Home » Blog » Deutsche Telekom Aktie | Köpa Deutsche Telekom Aktier?

Deutsche Telekom Aktie | Köpa Deutsche Telekom Aktier?

Investera i Deutsche Telekom

Deutsche Telekom är ett av världens största telekommunikationsföretag. Det genererar den största intäkten inom telekommunikationssektorn i Europa.

Detta företag har en fantastisk investeringsmöjlighet för dem som vill ha en bra avkastning. Enbart under 2020 har man sett investeringsmöjligheter på 18,64 % och upp till 40,44 %. Allt på några månader.

Om du vill veta mer om detta ledande telekommunikationsföretag och de investeringsmöjligheter det har för dig, är det här vad du behöver veta. Från företagets historia, styrkor, svagheter, ekonomiska ställning och till och med hur man köper Deutsche Telekom.

Vad är Deutsche Telekom?

Ursprunget till Deutsche Telekom, ett offentligt telekommunikationsföretag som grundades 1947. Företaget privatiserades 1995 och beslutade att byta namn till Deutsche Telekom.

Företaget noterades på börsen 1996. När företaget började sälja aktier till allmänheten. Idag ägs 68,1 % av företaget av fria investerare och 31,9 % av den tyska staten.

Deutsche Telekom fokuserar främst på att tillhandahålla snabb och högkvalitativ telefoni till sina kunder. Även om det ursprungligen var ett tyskt företag har det sedan dess betjänat länder över hela världen.

T-Mobile är det kända varumärket för detta företag. Företaget har verksamhet i Tjeckien, Nederländerna, Polen och USA. Deutsche Telekom har en rad olika dotterbolag som erbjuder sina tjänster.

Telefoni och mobila internettjänster är inte de enda tjänster som Deutsche Telekom erbjuder. Företaget erbjuder också bredbandsinternet, digital-tv, fast telefoni och IT-tjänster.

Varför köpa aktier i Deutsche Telekom?

Deutsche Telekom är det största företaget i Europa sett till omsättning. Detta visar på dess starka ekonomiska ställning och på det ökande aktiekursen för Deutsche Telekom.

För 2019 rapporterade företaget nettoinkomster på 80,5 miljarder euro (EUR), med ett totalt eget kapital på 46,2 miljarder euro (EUR) och 170,6 miljarder euro (EUR) i tillgångar. Det visar på Deutsche Telekoms starka ekonomiska ställning.

Värdet på Deutsche Telekom-aktien är positionerat till €15,21 (EUR) i december 2020. Företaget ökar ständigt sina aktier. Detta kan enkelt visas genom att titta på dess värde under tidigare månader.

Sedan oktober har aktien stigit med 18,64 % fram till december 2020. I mars 2020 låg Diet Deutsche Telekom-aktien på €10,83 (EUR), vilket motsvarar en ökning av aktierna med 40,44 % under samma år. Den höga avkastningen på Deutsche Telekom-aktier gör det till ett utmärkt företag att investera i.

Köp Deutsche Telekom-aktier: Fördelar

 • Det mest inkomstbringande telekommunikationsföretaget i Europa. Med en stark ekonomisk ställning. Förutom att erbjuda utmärkta möjligheter för investerare som köper aktier i NASDAQ Deutsche Telekom.
 • Óptimo prestanda i fiberoptiska nät. Bättre service i Europa och USA. Så vi kommer att fortsätta att se en hög efterfrågan på rekrytering för detta företag.
 • De fattar rätt beslut för att expandera ekonomiskt. Det ger dem nya ekonomiska horisonter. Detta har också en positiv inverkan på Deutsche Telekoms samoptimering.

Köp av Deutsche Telekom-aktier: nackdel

 • Tävling i Tyskland. Vilket har lett till minskade intäkter i landet. Dessutom innebär internetkommunikationstekniken att telefoni är mindre nödvändig på daglig basis. Lo que puede afectar negativamente el stock price Deutsche Telekom.

Hur du köper Deutsche Telekom-aktier

Om du vill lära dig hur du investerar i Deutsche Telekom finns här alla instruktioner du behöver. Det första du behöver göra är att hitta en mäklare som du gillar. Nedan presenterar vi några av de mäklare som vi litar mest på på grund av deras elektroniska säkerhet, bekvämlighet och låga provisioner.

 • Plus500
 • eToro
 • FXCM
 • XTB
 • ActivTrade

När du har valt en mäklare från listan måste du registrera dig på webbplatsen för att köpa Deutsche Telekom-aktier. Följ instruktionerna nedan för att göra det.

 1. Få tillgång till den officiella portalen för den betrodda mäklaren.
 2. Leta efter registreringsalternativet. Här måste du fylla i de begärda personuppgifterna och betalningsuppgifterna.
 3. Kontrollera ditt konto. Ange din e-postadress och klicka på länken som du får från bróker.
 4. Därefter fyller du på kontot med den metod du föredrar (TDC eller digital plånbok). Tillräckligt för att köpa Deutsche Telekom-aktier av ditt val.
 5. Sök efter Deutsche Telekom-aktier i systemet. Den är listad som FWB: DTE.
 6. Klicka på köpalternativet och vänta tills processen är klar.
 7. Klart! Du har nu aktien tillgänglig i din portfölj.

Tips för att investera i Deutsche Telekom-aktier

 • Var uppmärksam på europeiska telefonnyheter, eftersom de kan påverka värdet på Deutsche Telekom-aktier.
 • Genomgångsvis granska hur mycket en Deutsche Telekom-aktie är värd, för att lära dig att analysera upp- och nedgångar i aktien, så att du bättre kan dra nytta av investeringsmöjligheter i Deutsche Telekom-aktien.
 • Köp aktier månadsvis med dina besparingar om Deutsche Telekom-aktien befinner sig på en låg nivå. På så sätt kan du få dina besparingar att arbeta för dig.
 • Du kan dra nytta av tider då företaget lanserar ny teknik. Detta skulle kunna driva upp Deutsche Telekom-aktien, vilket skapar utmärkta investeringsmöjligheter.

En av de bästa sakerna du kan göra för att se hur lönsamt det är att investera i Deutsche Telekom, är att analysera tidigare kursuppgångar. I december 2020 handlades aktien till 15,21 (EUR), en ökning med 3,54 % sedan november, 18,64 % sedan oktober och 40,44 % sedan mars 2020.

En av de största ökningarna som någonsin registrerats för företagets aktier var 434,1 procent under en treårsperiod. Detta innebär att en investerare kan köpa Deutsche Telekom-aktier till ett värde av €1 000 – €10 000 (EUR). Efter tre år skulle han/hon få en avkastning på €4 341 – €43 410 (EUR).

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish