Home » Blog » ING Group Aktie | Köpa ING Group Aktier?

ING Group Aktie | Köpa ING Group Aktier?

Investera i ING Group

Investering i ING är ett av de alternativ som stora investerare väljer eftersom det erbjuder ett stabilt och genomförbart pris för deras inkomster. Men är det verkligen ett bra alternativ för oss?

Detta företag anses vara en av de 30 största bankerna i världen. Dessutom är det ett av de största europeiska företagen tack vare sina intäkter. Det är ändå av största vikt att noggrant analysera allt om hur man investerar i ING.

Det är därför vi nedan kommer att visa dig de mest intressanta fakta om företaget, dess fördelar, svagheter och till och med hur mycket en ING-aktie är värd, information som säkert kommer att vara användbar för framtida investeringar.

Vad är ING Group?

Internationale Nederlanden Groep eller ING Groep N.V. är ett finansiellt företag som tillhandahåller försäkrings-, investerings- och banktjänster. Några av dess verksamheter är: private banking, affärsbank, investment banking, kapitalförvaltning och direktbank.

Det har en orange lejonlogotyp som kommer från dess nederländska ursprung. Huvudkontoret ligger i Amsterdam, Nederländerna, men företaget har också kontor i Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Polen, Kanada, Argentina och många fler.

Denna koncern är moderbolag för det elektroniska bankföretaget ING Direct, som är verksamt i USA, Australien, Storbritannien och andra länder. Företaget beräknas för närvarande ha cirka 85 miljoner kunder och mer än 130 000 anställda.

Företaget tillhör ett kooperativt konsortium av 11 europeiska storbanker som kallas Inter-Alpha Group of Banks, där det är den enda nederländska medlemmen. Dessutom är banken sedan 2012 med på listan över de mest systemviktiga bankerna i världen.

Varför köpa aktier i ING Group?

Ing-koncernen är noterad på Euronext-börsen under symbolen INGA och på New York Stock Exchange under symbolen ING. ING-aktien är noterad på aktieindexen AEX, Euro Stoxx 50, Morningstar, FTSE Russell och BEL 20. Den finns även på Nasdaq-indexet där du hittar ING under samma tickersymbol som på New York Stock Exchange.

Värdet på ING:s aktier hade en stor nedgång mellan 2006 och 2009, men sedan dess har det stigit stadigt. Det är värt att notera att den bara har haft en tillfällig nedgång, men efter en kort tid har den ökat igen. Denna último gör det möjligt eller betydande investeringar både på kort och lång sikt av en aktie ING.

Köp aktier i ING Group: Fördelar

 • Det har en stark varumärkesimage: Företaget är inte bara erkänt runt om i världen, utan är också positionerat som ett av de bästa bankföretagen. Detta hjälper dig att vinna allt fler kunder.
 • Det har en god finansiell situation: Även om företaget hade vissa skulder för en tid sedan lyckades det förbättra sin situation och har därför stabila resultat. Därför är investerare mer intresserade av ING-aktier än av konkurrenternas.
 • Företaget har lyckats expandera sin verksamhet över hela världen: Till skillnad från sina konkurrenter hade ING en mycket effektiv expansionsstrategi.
 • Det är väl positionerat inom vissa av sina verksamheter: När det gäller kapitalförvaltning har företaget en ledande ställning inom området. Detta gör att varumärkesbilden blir ännu starkare och stärker ING-aktierna.
 • Det har en stor personalstyrka: För närvarande har företaget mer än 100 000 anställda på alla sina kontor och de levererar i sin tur ING:s tjänster på ett effektivt sätt.
 • Företaget har många kunder: Frånsett att det finns många för närvarande ökar de hela tiden. Enligt experter ökar antalet nya kunder varje år, vilket är en stor fördel för ING:s aktier på börsen.
 • Priset på ING-aktien är billigt jämfört med sina internationella konkurrenter. ING-aktien har för närvarande ett pris på 7,92&euro.

Köp av aktier i ING Group: Nackdelar

 • Banksektorn har för mycket konkurrens: Enbart på den europeiska kontinenten möter företaget nya konkurrenter som erbjuder sina 100 % online-tjänster och toppmoderna tjänster. För att motverka detta skapade företaget sin egen internetbank.
 • Aktiekursen för ING-aktier på aktiemarknaden beror på bankens vinster:Som nämnts ovan är den finansiella situationen för närvarande mycket god, men ibland kan vinsterna inte vara lika goda från ett år till ett annat.

Hur köper man aktier i ING Group?

Om du redan har bestämt dig för att köpa ING-aktier behöver du bara kontakta en aktiemäklare på nätet. Det finns många med unika funktioner, olika investeringsstrategier och mycket mer. De vanligaste och mest rekommenderade mäklarna är: Plus500, eToro, IQ Option, Interactive Brokers, XTB och AvaTrade.

Nästan, Vi kommer att förklara i detalj hur du köper ING via IQ Option-mäklaren. Det bör noteras att detta också hjälper dig att köpa andra aktier via denna mäklare.

 1. Skapa först ditt konto genom att fylla i formuläret på skärmen.
 2. Låtsas in igen.
 3. Insätt pengarna som ska investeras och välj den betalningsmetod du vill.
 4. Fyller du in formuläret med dina finansiella uppgifter för att slutföra transaktionen och vänta några minuter tills pengarna är aktiva.
 5. Sök sedan efter aktien genom att klicka på +- knappen och skriv ING.
 6. Välj sedan avsnittet som heter aktier och ange hur många ING-aktier du vill köpa och kontrollera deras pris.
 7. Slutligt måste du placera alla element för att skapa en kort eller lång position.

Tips när du investerar i aktier i ING Group

 • Först lär du dig allt om aktieinvesteringar: Studiera alla grundläggande begrepp som används när du investerar på aktiemarknaden. Börja sedan analysera alla fakta om företaget, från dess grundande, dess aktiehistorik och annan viktig information. För att slutligen avgöra om det är en bra investering eller inte.
 • Finn ut när det är rätt tid att handla: Innan du börjar är det viktigt att du analyserar hur aktierna går för tillfället och sedan fattar ditt beslut.
 • Välj den bróker som passar dig bäst: Varje bróker har olika egenskaper, så det är av yttersta vikt att du undersöker vilken som passar bäst för din investeringsplan.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish