Home » Blog » Hermes Aktie | Köpa Hermes Aktier?

Hermes Aktie | Köpa Hermes Aktier?

Investera i Hermès

Vill du investera pengar, men hittar inte var? Tycker du att det är komplicerat att investera i aktier? Det är det faktiskt inte! Numera finns det flera sätt att investera dina pengar i aktier hemifrån.

Ett bra exempel på detta skulle vara att investera i Hermes. Detta företag är världsberömt för kvaliteten på de produkter det erbjuder, som används av många kända artister.

Det finns människor som tycker att det är ännu bättre att investera i Hermès aktier på aktiemarknaden än att investera i guld. Orsaken? Dess utmärkta lönsamhet och erkännande.

Det var också ett av de första lyxmodemärkena att expandera till andra kontinenter. Vi visar dig hur du investerar i Hermès aktie, värdet på Hermès aktier och hur du köper dem.

Vadé är Hermès?

HermHermès International S.A. är ett modeföretag med huvudkontor i Paris, Frankrike. Företaget grundades 1837 som en sadelmakeri av Thierry Hermès. Under 1900-talet flyttade företaget sin design till modeindustrin och specialiserade sig på att skapa lyxklockor och färdiga läderaccessoarer.

Det har en logotyp som är ganska igenkännlig inom modebranschen och som består av en vagn med en häst och en man som står framför den. Om du inte vet hur du ska handla hos Hermès, så sker försäljningen via den officiella hemsidan och alla butiker runt om i världen. Varumärket används av många kända modeller och artister.

På 1980-talet tillverkade företaget en handväska som kallades Herm&egrave’s Birkin, efter den berömda brittiska skådespelerskan Jane Birkin. Den har en design som inte bara är vacker utan också enastående. Den anses för närvarande vara den dyraste och mest eftertraktade handväskan i världen.

Det finns också långvariga dofter, från söta till intensiva dofter. De konkurrerande varumärkena i detta stora företag är: Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton och Cartier.

Varför köpa aktier i Hermès?

aktiekurs har varit uppåtgående de senaste åren, vilket har bidragit till att aktierna har blivit mer och mer värdefulla. Enbart under 2008 ökade Hermes aktie från 77 euro till över 110 euro. Tio år senare var varje aktie värd mer än 440 euro, vilket gav möjlighet att investera långsiktigt utan att göra stora förluster.

2011 var aktierna så låga som 270 euro, men 2015 lyckades företaget få Hermès aktier att ta fart. Aktien nådde 358 euro och fortsatte att stiga en tid därefter. I dag är priset på Herm&egraves aktier på drygt 820 euro per styck.

Villkoren är noterade på Hermes Nasdaq-börsen under förkortningen HESAY och är även noterade på det franska börsindexet CAC 40. Detta ger företaget en plats bland de 40 största företagen med högst börsvärde.

Köp Hermès aktier: Fördelar

 • Företag med lång erfarenhet inom området: Företaget har sedan starten fått stor popularitet på marknaden. Oavsett vilken produkt de säljer har allmänheten alltid velat ha en väska, doft eller accessoar från företaget.
 • Det har en stark varumärkesimage: Företaget har alltid strävat efter att tillverka produkter med de bästa materialen och som är hållbara över tid. På så sätt lyckas företaget få kända kunder som använder varumärket, vilket ger företaget en ännu bättre image.
 • Det finns butiker i mer än 50 olika länder: Vissa av dem finns i Singapore, Spanien, Kina, USA, Mexiko, Indien, Chile, Kanada, Brasilien, Argentina, Italien och många fler.
 • Som alltid strävar efter att förnya sina produkter: Företaget förnyar alltid sina produktmodeller, vilket lockar till sig mer och mer uppmärksamhet från allmänheten.
 • Trots pandemin har företaget lyckats stå emot krisen: Till skillnad från sina konkurrenter har Hermès lyckats öppna sin nya marknad i Kina. Detta hjälpte företaget att göra stora vinster, medan Europa inte gick så bra. Försäljningen sjönk dock bara med 7,7 %, medan konkurrenternas försäljning sjönk med upp till 15%.

Köp av Hermès aktier: Nackdelar

 • Hög konkurrens inom área:Även om företaget är ganska starkt och organiserat har det en viss välkänd konkurrens.
 • Priset för att köpa Hermès aktier är högre än konkurrenternas. Detta är också en potentiell nackdel eftersom det krävs en stor investering av pengar för att förvärva Hermès aktier på grund av deras höga pris.

Hur du köper Hermès aktier

Och även om det finns flera sätt att köpa en Hermès aktie, kommer vi att förklara det enklaste. Allt du behöver göra är att kontakta en aktiemäklare och handla på den marknad du vill ha. Aktiemäklarna arbetar genom en finansiell derivatprodukt som handlar på marknaden åt oss.

Varje mäklare har unika egenskaper som: minsta belopp för att handla, typ av investering som används, om de tar ut provision för att handla eller inte. Valet beror bara på din smak, de vanligaste och säkraste är: Plus500, IQ Option, eToro, Admiral Markets och XTB.

Nedan förklarar vi hur du köper en aktie i Hermès aktier genom mäklaren IQ Option.

 • Skapa ett konto genom att fylla i formuläret och logga in igen.
 • Insätt nu pengar på kontot genom att välja önskad betalningsmetod.
 • Fyller du in formuläret för att slutföra transaktionen väntar du några minuter tills pengarna är aktiva.
 • Sök sedan efter lager genom att klicka på knappen och skriv Hermès.
 • Välj sedan åtgärdskategorin och klicka på den titel du vill köpa.
 • För att slutföra alla uppgifter som plattformen begär för att slutföra transaktionen och få dina Hermès-aktier.

I den här webbläsaren kan du ta reda på hur mycket en Hermès aktie är värd i realtid, och du kan också analysera dess låga och höga kurser.

Tips för att investera i Hermès aktier

 • Finn ut när det är bäst att handla: Du kan kontrollera din Hermès aktie dagligen och se dess pris för att se om det är den perfekta och mest lättillgängliga tiden att investera.
 • Detektera vilken typ av investering du vill använda: För detta måste du identifiera en investeringsplan och veta hur mycket du kan förlora eller hur länge du kan handla.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish