-aktier: Fördelar

Monsanto säljer för närvarande inte sina aktier på börsen, eftersom alla Monsanto-aktier köptes av Bayer. Trots detta måste vi erkänna att:

 • Monsanto står för cirka 90 procent av den globala försäljningen av utsäde.
 • Monsanto har varit verksamt inom jordbrukskemisk produktion och fröteknik i över 100 år.

Köp av Monsanto aktier: Nackdelar

 • Monsanto har haft många oegentligheter som företag långt innan Bayer förvärvade aktierna.
 • Marknadsföringen av Monsantos produkter har medfört allvarliga ekonomiska och rättsliga problem för Bayer-koncernen.

Hur man köper Monsantoaktier

Hur köper man aktier i Monsanto? Det bästa sättet är utan tvekan att använda en mäklare. Den består av en säker och tillförlitlig plattform där du kan investera ditt kapital genom att köpa aktier i olika företag. De mest rekommenderade är:

 • eToro
 • XTB
 • IQ Option
 • Plus500

Om du frågar dig själv: Kan jag verkligen köpa Monsanto-aktier? Tyvärr är svaret nej. I stället kan du köpa aktier i Bayer, som för närvarande äger det. Allt du behöver göra är att följa de här stegen:

 1. Välj den mäklare du vill ha
 2. Skapa ett konto och verifiera ditt konto.
 3. Logga in och överför det belopp du vill investera i aktier.
 4. Sök efter det företag som du vill bli aktieägare i.
 5. Klicka på “Köp” och ange antalet aktier i företaget du vill köpa.
 6. Klicka nu på “Invest” och välj ditt önskade aktiepris och orderns varaktighet.
 7. Vänta några minuter för att bekräfta transaktionen. Det var allt! Du äger nu aktier i det företag du vill ha.

Tips för att investera i Monsanto-aktier

Vi har redan sett alla problem som ett etablerat företag har orsakat år 2020 för Bayer, dess ägare. Några av våra rekommendationer är:

 • Vänta lite längre för att se hur Monsanto utvecklas som ett dotterbolag till Bayer-koncernen.
 • Konsultera med expertmäklare om det är tillrådligt att investera i Monsanto.
 • Monsantos aktiekurs 2018 var 128 dollar, kontrollera erfarenheterna från dess största investerare (Bayer) och analysera om det är värt att förvärva aktier i detta företag.
 • När de juridiska frågorna kring Monsanto-förvärvet är avklarade, analysera dess ekonomiska likviditet och om företaget återinträder på aktiemarknaden som en underavdelning av Bayer, kontrollera hur mycket en Monsanto-aktie är värd och se om den är värd att investera i eller inte.
 • Ifall Bayer lyckas förnya Monsantos affärsmodell och kontrollera alla typer av oegentligheter i företaget kan du kontrollera Monsantos aktiekurs och rådgöra med en mäklare för att se om det är ett bra alternativ att köpa Monsanto-aktier till det fastställda priset.
 • Håll i minnet att det bästa sättet att köpa Monsanto-aktier är genom en Bróker, välj en som passar vad du behöver och som är säker och pålitlig.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish