Home » Blog » Apple Aktie | Köpa Apple Aktier?

Apple Aktie | Köpa Apple Aktier?

Investera i Apple

Om du är aktieinvesterare eller vill komma igång med den här affärsmodellen är det här inlägget gjort speciellt för dig. Vi ska visa dig varför det kommer att vara ett av dina bästa beslut att köpa Apple 2020.

Gillar du idén? Ja, det är allt som finns! Quédate och läs vidare för att ta reda på hur du kan investera i Apple och köpa dess aktier.

Vad är Apple?

Apple är ett av världens snabbast växande teknikföretag. Sedan starten med Steve Jobs har Apple varit det mest inflytelserika och tekniskt utvecklande varumärket i världen, som skiljer sig från sina konkurrenter och är det mest föredragna av användarna för sina produkter.

Det finns ingen generation som inte känner till enheterna med äppellogotypen. Detta multinationella företag har tillverkat elektroniska apparater, bland annat: Macs bärbara datorer och datorer, iPhone, iPad, iPod och naturligtvis Mac- och iOS-operativsystemen.

Apple, som för närvarande är värt 2 biljoner dollar, arbetar obevekligt för att skapa produkter som ger sina lojala kunder kvalitetsupplevelser.

Företaget har förutom sin appbutik även Apple TV, iTunes och Apple Watch. Den stadiga tillväxten på den internationella marknaden är det som gör företagets aktie intressant, eftersom det uppvisar en riklig köpkraft och en stabil ekonomisk balansräkning, vilket gör det riktigt attraktivt.

Varför köpa Apple-aktier?

Ska du vara tveksam till att köpa Apple-aktier? Vi förstår! Därför har vi tagit fram de bästa skälen till varför det är rätt att köpa aktier i Apple.

COVID-19 visar sig vara en fördel för Apple

Företaget har beslutat att dra nytta av krisen på bästa möjliga sätt. Medan människor och företag anpassar sig till att arbeta hemma erbjuder Apple sina produkter som oumbärliga verktyg för arbetsdagen hemma.

Detta är en fördel för dem som väljer att investera i företagets aktier, eftersom Apple håller sin ekonomi stabil trots den ekonomiska kris som världen genomgår.

Solidt företag

Apple är ett av världens mest framgångsrika företag i dag och har funnits i cirka 56 år. Den senaste ekonomiska nedgången var 1997, och sedan dess har företaget varit ”anti-kallt” mot varje obalans i ekonomin.

Utdelningar

Investera i Apple innebär att man får en avsevärd utdelning, eftersom företaget inte bara köper tillbaka aktierna utan också betalar tillbaka de pengar som investerats av mottagarna på kortast möjliga tid.

Köp av Apple-aktier: Fördelar

 • Antalet tjänster och produkter som Apple erbjuder är praktiskt taget dess styrka, vilket gör att intäkterna ökar stadigt år efter år. Detta innebär att värdet på företagets aktie kommer att ge investerare en saftig avkastning på kort, medellång och lång sikt.
 • Apple har alltid en strategi som garanterar lönsamhet, vilket är anledningen till att företaget har förblivit ett av de fem största teknikföretagen i världen.
 • Det är ett orubbligt företag som ständigt driver sin aktie, på grund av sin popularitet och det sätt på vilket det gör goda affärer.
 • Skapandet av nya produkter minskar risken för stagnation, eftersom de är produkter från ett erkänt varumärke som också erbjuder kvalitet, design och elegans.
 • Apple handlar inte bara om teknik. Det är också inriktat på den finansiella och operativa sektorn, så företagets aktiekurs är mycket väl omhändertagen och positionerad.
 • Högre utdelningstillväxt och möjlighet till återköp. Detta är inte bara en fördel för företaget, utan även för dig som vill investera i företagets aktier.

Köp av Apple-aktier: Nackdelar

 • I 2020 har det kommit nya märken av tekniska enheter som har samma funktioner som en iPhone men som är billigare att köpa.

Dessa varumärken (Xiaomi, Samsung, ZTE, med flera) är kända på den globala marknaden, vilket kan leda till en minskning av Apples försäljning.

 • Förväntningar baserade på iPhone’s. Varje gång företaget känner att det kan gå nedåt använder det strategin att lansera en ny iPhone och lägger alla förväntningar på att företagets aktie och aktiekurs ska öka på denna nya produkt.

Hur man köper Apple-aktier

Om du vill veta hur du köper Apple-aktier får du här en enkel guide för att göra din investering framgångsrik. För att komma igång måste du registrera dig hos en välrenommerad mäklare i förväg.

Mäklare är plattformar där du köper och säljer aktier i andra företag och förvaltar dina pengar inom dem. De mest rekommenderade för att köpa aktier i Apple är: eToro där det minsta beloppet för att investera är 200 dollar och IQ option där du kan börja med 10 dollar för att köpa aktier.

Båda plattformarna är helt säkra och lönsamma. Dessutom är IQ-alternativet utformat för nybörjare som vill börja i branschen. När du vet detta kan du följa följande steg:

 1. Registera dig hos en valfri mäklare och verifiera ditt konto.
 2. Insätt det belopp som du är villig att investera i köpet av aktier (du kan börja med ett minimibelopp).
 3. Sök efter Apple i listan över företag.
 4. Plattformen talar om hur mycket en aktie i företaget är värd, du kan också se dess statistik och naturligtvis möjligheten att köpa.
 5. Nu bestämmer du vilken typ av order du vill använda, antingen marknadsorder (mäklaren talar om det bästa priset för att investera i aktier) eller limitorder (du bestämmer själv till vilket pris du vill köpa dina Apple-aktier).
 6. Slutligen bekräftar du beställningen och ett meddelande om godkännande skickas till dig.

Tips för att investera i Apple-aktier

 • Informera dig mycket väl om företaget, dess pris och aktiekurs.
 • När du har köpt Apple-aktier kommer du att kunna köpa företagets aktier.
 • När du köper aktier i Apple, analysera statistiken och tillämpa strategierna att sälja när aktiekursen sjunker och köpa när aktiekursen stiger.
 • Välj rätt mäklare för dig. Om du är nybörjare kan du använda IQ option, men om du redan har kunskap om investeringar på aktiemarknaden kan du använda eToro, som inte heller tar ut provision för köp och försäljning.
 • Om du är nybörjare kan du använda IQ option, men om du redan har kunskap om investeringar på aktiemarknaden kan du använda eToro, som inte heller tar ut provision för köp och försäljning.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish