Home » Blog » BP Aktie | Köpa BP Aktier?

BP Aktie | Köpa BP Aktier?

Investering i BP

Vill du köpa BP aktier? BP är ett av världens största oljebolag. Det har därför gett utmärkt avkastning till de investerare som valt att köpa BP-aktier genom åren. Enbart för 2020 har ökningar på 21,83 %, 38,24 % och upp till 49,46 % noterats under året. Det ger en utmärkt lönsamhet för dem som väljer att investera i detta företag. Om BP:s investeringsmöjligheter intresserar dig kan du läsa allt du behöver veta här. Från företagets historia, styrkor och svagheter till hur man investerar i BP.

 

Vad är BP?

BP plc är ett brittiskt multinationellt företag. Dess huvudsakliga ekonomiska verksamhet är försäljning av bränslen, olja och naturgas. BP grundades den 14 april 1909 och har mer än 111 års erfarenhet. Huvudkontoret ligger i London, England, Storbritannien.

 • BP grundades ursprungligen som Anglo-Persian Oil Companya, som 1954 bytte namn till British Petroleum Company. I december 1998 slogs företaget samman med Amoco Corporation och bytte namn till BP plc 2001.
 • BP:s viktigaste dotterbolag är Castrol, Standard Oil of Ohio och ARCO. BP har en sådan ekonomisk styrka inom oljeindustrin att det har blivit utnämnt till ett av de sju största olje- och gasbolagen i världen.
 • BP har verksamhet i mer än 80 länder runt om i världen. Det har en produktion på upp till 3,7 miljoner fat BEP och en reserv på 19,945 miljarder fat BEP.

Totalt har BP cirka 18 700 bensinstationer runt om i världen. Företaget planerar till och med att investera tio gånger mer i förnybar energi och minska oljeproduktionen med 40 procent fram till 2030.

Varför köpa BP-aktier?

BP är ett företag med en enorm ekonomisk styrka. Företaget redovisade intäkter på 282,62 miljarder dollar (USD) för 2019 och ökade sina tillgångar till 295,19 miljarder dollar (USD) för samma år.

BP försöker för närvarande att gå bort från fossila bränslen och övergå till förnybar teknik, men gör just detta. Som företaget offentligt har förklarat kommer det att investera tio gånger mer i industrin för förnybar energi. Förbättra sina tillgångar och intäkter på detta område. Detta gör det mycket lönsamt att köpa NASDAQ BP-aktier.

BP:s aktiemarknad har till och med stigit under 2020. Aktierna varierar med 38,24 % från mars till december och till och med 49,46 % från oktober till slutet av 2020. En möjlighet som investerare runt om i världen har utnyttjat genom att köpa BP-aktier.

Köp BP-aktier: Fördelar

 • Investeringar i förnybar energi för framtiden. Detta ger BP ett utmärkt utgångsläge för framtida miljö- och elinvesteringar. Samtidigt förbättras BP:s aktiekurs.
 • Ett stort antal dotterbolag runt om i världen. Det ger företaget stora månatliga intäkter på upp till 282,62 miljarder dollar (USD) per år. Säkerställa en hög BP-notering på börsen.
 • BP kan expandera med sina rena energialternativ. Framtiden ser ut att minska användningen av fossila bränslen och satsa på förnybar teknik. Att investera i BP är alltså en utmärkt möjlighet för framtiden.

Att köpa BP-aktier: nackdel

 • Flera oljeutsläpp under årens lopp. Detta har lett till att företaget har fått en dålig image i offentligheten. Även om företaget har försökt att förnya det, finns det människor och miljöaktivister som inte glömmer dessa tidigare katastrofer.

Hur du köper BP-aktier

Det är ganska enkelt att lära sig att köpa i BP, här är allt du behöver veta. Det viktigaste är att ha en pålitlig mäklare som ger dig trygghet och låga provisioner när du köper eller säljer dina aktier. De som vi gillade mest 2020 är följande.

 • eToro
 • Plus500
 • ActivTrade
 • FXCM
 • XTB
 • CMC-marknader

När du har valt din betrodda mäklare måste du skapa ditt konto för att slutföra handelsprocessen. Följ instruktionerna nedan för att göra detta.

 1. Gå till den officiella webbplatsen för den mäklare du vill ha.
 2. Leta efter registreringsalternativet.
 3. Fyll i all den personliga information, konto- och betalningsinformation som webbplatsen begär.
 4. Därefter utförs verifieringen. För att göra detta loggar du in på din e-postadress och du kommer att se ett e-postmeddelande från din mäklare. Klicka på verifieringslänken på insidan.
 5. Sätt in pengar på ditt mäklarkonto. För att göra detta kan du använda din TDC eller olika digitala plånböcker som accepteras av mäklaren.
 6. Sök efter BP-lager i systemet. Det handlas som LSE: BP, FWB: BPE och NYSE: BP.
 7. Slutligen klickar du på alternativet att köpa aktien, väntar på verifieringen och så är det klart. Du har nu aktien i din portfölj.

Tips för att investera i BP-aktier

 • Följ de senaste nyheterna från BP. Analysera besluten om de förändringar som man lovar att genomföra. Detta kan påverka BP:s aktiekurs i framtiden.
 • Lär dig på ett konceptuellt och praktiskt sätt hur man analyserar aktier på marknaden. På så sätt kan du se hur mycket en BP-aktie är värd och förutse framtida förändringar eller förstå tidigare förändringar.
 • Köp aktier varje månad och kontrollera alltid värdet på BP-aktierna. Eftersom företaget regelbundet stiger i värde på aktiemarknaden kan du använda detta för att öka ditt sparande.
 • Analysera användarnas allmänna åsikter och nya företagsaffärer. Kontrollera att omprofileringen verkligen påverkar BP positivt och inte går obemärkt förbi. Detta kommer att påverka aktiekursen BP.

Det rekommenderas alltid att analysera priset på BP-aktier så mycket som möjligt. Du kan kontrollera om aktien kommer att stiga eller sjunka, så att du kan köpa eller sälja den vid rätt tidpunkt.

Om du vill se företagets verkliga lönsamhet behöver du bara analysera priset på BP-aktier tidigare. Jämför om ökningen av företagets aktier på aktiemarknaden är av intresse för dig. Som i 2020, där BP-aktierna ökade med 49,46 % på bara två månader.

Vanliga frågor om BP aktier

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish