Home » Blog » Microsoft Aktie | Köpa Microsoft Aktier | Pexcash.com

Microsoft Aktie | Köpa Microsoft Aktier | Pexcash.com

Investering i Microsoft

Ingen är förvånad över att höra ”Microsoft” och känna sig bekant med detta namn som är så välkänt över hela världen. Och varför är det så? Mycket enkelt, eftersom det är ett av de största företagen när det gäller teknik och programvara.

Från sina operativsystem till sina otaliga mjukvaruprodukter har Microsoft blivit utnämnt till ett av århundradets viktigaste företag. Vill du veta mer om en investeringsmöjlighet i Microsoft? Om så är fallet, ta en titt och bli förvånad.

Vad är Microsoft?

Vi talar verkligen inte om ett vanligt företag, tvärtom. Det är ett av de mäktigaste företagen som någonsin skapats under de senaste 40 åren. Det är inte för inte som det är ett av de mest värderade företagen på Wall Street, som passerar miljardgränsen i mitten av 2019.

Detta mäktiga datorimperium, vars flaggskepp Windows är en del av en av de revolutioner som har präglat en hel epok. Företaget grundades 1975 och fokuserade på utveckling av operativsystem, programvara och hårdvara.

Under årens lopp har Microsoft dock tagit för vana att ”ständigt utvecklas”, så att företaget i dag täcker andra tekniksektorer som webben, molnet, artificiell intelligens, videospel och många andra.

De viktigaste produkterna är:

 • Xbox-spelkonsolen
 • Operativsystemet Windows (verktyg som integrerar de berömda kontorspaketen).
 • Bing sökmotor
 • Webbläsare Explorer
 • Webbläsare Edge
 • Ett moln-tjänster

Allt detta för att inte tala om programvaruförvärv som Skype eller sociala nätverk för yrkesverksamma som LinkdIn.

Det är bland annat på grund av detta som Microsoft-aktien är en av de mest övervakade aktierna i världen. Framför allt på den spansktalande marknaden, där olika investerare från Mexiko, Spanien eller till och med Argentina vill äga dessa aktier som en av de mest värdefulla tillgångarna i sin portfölj, eftersom det är det mest kända datorföretaget i världen.

Varför köpa Microsoft-aktier?

Bara för att ge dig en uppfattning om vad vi pratar om: Sedan Microsoft gick till börsen 1986 har företagets aktier bara multiplicerats hur mycket? Mer än 2 300 gånger, allt detta utan att räkna med utdelningar. Det blir därmed ett av världens största företag med ett börsvärde på över en biljon dollar.

Bara för att ge dig en uppfattning: en person som investerade 10 000 dollar i deras börsintroduktion skulle ha en förmögenhet på över 23 000 000 000 000 dollar i dag. Detta är bara en av flera anledningar till varför du bör äga Microsoft-aktier.

Denna otroliga tillväxt beror också på att Microsofts affärsmodell är väl diversifierad. Ja, detta mäktiga multinationella företag äger företag inom sin organisation som Surface, Linkedin, Bing, Azure och Xbox, som i sin tur säljer i de flesta länder i världen.

Men det är inte allt, Microsoft har en otrolig prissättningsmakt. Vad innebär detta? Genom att ha unika produkter på marknaden har företaget lyxen att höja sina priser utan att efterfrågan blir för stor.

Det är därför som Microsoft räknar med att växa under många år framöver. Allt detta beror på att företaget har en fullständig konkurrensfördel och på grund av sin prissättningsmakt. Tack vare denna kombination kan företaget växa konstant och höja sina priser under lång tid.

Köp Microsorft-aktier: Fördelar

 • Microsoft har höga vinstmarginaler. Detta beror på att det är ett helt stabilt företag med mycket låga fasta kostnader. Vad innebär detta? Företaget tjänar helt enkelt mycket mer än det spenderar.
 • Microsoft har ett rimligt pris. Även om Microsofts pris per aktie för många människor verkar lite krävande är det inte så dyrt som man skulle kunna förvänta sig som ett av de mest omsatta företagen i historien.
 • Molnet ökar Microsofts intäkter. Verksamheten ökade sina intäkter med 30 % jämfört med föregående år och nådde 13,3 miljarder dollar under det tredje kvartalet.

Att köpa Microsoft-aktier: Risker och nackdelar

 • Värderingen av aktier kan vara överdriven och det är mycket svårt att tjäna mycket pengar när det pris som betalas överstiger tillgångens verkliga värde.
 • Konkurrenterna kämpar fortfarande för att ta över företaget. Även om Linux inte är ett hot mot Microsoft har Google redan en plan med olika programvaror som kan utgöra en risk för försäljningen.
 • Det finns en risk att återigen bli anklagad för att vara ett monopol. I så fall kommer Microsoft att tvingas dela med sig av en del av sina tekniska framsteg, vilket kan leda till att de förlorar en stor del av marknaden.

Hur man köper Microsoft-aktier

Nu känner du till Microsoft och vet vilka för- och nackdelar det finns med att investera i dess aktier. Det är dags att agera, och det första du bör göra är att registrera dig hos en mäklare. Vi kommer att rekommendera dig de bästa för denna typ av aktier:

 • eToro
 • XTB
 • Bankinter Mäklare
 • Plus500

Hur köper jag nu dessa aktier? Det är väldigt enkelt, följ bara dessa steg:

 1. Registrera dig hos den mäklare som du väljer för den här transaktionen.
 2. Verifiera ditt konto och logga in.
 3. Överför ditt investeringssaldo till ditt mäklarkonto.
 4. Med utgångspunkt i ditt saldo söker du på plattformen efter Microsoft-aktier.
 5. Kontrollera priset på Google-aktier och beräkna hur många du kan köpa.
 6. Utför transaktionen för att köpa eller sälja Microsoft-aktier.
 7. Handeln kommer att ske i väntan på övergången. När beställningen är slutförd har du Microsoft-aktier på ditt konto.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish