Home » Blog » Juventus Aktie | Köpa Juventus Aktier?

Juventus Aktie | Köpa Juventus Aktier?

Investera i Juventus

När det gäller bra fotboll är det oundvikligt att tänka på de lag som har lyckats skapa eufori bland sina fans. Men är Juventus och deras agerande verkligen fallet? Självklart är de det. Detta otroliga italienska lag med bas i Turín har utan tvekan varit ett av favoritlagen i Europa under det senaste decenniet.

Om du är investerare och fotbollsälskare kanske du funderar på hur du kan investera i Juventus-aktier. Om det är ditt fall får du inte missa de möjligheter och risker som det innebär att köpa aktier i Turíns favoritlag. Är du redo? Om så är fallet kan vi gå vidare.

Vadí är Juventus?

Juventus Football Club S.P.A., mer känd som Juventus de Turín, La Vecchia Signora eller helt enkelt La Juve, är en fotbollsklubb i det berömda italienska landslaget. Men om du är ett fan har du förmodligen redan hört talas om den.

Klubben grundades av en grupp studenter den 1 november 1897 under namnet “Sport Club Juventus”. Det är det näst äldsta laget i Italien efter Genoa Cricket & Futbol Club.

Däremot har Juventuskoncernen sedan 1923 varit direkt förknippad med familjen Agnelli. Detta är en mycket mäktig industrifamilj i Italien. Dessutom har klubben en av de starkaste supportergrupperna i världen.

Trots detta konkurrerar klubben med en massa fans från andra italienska klubbar som Club Turino i Turin och Inter Milan.

Den fanatism som Juventus har beror dock på de obestridliga ansträngningar som klubbens spelare och ledning gjort för att göra klubben till det italienska laget med flest titlar. Det är också ett av de lag som har fått flest utmärkelser i hela världen.

Nu har Juventus varit noterat på börsen sedan 1967. Detta beror på att klubbens organisation är ett partnerskap, som drivs på grundval av aktieinnehav. Trots detta var det inte förrän 2001 som Juventus för första gången noterades på den italienska börsen.

För att ge dig en uppfattning är Juventus Football Club ett av de få fotbollslag som är noterade på den italienska börsen, följt av Roma och Lazio.

Klubbens aktieinnehav är uppdelat på olika aktieägare, bland dem 60 procent till företaget Exor NV, som ägs av den tidigare nämnda familjen Agnelli. Å andra sidan, med 7,5 % till ett investeringsbolag med säte i Libyen. Och med 32,5 % till olika majoritetsägare i sektorn.

Varför köpa Juventus-aktier?

Juventus, trots att det är ett gammalt företag, visar oss utan tvekan att det vet hur man gör sin verksamhet ¿Vad menar vi med detta? Juventus ingår regelbundet partnerskap som gör det möjligt för dem att minska sina kostnader eller helt enkelt tjäna mer pengar.

Dessa strategiska partnerskap är viktiga för klubbens utveckling och tillväxt. De har ett direkt inflytande på Juventus aktiekurs på den italienska börsen.

Ett bevis på detta var det strategiska partnerskap som företaget ingick 2017 med det amerikanska varumärket M&M’s, som tillhör en företagsgrupp känd som Mars.

Avsikten med detta partnerskap var att vädja till en yngre publik. Förutom det faktum att M& M’s inte misslyckas med att överföra glädje och det enkla faktum att dela med sig. Viktiga faktorer som Juventus verkligen inte hade något emot att integrera i sin image.

Det är därför som det rekommenderas att vara uppmärksam på framtida eller möjliga partnerskap som meddelas av teamet. På så sätt kan vi upptäcka en möjlig marknadsmöjlighet.

Köp Juventus-aktier: Fördelar

 • Juventus har en mycket stark och välutvecklad varumärkesimage. Allt detta, både nationellt och internationellt. Fotbollsklubbens otroliga fanbas gör den helt lönsam när det gäller försäljning av produkter som härrör från varumärket, vare sig det handlar om merchandising eller något annat som genererar vinst för den italienska klubben.
 • Juventus har en fantastisk stadion. Denna otroliga fotbollsplan som kallas “Juventus arena” kan ta emot mer än 40 000 fans vid varje match, vilket naturligtvis genererar en betydande vinst för Juventus Group.
 • Klubben har otaliga arenor och stadions, inklusive Juventus Arena, Juventus Stadium, Juventus Stadium och Juventus Stadium.
 • Klubben har otaliga sponsoravtal. Bland dessa finns stora varumärken som Nike, Tamoil, New Holland, Sky, BetClic, Balocco och många andra.

Köp av Juventus-aktier: Nackdelar

 • Den konkurrens som råder. Även om Juventus har ett globalt erkännande och ett stort antal fans runt om i världen, överträffar det fortfarande inte fanbasen för vissa spanska eller engelska lag som har en ännu större ryktbarhet.
 • Fotbollsmarknaden är mättad på den italienska marknaden. Juventus måste därför fokusera på att planera en strategi som ger dem större räckvidd och erkännande på global nivå.

Hur man köper aktier i Juventus

Om du nu vill köpa aktier i Juventus baserat på aktiekursen på den italienska börsen eller Nasdaq, är det första du bör göra att registrera dig hos någon av följande mäklare:

 • eToro
 • Plus500
 • ForexTB
 • IQ Option
 • XTB

Dessa mäklare arbetar på ett säkert sätt, och du kommer att kunna känna till priset eller värdet på Juventus-aktier i realtid, samt köpa och sälja dessa aktier snabbt och smidigt.

Tips för att investera i Juventus-aktier

Ett av de första råden vi kan ge dig är att inte investera i Juventus av fanatism. Ibland får just denna kärlek till klubben oss att tappa fokus på våra mål för aktiemarknaden. Om du bestämmer dig för att investera i klubben bör du därför vara försiktig och välinformerad för att veta hur mycket en Juventus-aktie är värd och när du ska investera. På så sätt kan du förebygga risker i din investering.

Däremot bör du hålla ett öga på klubbens uppdateringar, eftersom Juventus satsar på en affärsmodell utanför Italiens gränser. Därför ingår företaget reklampartnerskap med andra varumärken för att få ännu större räckvidd på den internationella marknaden.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish