Home » Blog » EADS Aktie | Köpa EADS Aktier?

EADS Aktie | Köpa EADS Aktier?

Investera i EADS

EADS är ett ledande företag inom försvars- och flygindustrin. Idag är det mer känt som Airbus SE. Under årens lopp har företaget visat oss utmärkta alternativ för att investera i sina aktier och fortsätter att göra det i dag.

Enbart under 2020 har företaget presenterat ökningar på upp till 96,13 % av värdet på sina aktier, vilket ger investeringsmöjligheter under hela året, med en avkastning på upp till 393,23 %.

Om du är intresserad av detta robusta företag för de investeringsfördelar det erbjuder, får du här allt du behöver veta. Från dess resultat, styrkor och tidigare investeringsmöjligheter till att visa dig hur man kan investera i EADS.

Vad är EADS?

European Aeronautics Defence and Space Company NV (EADS) är ett multinationellt flyg- och rymdföretag av europeiskt ursprung. Det konsoliderades år 2000, men har sitt ursprung i konsortiet GIE Airbus Industrie Consortium, som bildades 1970.

Mellan 2014 och 2017 bytte företaget namn tre gånger. De kallade sig Airbus Group NV, Airbus Group SE och slutligen Airbus SE, det sistnämnda är företagets nuvarande namn. EADS har ett huvudkontor, ett företagshuvudkontor och ett internationellt kontor i Frankrike, Nederländerna och Spanien.

EADS har fyra huvudsakliga produktgrenar, med underavdelningar inom var och en av dem. Dessa består av trafikflygplan, helikoptrar, luftvärnsfordon och rymdfarkoster. Förutom rymd- och luftfarkoster konstruerar och tillverkar företaget även specialutrustning inom båda områdena.

De flesta av företagets kontrakt för konstruktion och tillverkning av utrustning är direkt med världens största regeringar. Dessutom har de en rad olika civila produkter som främst hanteras av dotterbolaget Airbus S.A.S.

EADS har kunder över hela världen. De största intäkterna genereras mellan Europa och Asien och Stillahavsområdet, som vardera står för 33 % av intäkterna. Nordamerika står för 15 % av intäkterna, medan resten fördelas mellan Mellanöstern och Afrika samt Latinamerika.

Varför köpa EADS-aktier?

EADS är ett företag med en stark och robust global ekonomisk ställning. Flera regeringar och deras försvarsdepartement hör till företagets kunder. Den låga konkurrensen på marknaden och den höga kvaliteten på företagets specialiserade produkter gör det mycket lönsamt att köpa EADS-aktier.

Ekonomisk styrka i form av intäkter är en av de aspekter som visar att det är lönsamt att köpa EADS-aktier på NASDAQ. Enbart för 2019 kommer företaget att öka sina intäkter från år till år, med intäkter på 70,5 miljarder euro. År 2018 beräknas tillgångarna uppgå till 115,19 biljoner euro (EUR).

EADS är en ekonomisk jättekonstnär, med produkter som mycket få företag tillverkar och med några av världens unika konstruktioner. År 2020 hade företaget sett aktiekursökningar på 53,76 %, 61,34 % och upp till 96,13 %. Slutligen placerade vi aktiepriset EADS på 96,24 euro (EUR) för december 2020.

Köp EADS-aktier: Fördelar

 • Enorma orderstock. Detta ger dig ett kassaflöde för de följande åren, utöver de kunder du får. Detta garanterar att EADS:s aktiekurs kommer att vara hög under flera år framöver.
 • Ett av de ledande företagen på aktiemarknaden. Med ett högt EADS-aktiepris jämfört med andra företag. Detta visar på EADS stora ekonomiska styrka.
 • Det har statliga och privata kunder. Säkerställande av stora beställningar i flera år och tillhandahållande av specialiserade och anpassade produkter. Samtidigt förbättras EADS-aktien med sina höga intäkter.

Köp av EADS-aktier: nackdel

 • Det beror för mycket på distributörerna. Vissa beställningar kan alltså försenas om det uppstår problem med de företag som distribuerar vissa delar. Det hotar framtida åtgärder lite grann, beroende på vilka leverantörer du har.

Hur man köper EADS-aktier

Att lära sig hur man köper EADS är mycket enkelt. Om du är intresserad av att investera i aktier i detta företag på grund av dess höga lönsamhet visar vi dig hur det går till. Först måste du välja en av de bästa tillgängliga aktierna. Våra rekommendationer för 2020 är följande.

 • ActivTrade
 • eToro
 • Plus500
 • FXCM
 • XTB
 • Charles Schwab Corporation

När du har valt ett av mäklaralternativen måste du registrera ditt konto för att slutligen kunna köpa EADS-aktier. Följ instruktionerna nedan för att göra detta.

 1. Logga in på din mäklares officiella webbplats.
 2. Leta efter knappen för att registrera dig som ny användare.
 3. Fyll i den begärda informationen. Personlig information, kontoinformation och betalningsuppgifter.
 4. Öppna ditt e-postmeddelande och klicka på verifieringslänken som din mäklare skickar till dig.
 5. Fyll på det saldo som du vill investera i EADS-aktien.
 6. Sök efter företaget på börsen. Kom ihåg att sedan den bytte namn är den listad som EPA: AIR, BMAD: AIR och FWB: AIR.
 7. Klicka sedan på knappen Köp aktier och vänta på bekräftelse.
 8. Det var allt! Du bör nu se din aktie i din kontoportfölj.

Tips för att investera i EADS-aktier

 • Läs om de senaste EADS-kontrakten. Kunna analysera viktiga nya intäkter som kan öka värdet på EADS-aktier.
 • Om du har aktier i din portfölj bör du regelbundet kontrollera hur mycket en EADS-aktie är värd. Genom att jämföra dessa priser och se hur stor den procentuella vinsten är vet du om du ska sälja eller behålla aktien.
 • Kontrollera den officiella webbplatsen för EADS, eftersom det är där de anger hur många beställningar som har levererats, hur många som håller på att genomföras och hur många nya beställningar som har gjorts. Förändringar i dessa uppgifter kan ge dig en uppfattning om EADS nya intäkter.
 • Lär dig att analysera när EADS-aktien stiger eller faller. Du kan säkra framtida investeringsmöjligheter.
 • Överväg att spara pengar i EADS-aktier, eftersom du kan få dina pengar att växa när du behåller dem. Enbart för 2020 presenterades investeringsmöjligheter på 53,76 % upp till 96,13 %.

Det bästa alternativet för att analysera lönsamheten i framtida investeringar i EADS-aktier är att granska deras tidigare resultat. För 2020 har det funnits tre stora möjligheter i rad. En ökning med 47,3 % i mars, 65,4 % mellan maj och juni och en ökning med 61,3 % mellan september och december.

En investerare som kunde analysera och dra nytta av dessa tre stora möjligheter att investera i EADS skulle ha fått en avkastning på 393,23% på sin investering. Med andra ord, genom att göra en första investering på €1 000 – €10 000, skulle han i december ha €3 932,34 – €39 323,42.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish