Home » Blog » Merck Aktie | Köpa Merck Aktier?

Merck Aktie | Köpa Merck Aktier?

Investering i Merck (2021)

Vill du köpa Merck aktier? Läkemedelsindustrin har alltid varit mycket lönsam att investera i. Särskilt företag som bedriver forskningsprocesser och som producerar nya läkemedel eller vacciner som ett resultat av detta. Ett ledande amerikanskt läkemedelsföretag med tyskt ursprung är Merck. Där finns produkter som konsumeras regelbundet och som är till stor hjälp vid behandling av olika sjukdomar. Om du är intresserad av att veta hur lönsamt det är att investera i Merck-börsen berättar vi mer om företaget nedan. Företagets historia, styrkor, svagheter och tidigare investeringsmöjligheter.

 

Vad är Merck?

Merck & Co., Inc. är ett av världens största företag inom läkemedelsindustrin. Även om företaget grundades i USA är dess verkliga ursprung tyskt. För närvarande ligger företagets huvudkontor i Kenilworth, New Jersey, USA.

 • Företaget grundades 1891 av Theodore Weicker. Anställd på det tyska företaget Merck Group. I början var företaget ett dotterbolag till moderbolaget. År 1917 konsoliderades det dock som ett helt självständigt amerikanskt företag.
 • Företaget har läkemedelsdistribution över hela världen. Några av företagets mest lukrativa produkter är sitagliptin, ezetimib, infliximab, raltegravir, ertapenem och andra.
 • Mercks huvudfokus är att utveckla några av de mest potenta vaccinerna och läkemedlen. För att förbättra livskvaliteten för världens befolkning i stort. För att göra detta har de förstklassiga expertteam i sina laboratorier och i ledande produktionsprocesser.

Varför köpa Merck-aktier?

Merck har patent på läkemedel som har stor betydelse för den globala hälsan. Förutom ett genomarbetat försäljningssystem som gör det möjligt att generera årliga försäljningsökningar. Detta kan öka värdet på Merck-aktierna på NASDAQ. För 2019 redovisade Merck en nettoomsättning på 46,84 miljarder dollar (USD) och en vinst från verksamheten på 11,46 miljarder dollar (USD). Totalt uppgick företagets tillgångar till 84,4 miljarder dollar (USD) för 2019. Den gradvisa uppgången i Merck-aktien är därför förståelig.

Merck-aktiens värde har ökat under årets sista månader. För december 2020 noterades ett värde på 81,94 dollar (USD), vilket innebär en ökning med 1,97 % sedan november, 8,95 % sedan oktober och 10,80 % sedan januari samma år. Mellan mars och december 2020 ökade Merck-aktien med 23,40 %. Det är dessa ökningar av priset på Mercks aktie som visar att det är mycket lönsamt att investera kort- eller långvarigt i företaget. Till och med under Merck-aktiens historia har man noterat ökningar på upp till 4043,5 %.

Köp Merck-aktier: Fördelar

 • Ett av de mest kända läkemedlen i världen. Därför efterfrågas den av sjukhus och alla typer av vårdcentraler. Även apotek över hela världen. Det ger den ett bredare försäljningsspektrum.
 • Viktiga produkter för hälsa i hela världen. Eftersom de läkemedel som Merck utvecklar och patenterar är av utmärkt kvalitet. Dessutom är de särskilt utvecklade för att behandla vissa allvarliga sjukdomar som drabbar världens befolkning.
 • Företaget har kunder som är lojala mot varumärket. som har använt produkter från Merck genom åren. De känner till kvaliteten på de läkemedel som de köper från detta företag.

Köp Merck-aktier: Nackdel

 • Konkurrens från generiska läkemedel. Försäljningen kan därför minska i vissa länder. Det finns dock inget verkligt hot, eftersom det är välkänt i hela världen.

Hur man köper Merck-aktier

Om du vill lära dig att handla med Merck är det viktigaste att välja en bra mäklare. Det finns många olika alternativ, men det är bäst att välja en webbplats där du känner dig bekväm och säker. Här är de mäklare som vi har provat och litat mest på.

 • XTB
 • eToro
 • Plus500
 • ActivTrade
 • IQ Option

När du har valt din pålitliga mäklare är nästa steg för att lära dig hur du köper på Merck att registrera ditt konto. Följ instruktionerna nedan för att göra detta.

 1. Logga in på den officiella webbplatsen för den mäklare du vill ha.
 2. Titta efter registreringsknappen på sidan.
 3. Här måste du fylla i din personliga information och betalningsinformation för att kunna föra in kredit på ditt konto.
 4. Verifiera ditt konto. För att göra detta måste du klicka på länken som du får i ditt e-postmeddelande.
 5. När ditt konto är registrerat och verifierat måste du ladda in det saldo som motsvarar det antal aktier du vill ha. För att göra detta kan du använda din TDC eller en digital plånbok.
 6. Sök efter Merck-aktier. Företaget handlas på börsen som NYSE: MRK.
 7. När du har hittat aktien klickar du bara på alternativet Köp aktie.
 8. Vänta sedan på verifieringen av köpet och du är klar. Du kommer att se dina aktier i aktieportföljen.

Tips för att investera i Merck-aktier

 • Håll utkik efter nyheter från läkemedelsindustrin som involverar Merck. Detta kommer att påverka priset på Merck-aktien.
 • Ta regelbundet reda på hur mycket en Merck-aktie är värd genom att lära dig att analysera prisförändringar. På så sätt kan du analysera värdeförändringen i framtiden. Du hittar alltså idealiska investeringsmöjligheter.
 • Köp månads- eller tvåmånadersaktier. Få dina besparingar att arbeta för dig, för i stället för att dina pengar stagnerar kan du få dem att växa varje månad.
 • Kontrollera priset på Merck-aktien innan du säljer. Kontrollera om det verkligen är lönsamt att sälja eller om det är bättre att vänta lite.

Att köpa Merck-aktier kan vara mycket lönsamt för dig som investerare. Detta bolag har under 2020 stigit med så mycket som 1,97 %, 8,95 %, 10,7 % och så mycket som 23,4 %.

Om du bestämmer dig för att investera i Merck bör du lära dig att analysera hur mycket du kan öka dina pengar i förhållande till tidigare ökningar. Om du gör en investering på 1 000 – 10 000 dollar skulle du i december 2020 ha en avkastning på 1 517 – 15 172 dollar. Detta visar hur lönsamt det är att köpa en Merck-aktie.

Vanliga frågor om Merck aktier

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish