Home » Blog » Heineken Aktie | Köpa Heineken Aktier?

Heineken Aktie | Köpa Heineken Aktier?

Investera i Heineken

Heineken anses av stora investerare vara ett idealiskt företag att köpa aktier i. Hittills är Heineken ett av de bästa bryggeriföretagen i världen, och inte bara det, på aktiemarknaden är Heineken-aktier ganska attraktiva på grund av sitt värde och sin stabilitet.

Och om du planerar att investera i Heineken-aktier i slutet av året är det viktigt att du lär dig mer om företagets utveckling, dess finansiella stabilitet, för- och nackdelar och framför allt hur man köper Heineken. Vill du veta hur? Ta reda på hur och läs vidare.

Vad är Heineken?

Vi har alla hört talas om den berömda Heineken-ölen eller till och med smakat den. Vad du kanske inte känner till är företagets långa historia, som har funnits i ungefär 156 år sedan det grundades. Heineken är en dryckesindustri med mer än 165 bryggerier i minst 70 länder.

Detta nederländska företag har redan en stark närvaro och utmärkt konkurrenskraft på kontinenterna: Asien, Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern och Afrika. Dessutom tillverkar Heineken andra välkända ölmärken som Ochota, Murphy’s, Tecate, Dos Equis (XX), Birra Moretti, Cruzcampo, Zywiec, Bohemia och många fler.

Varför köpa Heineken-aktier?

När man talar om att investera i Heineken är det viktigt att lyfta fram företagets otroliga affärsmodell, som är både exakt och ambitiös. Under årens lopp har Heineken ansvarat för att förvärva nya bryggerier och marknadsföra ett brett utbud av öl över hela världen.

I varje region där ett Heineken-bryggeri finns utvecklas också lokala varumärken för dessa drycker. Heineken är därmed världens näst största bryggeriföretag, vilket också beror på dess produktion och intäkter.

När man känner till företagets historia är det ganska intressant att investera i Heineken Nasdaq. Det är också intressant att veta att 2002020 beräknas Heineken ha ett värde på 11,14 miljarder dollar.

Köp av Heineken-aktier: Fördelar

 • Erfarenhet och många års arbete Om det är något som utmärker Heineken är det dess engagemang och utveckling under dessa 156 år. Fler och fler bryggerier skapar lokala ölmärken med en unik smak som kännetecknar dem.
 • Acción Heineken är historia. Vid investering i Heineken-aktier köper vi aktier i ett historiskt företag som trots ekonomiska nedgångar har lyckats befästa sin position under åren.
 • Utmärkt långsiktigt alternativ. Många investerare anser att det bästa sättet att dra nytta av Heineken-aktier på aktiemarknaden är att göra en långsiktig investering.
 • Heineken-aktien faller. I dag är Heineken-aktien värd 90,64&euro, med en attraktiv avkastning. Detta är en verklig fördel för personer som vill investera under årets sista kvartal, eftersom de kan köpa Heineken-aktier till ett överkomligt pris.

Köp av Heineken-aktier: Nackdelar

 • Coronavirusets inverkan på Heineken-företaget. Och även om Heineken-aktiens värde är överkomligt och till och med har bibehållits under året, har företagets finansiella stabilitet tagit en kraftig negativ ekonomisk smäll som det har kämpat för att återhämta sig från.

Företaget har faktiskt tvingats vidta åtgärder som att minska personalen med 20 procent. På grund av denna kraftiga ekonomiska nedgång sjönk Heineken-aktien under första kvartalet 2020 från 103,85€ till 70,78€.

Den ökade på aktiemarknaden under sommaren samma år och nådde Heinekens aktiekurs på 84,92&euro för att slutligen stabiliseras på 90&euro.

Hur man köper Heineken-aktier

Om du vill veta hur man investerar i Heineken är det här du kan läsa allt du behöver veta för att göra det. För det första är det viktigt att du väljer en välrenommerad mäklare som du kan köpa och sälja aktier hos snabbt och enkelt.

Vår rekommendation för att köpa Heineken-aktier är genom någon av följande mäklare:

 • XTB
 • eToro
 • Plus500
 • IQ Option
 • Trade

Oavsett vilken bróker du väljer måste du följa dessa enkla steg:

 1. Välj vilken plattform du vill köpa Heineken-aktier på (någon av de brókers vi rekommenderar).
 2. Registera dig genom att fylla i deras formulär med dina uppgifter och din personliga information (måste vara verklig).
 3. Verifiera ditt konto och logga in. En del av dessa plattformar kräver en minsta investering på mellan 100 euro och 250 euro.
 4. Sök efter Heineken i din profil.
 5. Du kommer att se en ruta som visar statistik och hur mycket en Heineken-aktie är värd i realtid.
 6. Klicka på “buy” och ange det antal Heineken-aktier du vill köpa.
 7. Du kan använda marknadspriset eller ange ditt eget pris beroende på din inkomst och dina önskemål. När du har valt det alternativ som passar dig bäst klickar du på knappen ”investera”.
 8. Bekräfta transaktionen och vänta på att acceptansordern ska komma fram.
 9. Klart! Du har nu Heineken-aktier på ditt bróker-konto.

Tips för att investera i Heineken-aktier

Det är lämpligt att analysera all information om detta företag och se om det verkligen är möjligt för dig att investera i Heineken just nu. Kom ihåg att företaget för närvarande genomgår en kraftig nedgång i intäkterna som det fortfarande försöker återhämta sig från.

Du kan också överväga att investera i Heineken-aktier på lång sikt, så att du kan dra nytta av det låga priset, som har stabiliserats under årets sista kvartal.

Ett annat sätt att bekräfta att Heineken-aktien är en bra möjlighet för dig är att analysera erfarenheterna från andra investerare som har satsat på detta företag. På så sätt kan du se deras intäkter och utdelningar och du kan vara helt säker på att det är ett bra val eller inte.

Slutningsvis bör du se till att du använder säkra online-mäklare som verkligen passar dig och din investering. eToro är den mest populära plattformen för den här typen av investeringar och är också perfekt för nybörjare på grund av sin användarvänlighet och användbarhet.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish