Home » Blog » ASML Aktie | Köpa ASML Aktier?

ASML Aktie | Köpa ASML Aktier?

Investera i ASML

Varje dag ser vi fler och fler tekniska apparater av hög kvalitet. Från drönare till smarta enheter och alla typer av specialiserad elektronisk utrustning. Ett av de företag som gör detta möjligt är ASML Holding N.V.

Detta är världens största distributör av fotolitografisystem. Dessa används ofta inom halvledarindustrin. ASML tillverkar även specialmaskiner för tillverkning av integrerade kretsar. De är viktiga i all världens elektroniska utrustning.

Med tanke på hur viktigt ASML Holding N.V. är är detta ett utmärkt företag att investera i. Under hela sin historia har ASML-aktien haft en ökning på mer än 17 000%. Här berättar vi lite mer om detta fantastiska företag, som är ett mycket lönsamt investeringsalternativ.

Vad är ASML?

Namnet ASML Holding N.V. är härlett från den engelska betydelsen av dess akronym. Detta står för Advanced Semiconductor Materials Lithography. Företaget grundades 1984 som ett visionärt joint venture mellan Philips och ASM International.

En av de viktigaste aspekterna som har genererat ASML-aktiens höga värde är dess patent. År 2019 ska företaget ha mer än 12 000 patent. ASML har sitt huvudkontor i Veldhoven, Nederländerna.

Sedan starten har ASML fokuserat på tillverkning av fotolitografisystem. Förutom att skapa de bästa maskinerna för tillverkning av integrerade kretsar. Därför är företaget viktigt för teknikutvecklingen i allmänhet.

ASML har blivit ett oumbärligt företag för massproduktion av integrerade kretsmönster i kisel. Tack vare detta stiger aktiepriset på ASML regelbundet, oavsett om det är en månad, ett år eller flera år tillbaka i tiden. Aktien växer ständigt.

Varför köpa aktier i ASML?

Sedan 2020 har ASML Holding N.V. totalt 26 000 anställda och mer än 36 års erfarenhet. För 2017 hade företaget ett totalt eget kapital på 10,676 miljarder euro och tillgångar på 18,196 miljarder euro. Företagets totala intäkter för 2018 uppgick till €10,944 miljarder (EUR).

Denna ekonomiska robusthet har gjort investeringar i ASML till en mycket lönsam aktie för investerare runt om i världen. Alla som har beslutat att köpa ASML-aktier har kunnat njuta av ökningen av företagets aktier. I december 2020 kommer dessa att vara €375,75 (EUR).

I november 2020 stod aktien på 322,65 euro (EUR), vilket innebar en ökning av ASML:s aktiekurs med 16,46 % på bara en månad. På 6 månader har ASML-aktier stigit med 21,09 % och på ett år har de stigit med 54,79 %.

Under en femårsperiod fram till 2020 har aktien ASML stigit med så mycket som 347,64 euro (EUR). Under sin historia sedan 1995 har ASML-aktien ökat med 17 540,80 %. Allt detta tack vare teknikens betydelse i dagens värld och hur den har blivit allt viktigare med åren.

Köp ASML-aktier: Fördelar

 • Det är ett viktigt företag för världsekonomin. Många företag kan göra anspråk på att vara viktiga bidragsgivare till olika länders ekonomier. Det är dock mycket få som lyckas vara avgörande för tekniken i hela världen. Detta gör ASML till ett av världens mest robusta företag på aktiemarknaden.
 • Det genererar nya patent inom teknikindustrin. Tack vare en process av forskning och utveckling av ny teknik. Detta gör det möjligt för företaget att förbättra sin försäljning och därmed också att höja ASML:s börskurs.
 • ASML har registrerat en stadig ökning av sina aktier. Sedan starten har ASML NASDAQ förbättrat sitt börsvärde. Sedan 2010 har denna ökning blivit mer märkbar och 2019 har värdeökningen blivit obestridlig. Det är ett utmärkt alternativ för investerare.
 • Den har en stor ekonomisk robusthet. Räkna tillgångar, årsinkomst med mera. Företaget är inte bara ett globalt ekonomiskt kraftpaket, utan ökar också ständigt sina intäkter. ASML-aktien ökar alltså i samma takt som företaget förbättrar sina intäkter.

Köp av ASML-aktier: nackdel

 • Vissa viktiga patent kan komma att löpa ut under de kommande åren. Med åren blir patenten offentliga när de passerar sitt utgångsdatum. Detta borde dock inte vara något problem, eftersom ASML utvecklar mycket mer innovativ teknik varje år.

Hur du köper ASML-aktier

Det är viktigt att om du vill investera i denna teknikjätte vet du hur man köper ASML-aktier. För att göra det är processen ganska enkel. Det första du behöver göra är att välja en av de bästa obligationerna för 2020-2021. Nedan följer ett urval av de säkraste och mest tillförlitliga.

 • Plus500
 • Activtrade
 • XTB
 • eToro

Kontrollera dem alla och välj den som tilltalar dig mest, vilket gör att du känner dig mer säker. Följ stegen nedan för att lära dig hur du investerar i ASML

 1. Gå till den officiella webbplatsen för den mäklare du vill ha och leta efter registreringsalternativet.
 2. Fyller in alla dina personliga användar- och betalningsuppgifter på plattformen.
 3. Realiza la confirmación de correo electrónico para activar tu cuenta en la página.
 4. Carga el saldo a tu cuenta. Tanto como acciones ASML desees comprar.
 5. Busca la acción. Esta debería aparecer como NASDAQ: ASML y EuroNext: ASML.
 6. Haz click en el botón de comprar acción.
 7. Listo! Ya deberías ver tu acción registrada en tu portafolio.

Tips för att investera i ASML-aktier

 • Finn ut hur mycket en ASML-aktie är värd innan du köper eller säljer den.
 • Analyserar ASML:s aktiekursutveckling i förhållande till den globala ekonomin. För att kunna förutsäga framtida förändringar i aktien.
 • Spara varje månad för att köpa minst en ASML-aktie eller mer, så att ditt sparande fungerar för dig.
 • Håll dig i minnet att ASML ständigt stiger i värde. Ju fler aktier du köper, desto mer pengar kommer du att ha i framtiden.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish