Home » Blog » Disney Aktie | Köpa Disney Aktier?

Disney Aktie | Köpa Disney Aktier?

Investera i Disney

Det är den bästa tiden att investera i Disney? Stora investerare har satsat 2020 på att köpa Disney-aktier på grund av den goda intäktsutvecklingen som bolaget har genererat den senaste tiden.

Men det skadar inte att ha tvivel när man gör en investering, och det är därför vi måste lära oss allt vi behöver veta om företaget och analysera i detalj hur man investerar i Disney utan att riskera sitt kapital.

Vill du lära dig med oss? Om svaret är ja, ¡perfekt! Vi berättar hur mycket det är värt att köpa en Disney-aktie, vilka för- och nackdelar den har och vilka de bästa alternativen är för att köpa en Disney-aktie på ett säkert sätt.

Vad är Disney?

The Walt Disney Company är världens största underhållningsproduktionsföretag med säte i Kalifornien, USA. Företaget började producera kortfilmer med animerade djurteckningar och skapade världsberömda figurer som Pluto, Musse Pigg, Goofy, Mimmi Mus och andra.

Några år senare tog de sina produktioner till en högre nivå med filmer som Snövit och de sju dvärgarna, Fantasia, Pinocchio, Dumbo osv. Företaget har för närvarande flera tv-kanaler över hela världen, där du kan se originalinnehåll från företaget eller innehåll som producerats av dess partner.

Det har samarbetat inte bara med underhållningsproduktionsbolag utan även med välkända tv-nätverk. Dessa är: National Geographic, FOX, Disney XD (tidigare Jetix), FOX Sports, Disney Junior, Radio Disney och många fler. Dessutom driver företaget många nöjesparker och hotell runt om i världen.

Detta stora företag har också en egen plattform för streamingtjänster online, Disney+. Där hittar du inte bara exklusivt Disney-innehåll, utan också all underhållning från företag som Pixar, Marvel Studios, ESPN+ och andra.

Från och med 2019 har det bekräftats att företaget också kommer att ta kontroll över streamingplattformen Hulu och slå ihop den med Disney+.

Varför köpa Disney-aktier?

Om du fortfarande är tveksam till att köpa Disney-aktier, kan du här få veta varför du kanske vill ändra dig.

För det första noterades Disneys aktie på New York-börsen den 6 maj 1991. Sedan dess har företaget tjänat miljontals dollar i sammanlagda intäkter fram till i dag.

Till och med 2015 uppgick värdet av Disneys aktier till ungefär en halv miljard dollar. Under det första kvartalet i år ökade de med 36 procent jämfört med 2019.

En annan anledning att köpa en Disney-aktie är den starka affärsmetodik som de arbetar med. Det handlar om att göra deras produktioner till världsberömda serier och filmer. Alla har varit framgångsrika tack vare den publicitet som de fått genom sina nöjesparker, live-shower, teaterproduktioner och mycket mer.

Disney och dess allierade är starka producenter av underhållning

Pixar, Marvel och Star Wars-serien har hjälpt Disney att bli ett av de mest inkomstbringande företagen de senaste åren. Under 2016 inbringade bolagets fyra mest inkomstbringande filmer tillsammans en total intäkt på över fyra miljarder dollar.

De använder de senaste verktygen för att nå sina mål

I samarbete med sina partners använder de de senaste verktygen för att skapa och förbättra varje produktion. Det var ett av de första företagen som bidrog till utvecklingen av ny teknik för att underhålla hela familjen.

Det finns ett nätverk av forskningslaboratorier som kallas Disney Research och som ansvarar för att utveckla all utrustning som används för att producera innehåll.

Köp Disney-aktier: Fördelar

 • Disney är ett företag som aldrig går ur tiden: Disney har inte bara en hög position inom underhållningsbranschen, utan har också ett utmärkt rykte i hela världen. Detta gynnar helt klart Disney-aktien och håller dess pris på en god nivå.
 • Det syftar tillatt skapa kvalitetsinnehåll som lätt kan anpassas till målgrupper i alla åldrar.
 • På den kinesiska marknaden: Genom att öppna nöjesparken i Shanghai har Disney fått tillgång till en enorm marknad att exploatera.
 • Priset på Disney-aktier är inte så högt: Jämfört med andra underhållningsföretag är priset på en Disney-aktie nästan 150 dollar.

Köp av Disney-aktier: Nackdelar

 • Disney överdriver lite i sina investeringar, och ibland har dessa lett till låg avkastning som orsakar hög skuldsättning och gradvis nedgång i Disneys aktie.

Hur man köper Disney-aktier

Det finns flera sätt att köpa en Disney-aktie, varav ett är att teckna en CDF, som är ett finansiellt derivat som fungerar genom att följa aktiekursen på aktiemarknaden. Allt detta kan göras online och utan att du behöver betala någon provision via en aktiemäklare.

Det bästa sättet att köpa Disney-aktier är att använda en välrenommerad online-mäklare. Nedan förklarar vi steg för steg hur du köper Disney med hjälp av de säkraste och mest tillförlitliga brókers:

eToro

 1. Oppna ett konto på plattformen genom att fylla i ett formulär med våra uppgifter och sedan logga in.
 2. Överför det belopp du vill investera och ange företagets namn i sökfältet.
 3. När du har valt Disney-aktien är det dags att klicka på köp och ange det önskade beloppet.
 4. Nu återstår bara att trycka på investeringsknappen och ¡klart!

Admiral Markets UK Ltd

 • Först måste du registrera dig och genom att göra det får du tillgång till den trendiga plattformen MetaTrader 5.
 • Logga in och klicka på fliken Market Watch genom att klicka på symboler.
 • Sätt in akronymen DIS i sökfältet.
 • Klicka på Visa symbol och klicka sedan på OK.
 • Nu kommer symbolen att visas i vår lista över marknadsövervakning, så dra den bara in i grafiken.
 • Högerklicka på det nya diagrammet som visas på skärmen, välj Trades och sedan New Order.
 • Inför de parametrar som plattformen begär för att kunna handla.
 • Klicka slutligen på Köp på marknaden.

Tips för att investera i Disney-aktier

 • Studiera alla grunderna i área:I hela den här affären med att investera i aktier finns det många termer som inte är så vanliga, så du måste fördjupa dig i dem.
 • Välj den mest lämpliga mäklaren för din investeringssmak: Varje mäklare erbjuder ett annat tillvägagångssätt för att investera i Disney-aktier på aktiemarknaden, så det är viktigt att du undersöker vilken mäklare som passar bäst för din investeringsplan.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish