Home » Blog » Lyft Aktie | Köpa Lyft Aktier?

Lyft Aktie | Köpa Lyft Aktier?

Investera i Lyft

Lyft är ett taxibolag som är känt för att ha en rosa mustasch på sina bilar och för att vara en stark konkurrent till Uber. Trots att företaget bara har funnits på aktiemarknaden en kort tid planerar många investerare redan att investera i Lyft.

För att kunna köpa Lyft-aktier måste du dock veta lite mer om företaget, vilka dess svagheter är, vilka dess styrkor är och framför allt om det är en bra idé att titta på Lyft på aktiemarknaden.

Om du vill vissa lite mer om företagets aktiemarknadsandel, följ med oss och läs vidare för att se vad vi har för dig nedan.

Vad är Lyft?

Lyft är ett amerikanskt företag som grundades 2012 av Logan Green och John Zimmer med målet att erbjuda transporttjänster via en mobilapp.

Likt företag som Uber och Cabify möjliggör Lyft direktkontakt mellan taxichaufförer och deras kunder, och tillhandahåller lång- och kortdistansförflyttningar. Lyft erbjuder för närvarande denna tjänst i 60 städer i USA och sedan 2017 finns det en officiell filial i Kanada.

Detta företag sticker ut från de andra genom att erbjuda en vänlig service. Du kanske tycker att det är lite konstigt, men sanningen är att Lyft fokuserar på att förarna erbjuder en vänlig service och att passageraren kan välja att sitta i framsätet.

Lyft skiljer sig från andra amerikanska bilar genom att ha en rosa mustasch på bilens framsida. De erbjuder också prisvärda priser, och som en bonus för förare finns det ett dricksalternativ där kostnaden är upp till resenären att bestämma.

Din mobilapp är ganska omfattande och sofistikerad och grundarna har lyckats positionera sin plattform på ett bra sätt.

Varför köpa aktier i Lyft?

Lyft Nasdaq började handla på aktiemarknaden under första kvartalet 2019. Trots att det är ett företag med mycket kort tid på börsen har det fått ett utmärkt mottagande av sina investerare.

Den Lyft-aktien börjar på 72 dollar och förväntas snart vara värd cirka 24 miljarder dollar.

Lyft-aktien har gjort extraordinära framsteg sedan dess och även om företaget har drabbats av små finansiella obalanser, ökade s intäkter för 2020 med 68 procent jämfört med föregående år.

Lyft har också sett en ökning av antalet bilar med förare som vill arbeta för företaget. Trots den globala kris som orsakats av coronaviruset har Lyft varit populärt tack vare sin app för kunder och förare, som nu finns i Googles och Apples butiker.

Köp Lyft-aktier: Fördelar

 • Låg avgift. Lyfts aktiekurs ligger för närvarande på 44,69 dollar. Detta är en fördel för investerare som vill köpa Lyft-aktier, eftersom låga räntor tenderar att stiga på kort till medellång sikt.
 • Tillgängligt pris för investerare på nybörjarnivå. Lyfts aktiekurs är betydligt lägre än andra företag som Uber eller till och med Coca Cola. För förstagångsinvesterare kan detta vara en verklig möjlighet eftersom det finns mindre risk för vinstförlust.
 • Kommissionsfritt. Genom att köpa Lyft-aktier slipper du extra provisioner eller tilläggsavgifter per aktie.
 • Säker och trygg. Det är ett företag som har visat sig vara pålitligt och säkert när man investerar i Lyft-aktier.

Köp av Lyft-aktier: Nackdelar

 • Privatägt företag. Likt Uber är Lyft privatägt, vilket innebär att externa investerare inte kan köpa företagets aktier. Vem kan då köpa dess aktier? Dess anställda och privata företag.
 • Ekonomisk kris. Som vi berättade har Lyft fakturerat upp till 68 procent av intäkterna under årets första kvartal och har haft en ökning av antalet förare. Företaget har dock haft svårt att få stabila intäkter.
 • Lyfts aktiekurs. Det faktum att Lyft-aktien ligger på en låg procentsats är också en nackdel, och anledningen till detta är att aktien kan förbli låg under lång tid utan att kunna generera höga intäkter.

Hur du köper aktier i Lyft

Om du vill veta hur du köper Lyft-aktier bör du notera att Lyft-aktier endast finns tillgängliga för Lyft-anställda och andra företag, så det är inte möjligt för andra användare att köpa direkt.

Varför? Anledningen är att Lyft lämnade aktiemarknaden i mars 2020, för att det inte var lönsamt för företaget självt och istället genererade skulder. Men om du uppfyller företagets krav är det lämpligt att köpa dess aktier på eToro eller ForexTB.

I så fall rekommenderar vi att du följer dessa steg:

 1. Registera dig hos en valfri mäklare, kontrollera din profil och logga in.
 2. Sök i sökmotorn och skriv in: Lyft.
 3. Du kommer att se intressant information om företaget, till exempel värdet på Lyft-aktier.
 4. När du vet hur mycket en Lyft-aktie är värd anger du det antal aktier du vill köpa och klickar på knappen “invest”.
 5. Vänta på en bekräftelse på att din transaktion har slutförts och du är klar, ¡Så enkelt är det att köpa aktier i Lyft!

Alternativ för att investera i aktier

Vi har redan visat hur du kan investera i Lyft, men om du inte uppfyller deras krav erbjuder vi andra alternativ till företag som kan skapa den investeringsmöjlighet du har letat efter:

 • Xiaomi: Teknikföretaget som dominerar 2020 och som har etablerat sig mycket väl sedan 2018 genom att erbjuda alla typer av elektroniska produkter som mobiltelefoner, bärbara datorer, digitala klockor och armband, surfplattor osv. För närvarande har intäkterna ökat ganska bra och företaget är ett av de mest stabila företagen trots den ekonomiska krisen och den potentiella konkurrensen.
 • PayPal: Världens mest populära e-plånbok är som bäst 2020. Tack vare dess innovativa tjänster som underlättar betalningar och transaktioner mellan användare har många valt att använda denna metod som betalningsalternativ i digitala affärer. Detta har varit en välsignelse för företaget och som ett resultat av detta har vinsten ökat ¡¡Och det har aktien också gjort!

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish