Home » Blog » ExxonMobil Aktie | Köpa Exxon Aktier?

ExxonMobil Aktie | Köpa Exxon Aktier?

Investera i ExxonMobil

ExxonMobil är ett av världens största oljebolag. Detta företag har genererat miljontals dollar i vinst för tusentals investerare genom åren. Den här kan vara mycket intressant för dig, oavsett om du vill komma igång med investeringar eller om du redan har genererat inkomster på detta sätt i flera år.

I dag pratar vi lite om detta företag, eftersom aktierna har stigit nyligen och du kanske kan se det som ett attraktivt alternativ att investera i. Oavsett om du är en långsiktig investerare eller vill skapa kortsiktig avkastning.

Vad är ExxonMobil?

ExxonMobil grundades i november 1999. ExxonMobil är en sammanslagning av Exxon och Mobil. Båda grundades av John D. Rockefeller, en av historiens största investerare. Idag har ExxonMobil sitt huvudkontor i Irving, Texas, USA.

ExxonMobil har en global närvaro och är ett av de mest framgångsrika multinationella oljebolagen. Under sin historia har företaget hittat olje- och gasfyndigheter och utvunnit dessa material för bearbetning och försäljning. Det ger ännu större vinster.

ExxonMobil är för närvarande världens största energibolag. Företaget har påverkats något av den globala COVID-19-pandemin, men lovar att återhämta sig som ett av de mest robusta oljebolagen i världen.

Varför köpa aktier i ExxonMobil?

ExxonMobil är ett av de mest robusta företagen inom olje- och gasindustrin. År 2019 uppgick dess eget kapital till 191,7 miljarder dollar (USD) och dess tillgångar uppgick till 362,6 miljarder dollar (USD). Företaget har till och med en rörelsevinst för 2019 på 20,06 miljarder dollar (USD).

Denna ekonomiska styrka har gjort ExxonMobil till ett av världens mest framgångsrika olje- och gasföretag. I december 2020 ligger ExxonMobils aktiekurs på 39,94 dollar (USD). I november låg de på 33,41 dollar (USD), vilket innebär en ökning med 20 % på bara en månad.

Köp av ExxonMobil-aktier: Fördelar

 • Historia av utdelningar med hög tillväxt. ExxonMobil har försökt öka sin utdelning under åren. På så sätt kan de förbättra aktiepriset ExxonMobil.
 • Det har många dotterbolag. ExxonMobil är inte bara ett företag i sig självt. Företaget har många dotterbolag som Mobil, Esso, XTO Energy med flera. Allt detta ger ExxonMobil-aktien en högre grad av robusthet.
 • Ett av världens största olje- och gasföretag. Det råder ingen tvekan om att ExxonMobil är ett av världens största olje- och gasföretag. Denna långa historia och ekonomiska robusthet gör det till ett utmärkt val för investeringar i ExxonMobil.

Köp av ExxonMobil-aktier: Nackdel

 • Sänkt bränsleförbrukning. Över hela världen söker man efter gröna alternativ för att minska bränsle- och oljeförbrukningen. Detta kan leda till att priset på ExxonMobil-aktien sjunker.
 • Skapande av statlig politik. Vissa stater skapar en statlig politik som reglerar bränsle- eller oljeförbrukningen. Detta hindrar i sin tur ExxonMobils ekonomiska utveckling.
 • Oilspill. Oljeutsläpp är beklagliga händelser. Både ekonomiskt och miljömässigt. De har också en stor inverkan på ExxonMobils rykte. Därför rekommenderar vi dig att vara vaksam om något liknande händer, eftersom det kan påverka ExxonMobils aktier.

Hur man köper aktier i ExxonMobil

Att lära sig hur man investerar i ExxonMobil är ganska enkelt. Här hittar du all information som du kan behöva. Först måste du välja ett av de viktigaste lagren som finns tillgängliga. För att köpa aktier i ExxonMobil rekommenderar vi följande.

 • eToro
 • WeBull
 • TradeStation
 • Ameritrade
 • XTB
 • Plus500

När du har valt bróker är det dags att skapa ditt konto för att köpa ExxonMobil-aktien. Om du vill kan du hos vissa mäklare välja att köpa aktier som är dividerade med en viss procentsats. För att lära dig hur man köper ExxonMobil, följ stegen nedan.

 1. Gå till portalen för din valda bróker och leta efter registreringsavsnittet.
 2. Fyller in alla personuppgifter och din betalningsinformation. Antingen med TDC eller en digital plånbok som PayPal eller andra.
 3. När du har registrerat ditt konto måste du bekräfta det via e-post.
 4. Med ditt konto bekräftat måste du överföra det belopp du vill köpa en eller flera ExxonMobil aktier.
 5. När du hämtar aktierna ska du komma ihåg att de är listade som NYSE: XOM. Det är också viktigt att kontrollera hur mycket en ExxonMobil-aktie är värd och analysera om det är rätt tidpunkt att köpa.
 6. Klicka på knappen Köp dela.
 7. Vänta på bekräftelseprocessen och vänta på att din kund meddelar dig att köpet har gjorts.
 8. Klart! När du har din aktie i din portfölj, kom ihåg att hålla ett öga på när aktiepriset ExxonMobil förändras och det är en bra tidpunkt att sälja eller köpa. Beroende på vilken typ av investeringar (lång- eller kortsiktiga) du vill göra.

Tips för att investera i ExxonMobil-aktier

 • Kontrollera om det finns nyheter om nya beslut som fattas av företaget, eftersom dessa kan påverka ExxonMobil-aktien positivt eller negativt i framtiden.
 • Håll i minnet att om du vill köpa ExxonMobils NASDAQ-aktie måste du söka efter den som NYSE: XOM.
 • Sök efter nedåtgående och uppåtgående rörelser för att ta reda på när det är bäst att köpa eller sälja aktien. För att få omedelbar avkastning under en investeringsperiod på veckor eller månader.
 • Om du inte känner dig bekväm i början, investera en liten summa. Beroende på värdet på ExxonMobil-aktien och vinsten från den kan du återinvestera och, om du vill, sätta in ett större belopp. Ju mer du investerar, desto högre blir avkastningen.

Vi rekommenderar att du alltid håller reda på hur många procent av prisökningarna du har tjänat för att beräkna hur mycket du har tjänat. Du kan till och med räkna ut hur mycket du skulle tjäna om ExxonMobil fortsätter att stiga.

I början av december 2020 låg aktiekursen för ExxonMobil på 39,94 dollar (USD). I november öppnade den på 33,41 dollar (USD). Detta innebär en ökning med 20 %. Om du köper aktier för 1 000 USD och säljer dem månaden därpå kan du göra en vinst på 200 USD. Så vad väntar du på för att skapa inkomster genom att köpa aktier i ExxonMobil?

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish