Home » Blog » Google Aktie | Köpa Google Aktier?

Google Aktie | Köpa Google Aktier?

Investera i Google (2021)

Har du någonsin försökt investera i Google-aktier utan att veta hur du ska göra? Det är inget problem, det beror på att det finns webbplatser som inte ger dig den information du behöver för att nå målet med dina investeringar. Som tur är är det inte så. Vi kommer att lära dig allt du behöver veta om detta företag, allt detta för att du ska veta hur du ska investera i Google på det mest optimala sättet. Du tror inte på oss, eller hur? Inga problem, ta en titt på egen hand och ta reda på det.

 

Vad är Google?

Vad är egentligen Google? Många som vill investera i Google blir förvånade när de får reda på att Google bara är ett dotterbolag till Alphabet Inc. Ja, Alphabet Inc. är det multinationella företag som ansvarar för Googles tillväxt och utveckling. Trots detta är Google den bästa av alla de företag som Alphabet driver. För att ge dig en uppfattning om detta kommer ungefär 80 % av Alphabets intäkter från Google. Och varför är det så? Google har ett brett utbud av produkter inom olika teknikgrenar, t.ex:

 • Google-konto. Det är det konto med vilket användaren kan få tillgång till olika produkter och tjänster i din fastighet.
 • Googles sökmotor. Det är en sökmotor som dagligen får miljontals sökfrågor, vilket är anledningen till att den har blivit Googles viktigaste produkt.
 • YouTube. Det är en av de webbplatser där användare kan ladda upp innehåll och tjäna pengar på det genom reklamkampanjer på plattformen.
 • Gmail. Det är en meddelandetjänst som utmärker sig för att den använder ett enkelt och avancerat söksystem för meddelanden som liknar dess webbsökmotor.
 • Adwords. Det är ett snabbt och enkelt verktyg som företag använder för att investera i reklamkampanjer som kostar per klick (CPC) eller per intryck (CPM), och det är här en stor del av företagets inkomster kommer ifrån.
 • Google Maps. Med denna nya uppfinning kan alla användare runt om i världen hitta en webbplats på några sekunder, med ett enda klick.

Och det var bara några av de nästan oändliga tjänster som Google erbjuder. Tack vare sin vision om diversifiering har Google blivit ett imperium som är här för att stanna.

Varför köpa Google-aktier?

Google var redan från början tydligt med att sökmotorn inte skulle vara nödvändig för att upprätthålla lönsamheten i företagets affärsmodell. Därför har företaget under de senaste åren fokuserat på att öka sin användarbas, förbättra retentionsgraden och utveckla ett brett utbud av produkter och tjänster som de som nämns ovan.

Nu har intäktsföringen i dess affärsmodell skett gradvis genom annonsering av reklamannonser. Allt detta genom Adwords- och Adsense-tjänsterna. För att ge dig en uppfattning kan du se att denna modell står för upp till 42 % av annonseringen på nätet i hela världen, före Facebook som står för upp till 21 % av marknadsandelen.

 • Å andra sidan återspeglas Googles förestående tillväxt i sökmotorerna. Bara under andra kvartalet 2019 gjordes 94 % av alla sökningar i världen via Googles sökmotor.
 • Allt detta är tack vare att Google har otroliga produkter som kan uppfylla behoven hos mer än en miljard användare. Dessa inkluderar bland annat YooTube, Google Maps, Gmail, Chrome, Android och PlayStore.
 • Och ja, även om du tror att Google inte tar betalt för de flesta av sina produkter, påminner vi dig om att Googles affärsmodell bygger på användardata. Detta företag ansvarar för att samla in all denna information och göra den användbar för deras reklamkampanjer.
 • För att ge dig en uppfattning är det inte alls förvånande att Google har mer information om människorna på jorden än något annat företag i världen.
 • Det är därför som Googles aktiekurs i dag uppgår till 1 764,13 dollar per aktie. En betydande summa som bidrar till den ekonomiska tillväxten i denna internetjätte.

Att köpa Google-aktier: Fördelar

 • Digitala annonser är på frammarsch. Sedan 2017 har digitala annonser vuxit så mycket att de har lämnat betalda tv-annonser på andra plats, och det fortsätter att öka.
 • Det är ett företag som aldrig slutar att utvecklas. Men det är inte allt, de har också utvecklat sitt erbjudande sedan de skapades 1998.
 • Det är ett innovativt företag. Företaget använder olika tekniker för att samla in användardata och använda dem i sina kampanjer.
 • Det har blivit populärkultur. När vi i dag säger att vi ska göra en sökning säger vi ”jag går och googlar”, så det har blivit en del av vår kultur och vi kan säga att dess fall är långt ifrån att vara synligt.

Att köpa Google-aktier: Nackdelar

 • Priset på dina aktier. Att köpa bra aktier till ett otillräckligt pris kan leda till förluster, så trots att det är en bra investering måste vi hitta det bästa priset.
 • Statliga bestämmelser. För närvarande har Google anklagats av vissa regeringar för monopol.
 • Upphovsrätt. För närvarande pågår en kontrovers med digitala tidningar och nyhetsskapare som kräver en avgift för sitt innehåll från företaget.

Hur du köper Google-aktier

Om du vill veta hur du köper aktier i Google ska vi visa dig hur du gör. För att kunna köpa dessa aktier måste du först och främst registrera dig hos en mäklare. Det är plattformar som fungerar som mellanhänder mellan dig och företaget. Bland de mest använda finns:

 • eToro
 • XTB
 • Bankinter Mäklare
 • Plus500

Alla dessa mäklare arbetar internationellt, så du behöver inte oroa dig för vilket land du bor i. Det kommer inte att finnas några ursäkter för att skapa rikedomar med hjälp av Google.

Det är ju trevligt, men… Hur köper jag dessa aktier? Det är väldigt enkelt, följ bara dessa steg:

 1. Registrera dig hos den mäklare som du väljer för den här transaktionen.
 2. Verifiera ditt konto och logga in.
 3. Överför ditt investeringssaldo till ditt mäklarkonto.
 4. Baserat på ditt saldo söker du på plattformen efter Google-aktier.
 5. Kontrollera priset på Google-aktier och beräkna hur många du kan köpa.
 6. Gör transaktionen för att köpa eller sälja Google-aktier.
 7. Handeln kommer att ske i väntan på övergången. När beställningen är klar har du Google-aktier på ditt konto.

Tips för att investera i Google-aktier

Det är mycket vanligt att du gör misstag med dina investeringar. Men för att det inte ska hända dig ska vi ge dig några tips för att ditt köp ska ske i rätt tid.

 • Vet när du ska investera. Trots att det är ett mäktigt företag betyder det inte att vårt förvärv är det lämpligaste, eftersom en Google-aktie vanligtvis ökar i takt med företagets tillväxt. Därför rekommenderar vi att du alltid köper den till lägsta möjliga pris.
 • Investera bara det du inte är rädd för att förlora. I investeringsvärlden finns det en sannolikhet för misslyckande, så vi råder dig att inte spendera för mycket, utan att avsätta ett belopp som du inte är rädd för att förlora.
 • I dag är Google börsnoterat med ett sexsiffrigt antal aktier, närmare bestämt med en volym på 979 957 aktier.

Vanliga frågor om Google aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish