Home » Blog » Microsoft Aktie | Köpa Microsoft Aktier?

Microsoft Aktie | Köpa Microsoft Aktier | Pexcash.com

Microsoft Aktie | Köpa Microsoft Aktier?

Investering i Microsoft (2022)

Vill du köpa microsoft aktier? Ingen är förvånad över att höra ”Microsoft” och känna sig bekant med detta namn som är så välkänt över hela världen. Och varför är det så? Mycket enkelt, eftersom det är ett av de största företagen när det gäller teknik och programvara. Från sina operativsystem till sina otaliga mjukvaruprodukter har Microsoft blivit utnämnt till ett av århundradets viktigaste företag. Vill du veta mer om en investeringsmöjlighet i Microsoft? Om så är fallet, ta en titt och bli förvånad.

Vad är Microsoft?

Microsoft grundades 1975 av Bill Gates och Paul Allen. Företaget är specialiserat och utmärker sig genom att släppa ett stort antal datorrelaterade produkter, t.ex. operativsystem och kontorsprogram. Microsoft-aktier har varit noterade på NASDAQ sedan 1986. Sedan Microsoft grundades har företaget vuxit enormt. Det finns knappast någon som inte någon gång har arbetat med en Microsoft-dator. Denna ökning återspeglas också i Microsofts aktiekurs. Värdet har stigit i flera år och har gjort att företaget nu finns med på listan över de företag som har världens högsta börsvärde: den 25 april 2019 var Microsoft värt hela 1 biljon euro.

 • Microsofts vinst och försäljning ökade kraftigt under det andra kvartalet av räkenskapsåret 2021. Förklaringen till detta är en trend som vi har sett under en längre tid: den ökade försäljningen av programvaror som Microsoft Office 365 för att göra det lättare att arbeta hemifrån.
 • Användningen av molntjänster ökade också, delvis på grund av hemarbete. När det gäller konkurrensen inom molntjänster har Amazon varit nummer ett i flera år.
 • Microsoft ligger på andra plats och ligger långt före andra konkurrenter som Google och IBM. När det gäller operativsystem för datorer är Microsoft fortfarande den obesegrade mästaren. Även om Apple ökar i popularitet har de ännu inte överträffat Microsoft.
 • Detta mäktiga datorimperium, vars flaggskepp Windows är en del av en av de revolutioner som har präglat en hel epok. Företaget grundades 1975 och fokuserade på utveckling av operativsystem, programvara och hårdvara.

Under årens lopp har Microsoft dock tagit för vana att ”ständigt utvecklas”, så att företaget i dag täcker andra tekniksektorer som webben, molnet, artificiell intelligens, videospel och många andra.

De viktigaste produkterna är:

 • Xbox-spelkonsolen
 • Operativsystemet Windows (verktyg som integrerar de berömda kontorspaketen).
 • Bing sökmotor
 • Webbläsare Explorer
 • Webbläsare Edge
 • Ett moln-tjänster

Det är bland annat på grund av detta som Microsoft-aktien är en av de mest övervakade aktierna i världen. Framför allt på den spansktalande marknaden, där olika investerare från Mexiko, Spanien eller till och med Argentina vill äga dessa aktier som en av de mest värdefulla tillgångarna i sin portfölj, eftersom det är det mest kända datorföretaget i världen.

Varför köpa Microsoft-aktier?

Bara för att ge dig en uppfattning om vad vi pratar om: Sedan Microsoft gick till börsen 1986 har företagets aktier bara multiplicerats hur mycket? Mer än 2 300 gånger, allt detta utan att räkna med utdelningar. Det blir därmed ett av världens största företag med ett börsvärde på över en biljon dollar.

 • Bara för att ge dig en uppfattning: en person som investerade 10 000 dollar i deras börsintroduktion skulle ha en förmögenhet på över 23 000 000 000 000 dollar i dag. Detta är bara en av flera anledningar till varför du bör äga Microsoft-aktier.
 • Denna otroliga tillväxt beror också på att Microsofts affärsmodell är väl diversifierad. Ja, detta mäktiga multinationella företag äger företag inom sin organisation som Surface, Linkedin, Bing, Azure och Xbox, som i sin tur säljer i de flesta länder i världen.
 • Men det är inte allt, Microsoft har en otrolig prissättningsmakt. Vad innebär detta? Genom att ha unika produkter på marknaden har företaget lyxen att höja sina priser utan att efterfrågan blir för stor.

Det är därför som Microsoft räknar med att växa under många år framöver. Allt detta beror på att företaget har en fullständig konkurrensfördel och på grund av sin prissättningsmakt. Tack vare denna kombination kan företaget växa konstant och höja sina priser under lång tid.

Köp Microsorft-aktier: Fördelar

 • Microsoft har höga vinstmarginaler. Detta beror på att det är ett helt stabilt företag med mycket låga fasta kostnader. Vad innebär detta? Företaget tjänar helt enkelt mycket mer än det spenderar.
 • Microsoft har ett rimligt pris. Även om Microsofts pris per aktie för många människor verkar lite krävande är det inte så dyrt som man skulle kunna förvänta sig som ett av de mest omsatta företagen i historien.
 • Molnet ökar Microsofts intäkter. Verksamheten ökade sina intäkter med 30 % jämfört med föregående år och nådde 13,3 miljarder dollar under det tredje kvartalet.

Att köpa Microsoft-aktier: Risker och nackdelar

 • Värderingen av aktier kan vara överdriven och det är mycket svårt att tjäna mycket pengar när det pris som betalas överstiger tillgångens verkliga värde.
 • Konkurrenterna kämpar fortfarande för att ta över företaget. Även om Linux inte är ett hot mot Microsoft har Google redan en plan med olika programvaror som kan utgöra en risk för försäljningen.
 • Det finns en risk att återigen bli anklagad för att vara ett monopol. I så fall kommer Microsoft att tvingas dela med sig av en del av sina tekniska framsteg, vilket kan leda till att de förlorar en stor del av marknaden.

Microsofts aktiekurs: Köp Microsoft aktier nu?

Att köpa Microsoft-aktier nu har både för- och nackdelar. Eftersom vi ännu inte har tagit oss ur koronapandemin förväntas försäljningen och användningen av Office fortsätta att öka. Även om aktuella siffror aldrig är en garanti för framtiden är Microsoft ett av de starkaste företagen att köpa aktier i just nu.

 • Därför är ingångspriset för en Microsoft-aktie redan högt på grund av den senaste tidens ökning av Microsofts aktiekurs. Men om du är villig att ta steget in på den nivån finns det goda chanser att det kommer att löna sig.
 • Fördelen med Microsoft-aktier är att de också ger utdelning. Microsofts utdelning betalas ut kvartalsvis och uppgick förra året till cirka 0,46 pund, vilket ger en total utdelning på 1,84 pund per Microsoft-aktie.

I den senaste Microsoft-rapporten hittar du allt om företagets nuvarande ekonomiska situation och all information om Microsoft-aktien och dess pris. Experter förväntar sig att 2022 kommer att bli ett bra år för investerare i Microsoft, baserat på detta och resultaten från 2021.

Microsofts aktiekurs: Slutsats

På det hela taget är Microsoft-aktien intressant att investera i. Särskilt när du är villig att spendera lite mer pengar är Microsoft ett bra val. Chansen att Microsofts aktiekurs kommer att stiga under den kommande tiden är stor. Microsoft har också tidigare visat att uthållighet vinner. Tidigare har företaget varit tvunget att hantera ett antal misslyckade projekt och prisfall, men det har alltid kommit på fötter igen och är nu starkare än någonsin. Coronapandemin har också visat att det vore bra att investera i ett företag som fokuserar på en datorbaserad framtid: vi är mer beroende av våra enheter än någonsin.

Hur man köper Microsoft-aktier

Nu känner du till Microsoft och vet vilka för- och nackdelar det finns med att investera i dess aktier. Det är dags att agera, och det första du bör göra är att registrera dig hos en mäklare. Vi kommer att rekommendera dig de bästa för denna typ av aktier:

 • eToro
 • XTB
 • Bankinter Mäklare
 • Plus500

Hur köper jag nu dessa aktier? Det är väldigt enkelt, följ bara dessa steg:

 1. Registrera dig hos den mäklare som du väljer för den här transaktionen.
 2. Verifiera ditt konto och logga in.
 3. Överför ditt investeringssaldo till ditt mäklarkonto.
 4. Med utgångspunkt i ditt saldo söker du på plattformen efter Microsoft-aktier.
 5. Kontrollera priset på Microsoft aktie och beräkna hur många du kan köpa.
 6. Utför transaktionen för att köpa eller sälja Microsoft-aktier.
 7. Handeln kommer att ske i väntan på övergången. När beställningen är slutförd har du Microsoft-aktier på ditt konto.

Vanliga frågor om Microsoft aktier

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish