Home » Blog » Engie Aktie | Köpa Engie Aktier?

Engie Aktie | Köpa Engie Aktier?

Investera i Engie

Företag inom elsektorn har stigit på aktiemarknaden de senaste åren och har alltid varit en intressant investeringsmöjlighet. Engie är en av de viktigaste på grund av sin oberoende roll och sin världsomspännande service.

Detta företag har registrerat investeringsmöjligheter som passerar 190 % avkastning för köp av Engie-aktier under 2020. Det är ett mycket lukrativt företag för investerare runt om i världen.

Om du är intresserad av att veta mer om Engies investeringsmöjligheter får du här allt du behöver veta. Från företagets resultat och framtida beslut till hur man investerar i Engie,

Vad är Engie?

Engie S.A. är ett multinationellt företag med franskt ursprung som erbjuder tjänster inom el-, olje- och gassektorn. Engie bildades genom sammanslagningen av Gaz de France och Suez den 22 juli 2008. Företaget har mer än 162 års erfarenhet inom försörjningsindustrin.

En av Engies främsta kännetecken är att företaget erbjuder ett komplett utbud av tjänster. Inklusive kraftproduktion, underhåll, drift och tjänster, med fokus på kraftsektorn.

Engies huvudfokus inom energisektorn kännetecknas av de många olika tekniker som hanteras. Huvudsakligen vattenkraft, kärnkraft, förnybar energi med fokus på vindkraft med mera.

Engies styrelse har beslutat att fram till 2020 fokusera på ren energi. Landet vill övergå från kolvätebaserad elproduktion till ren energi. Det är ett företag med en grönare och mer planetvänlig strategi.

Varför köpa Engie-aktier?

Aktiekursen Engie har stigit de senaste åren tack vare företagets stigande intäkter. Företaget redovisade nettointäkter på 60,1 miljarder euro (EUR) för 2019, totala tillgångar på 38 miljarder euro (EUR) och tillgångar noterade till 159,8 miljarder euro (EUR).

För december 2020 ligger Engie-aktien på €12,80 (EUR). Under året har aktievärdet ökat med 24,63 %, 39,59 % och upp till 47,13 %. Detta gör att en investering i Engie-aktien är en lukrativ möjlighet.

Engie har en lovande framtid för 2021 och framåt. Den globala elindustrin fokuserar på ren energi. Fram till 2020 har företaget beslutat att fokusera sina resurser på ren energi. Detta kommer att öka kontrakt och försäljning under de kommande åren, vilket också kommer att öka Engies aktiepris.

Köp Engie-aktier: Fördelar

 • Ett av världens största oberoende kraftbolag. Att vara en viktig aktör som företag inom elindustrin med innovativ teknik och förstklassiga tjänster. Det ger dig möjlighet att öka Engies andelar genom att inte vara bunden till ett enda land.
 • Fokus på forskning om ny teknik. Särskilt när det gäller förnybar energi, som är mycket lovande för världens framtid. Detta säkerställer att Engie-aktien kommer att öka under de kommande åren.
 • Ökning av dess årliga intäkter. Detta ökar i sin tur värdet på Engie-börsen. Det ger landet inte bara en stark ekonomisk ställning, utan gör det också till ett utmärkt val för investerare.

Köp av Engie-aktier: Nackdelar

 • Regler och lagar i olika länder påverkar Engies övergripande resultat. De har bland annat olika skatter och maximala värden för elpriser. Företaget anpassar sig dock perfekt till marknadens behov och genererar höga intäkter.

Hur man köper Engie-aktier

Om du vill lära dig hur man köper Engie, lär vi dig här allt du behöver veta. Det viktigaste är att välja en bróker som du kan lita på. År 2020 har vi testat flera olika alternativ för brókeres, och de som vi har gillat mest på grund av deras låga provisioner, tillförlitlighet vid transaktioner och användarvänlighet är följande.

 • eToro
 • Plus500
 • XTB
 • IQ Option
 • Charles Schwab Corporation

Efter att ha valt ett alternativ bland de stora mäklarna är nästa steg för din NASDAQ Engie-aktie på börsen att skapa ditt konto. Därefter måste du verifiera ditt konto, ladda ditt saldo och köpa aktien. Så här gör du.

 1. Gå till den officiella webbplatsen för det varumärke du vill ha.
 2. Hitta alternativet för att registrera dig som ny användare.
 3. Fyller ut de begärda uppgifterna.
 4. Access till din e-postadress. Du kommer att få ett e-postmeddelande från din e-postadress med en verifieringslänk, klicka på den.
 5. Ladda upp saldot till ditt konto.
 6. Hitta Engie-aktien i systemet. Den är listad som EPA: ENGI och Euronext: ENGI.
 7. Klicka på köpknappen och vänta på bekräftelsen.
 8. Klart! Du bör nu se att åtgärden återspeglas i din portfölj.

Tips för att investera i Engie aktier

 • Om du har aktier i din portfölj bör du regelbundet kontrollera hur mycket en Engie-aktie är värd. Du kanske upptäcker rätt tillfälle att sälja aktien och köpa tillbaka den och njuta av avkastningen på din investering.
 • Läs de senaste globala nyheterna om kraftteknik och Engie-nyheter. Ju mer innovativ och lönsam den teknik som företaget tillämpar, desto mer ökar Engie-aktiens värde.
 • Lär dig i teori och praktik att analysera aktiekurser. Så att du kan förutse framtida värdeökningar av Engie stocks i investeringssyfte.
 • Spara på Engie shares, eftersom det är mycket mer lönsamt än att ha pengarna på banken. Enbart för 2020 har man presenterat aktieökningar på 24,63 %, 39,59 % och 47,13 %.

Det bästa sättet att ta reda på hur mycket vinst du kan göra genom att köpa Engie-aktier är att analysera tidigare möjligheter. Du kan sedan analysera framtida investeringsmöjligheter och deras lönsamhet.

I december 2020 kommer värdet på företagets aktier att vara €12,80 (EUR). Detta är en ökning med 24,6 % sedan oktober 2020. Mellan juli och oktober steg aktien med 12,3 %, medan den mellan april och juni steg med 37,4 %.

En investerare som utnyttjade dessa möjligheter fick en total avkastning på sina investeringar på 192 procent. Så om han investerade €1 000 – €10 000 (EUR) skulle han få €1 922,18 – €19 221,77 (EUR). Detta visar på den stora möjligheten att investera i Engie.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish