Home » Blog » Marihuana Aktie | Köpa Marihuana Aktier?

Marihuana Aktie | Köpa Marihuana Aktier?

Investera i marijuana

Marijuana har varit tabu för regeringar över hela världen, men har börjat legaliseras på senare år. Sedan 2014 har det dykt upp ett stort antal företag som fokuserar på försäljning av marijuana.

För närvarande finns det flera ETF:er som är noterade på börsen. Specialiserad på försäljning av marijuana. Även om aktien inte har varit lika omsatt under tidigare år har det 2020 blivit mycket lukrativt att köpa marijuanaaktier.

Om du är intresserad av den fantastiska avkastning som marijuana ger för investeringar, får du här allt du behöver veta. Bland annat hur man investerar i marijuana, tillgängliga ETF:er och mycket mer.

Vad är marijuana och hur har det gått på börsen?

Sedan 1939 har vissa länder legaliserat marijuana. Det var dock inte förrän 2013 – 2016 som länder som Uruguay, Italien, Frankrike, Colombia, Kroatien och andra började legalisera denna drog.

I 2020 har fler länder följt denna trend. Som ett resultat av detta har många ETF-bolag gått till allmänheten för att lista marijuanaaktier.

Nu har hälsoindustrin börjat släppa tabut och genomför studier för att utvinna de aktiva komponenterna i marijuana. De vill skapa läkemedel som kan ha en kraftfull effekt på patientbehandlingar.

Tack vare användningen av drogen för rekreation och forskning har lagren ökat. Särskilt år 2020 har marijuana använts för att hantera den globala pandemins stress och behandla ångest. Ytterligare öka aktiepriset marijuana.

Varför köpa marijuanaaktier?

Marijuana är en produkt som har funnits i många år, särskilt på den svarta marknaden. Den har dock inte börjat handlas som en ETF förrän under de senaste åren på NYSE och NASDAQ marijuana-börsen. Detta gör att värdet befinner sig i en tillväxtperiod, vilket visas av 2020 års resultat.

I december 2020 har priset på vissa företag som handlar med marijuana börjat stiga. Priset på marijuana har börjat stiga och varierar mellan 13,72 dollar och 17,72 dollar. marijuana priset har ökat mellan 54,67% och 58,25 sedan oktober 2020.

Inklusive sedan mars 2020 har stora ökningar av värdet på marijuana-lager registrerats. Ger en avkastning på upp till 172,61 %. Så under 2020 har aktierna i denna ETF ökat och aktiekursen lovar att fortsätta att öka under 2021. Det är ett utmärkt tillfälle att investera i marijuana.

Köp av marijuanaaktier: Fördelar

 • Reguljärt stigande aktiekurser. Under en stor del av 2020-talet har marijuana lager ökat regelbundet. Räkna med värden på över 170 % i avkastning på investeringar.
 • Más länder legaliserar marijuana. Detta ökar regelbundet antalet stora kunder (hela länder) för denna produkt. Det är alltså en ständigt växande marknad.
 • Hälsobranschen börjar undersöka marijuana. Detta innebär att man i framtiden kan skapa högkvalitativa läkemedel som är mycket effektiva. Detta kommer säkert att bidra till att öka värdet på marijuanaaktier.
 • Enormt många kunder över hela världen. Precis som tobaksindustrin är marijuana en produkt som håller på att bli mainstream. Det gör det vanligare att använda det och genererar därför högre årliga nettoinkomster.

Köp av marijuanaaktier: nackdel

 • Ny produkt på aktiemarknaden. Detta är delvis en fördel, men samtidigt en nackdel. Eftersom man inte vet mycket om hur den kommer att bete sig i framtiden. Det mest säkra är dock att den kommer att öka i värde..

Hur man köper marijuanaaktier

Att lära sig hur man köper in sig i marijuana är något annorlunda än med ett konventionellt företag. Det första du behöver är en välrenommerad bróker där du kan köpa aktierna. De som vi har funnit vara säkrast och mest tillförlitliga på grund av deras plattform och höga säkerhetsnivå är följande.

 • Plus500
 • eToro
 • XTB
 • ActivTrade
 • IQ-alternativ
 • Charles Swab International

När du har valt den mäklare du är mest intresserad av måste du registrera ditt konto. Följ instruktionerna nedan för att göra det.

 1. Gå till den officiella webbplatsen för det varumärke du vill ha.
 2. Leta efter alternativet för registrering av nya användare.
 3. Fyller in dina kontouppgifter, personlig information och betalning.
 4. Verifiera ditt konto genom att öppna länken som skickas till den angivna e-postadressen.
 5. Laddar ut det saldo som motsvarar den mängd marijuanaaktier du vill köpa.

Vilka börshandlade fonder ska du investera i?

Om du vill köpa marijuanaaktier måste du göra det genom företag som handlar med marijuana. Det är därför det är viktigt att överväga den möjlighet som marijuana ger på aktiemarknaden, men också att beakta det enskilda företaget. Här är några av de bästa.

 1. AdvisorShares Pure Cannabis ETF: Detta företag handlas som NYSEARCA: YOLO. År 2020 har det skett en ökning med 42,55 %, 64,05 % och 172,61 %. Aktiekursen för marijuana YOLO är noterad till 17,12 dollar (USD) för december 2020.
 2. Amplify Seymour Cannabis ETF: handlas som NYSEARCA: CNBS. Fram till 2020 ökade andelen med 54,67 % till 168,86 %. I december 2020 kommer CNBS marijuanaaktiepris att handlas till 18,39 dollar (USD).
 3. Cannabis ETF: handlas som NYSEARCA: THCX och det värde av THCX marijuanaaktier för december 2020 är 13,72 dollar (USD). Detta företag noterade ökningar på 58,25 % och 127,53 % under perioden 2020.
 4. ETFMG Alternative Harvest ETF: Detta företag handlas till 15,38 dollar (USD) för december 2020. Dess börshandlade namn är NYSEARCA: MJ och den har ökat med 47,67%, 44,43% och 73,96% under 2020.

Håll dig i minnet. När du är inne på din mäklarsida söker du bara efter ETF-företagets namn. Klicka sedan på köpknappen och vänta på att köpet genomförs. Därefter bör aktien återspeglas i din ETF-portfölj.

Tips för att investera i marijuanaaktier

 • Se upp för nyheter om länder som legaliserar marijuana och som skulle kunna vara potentiella köpare. Eftersom de kan öka värdet av denna.
 • Genomföra en regelbunden översyn av hur mycket en marijuanaaktie är värd. Analysera aktiens försäljningsnivå och analysera varför aktien varierar. Previendo así futuros cambios en el valor.
 • Håll utkik efter nya ETF:er som kan sälja marijuana med olika produkter. De kan vara ett bättre investeringsalternativ.
 • Analysera priset på marijuanaaktien och försök sälja innan värdet sjunker.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish