Home » Blog » AMD Aktie | Köpa AMD Aktier?

AMD Aktie | Köpa AMD Aktier | Pexcash.com

AMD Aktie | Köpa AMD Aktier?

Investering i AMD (2022)

Vi har alla hört talas om AMD, ett företag som erbjuder de bästa teknikprodukterna och komponenterna för bärbara och stationära datorer. Det är ingen hemlighet att datorsektorn är en magnet för att locka investerare till sina aktier, och AMD är inget undantag. Men här är den verkliga frågan: Är en investering i AMD verkligen en bra möjlighet att generera inkomster? Det är vad vi ska ta reda på i det här inlägget, eftersom vi analyserar allt om företaget, dess mest intressanta fakta, fördelar och nackdelar och naturligtvis visar vi dig hur du kan köpa AMD.

Vad är AMD?

Det är ett företag i Kalifornien, USA, som tillverkar olika tekniska produkter. I början utvecklade de bara mikrochips och några år senare började de med RAM-minnen. För närvarande har de inkluderat andra komponenter i sin verksamhet, t.ex. mikroprocessorer, inbyggda processorer, persondatorer, de populära spelardatorerna och bärbara datorerna, applikationer, grafikprocessorer och mycket mer.

 • Företaget är en av de största utvecklarna av grafikprocessorer och den näst största distributören av mikroprocessorer med x86-arkitektur.
 • AMD är känt för att utveckla högkvalitativa komponenter med hållbara material, men utan att kostnaderna behöver vara höga. De olika programvarorna som erbjuds är helt säkra, sparar elkraft och kan konfigureras för att dra full nytta av grafikkortet.

Varför köpa AMD-aktier?

AMD:s aktiekurs är noterad på många börser över hela världen, och merparten av försäljningen sker i USA och Kina. År 2017 hade företaget en sammanlagd omsättning som översteg tio miljoner dollar. De är för närvarande över 6 biljoner US-dollar och har totalt 1 biljon AMD-aktier. De består av de största investeringsgrupperna, såsom Vanguard och Blackrock. De har ett mycket starkt aktieinnehav, vilket innebär att professionella investerare i USA satsar på AMD.

Enligt experter har AMD-aktien haft mycket kraftiga svängningar under de senaste 50 åren. Den har haft fyra perioder då den har stigit med så mycket som 1000 procent och tre gånger då den har sjunkit med 90 procent, vilket är ingenting jämfört med uppgångarna. Allt detta gör det omöjligt att beräkna den exakta tidpunkten för att investera i AMD-aktier på aktiemarknaden. Även om detta fortsätter att upprepa sig finns det inga andra uppgifter som gör att man tvekar att köpa en AMD-aktie.

Köp AMD-aktier: Fördelar

 • Det är en ganska eftertraktad aktie: Sedan 2017 har AMD varit bland de bästa aktierna på Nasdaq. Detta gör att värdet på AMD:s aktier ökar allt mer.
 • Företaget har avtal med utmärkta leverantörer: det utvecklar PC-komponenter och detta är det viktigaste, eftersom det på så sätt får tillgång till material av högsta kvalitet och utan att öka kostnaderna för dessa.
 • Denna nya era av digitalisering är bra för dig: På grund av pandemin av covid-19 är det nu nödvändigt att skaffa teknisk utrustning för att studera eller arbeta hemifrån.
 • AMD har lyckats anpassa sig till allmänhetens behov: Tack vare de ständiga fusionerna har företaget lyckats utveckla produkter i olika kategorier.
 • Det bygger på en automatiserad affärsmodell: Målet är att erbjuda den bästa prestandan för var och en av sina produkter, vilket leder till nya intäkter. Dessutom automatiserar företaget sin verksamhet för att förnya kvaliteten och på så sätt öka tillverkningen av sina varor i enlighet med marknadens efterfrågan.
 • De har en bra leverantörsgemenskap: AMD specialiserar sig på att visa upp en bra företagskultur för sina leverantörer, vilket hjälper dem att lyfta fram varje produkt.

Att köpa AMD-aktier: nackdelar

 • Ibland är deras ekonomiska planering inte lika bra: avkastningen och nettodebiteringsmarginalen är lägre än konkurrenternas, vilket gradvis kan påverka priset på AMD:s aktier.
 • Priset på AMD-aktien är högre än priset på konkurrenterna: Värdet på en aktie i den starkaste konkurrenten Intel är nästan 50 dollar. Värdet på en AMD-aktie når däremot nästan upp till 90 dollar.
 • Företaget gör låga investeringar i forskning och utveckling: Jämfört med andra företag i området investerar AMD inte så mycket som det borde. Eftersom företaget fokuserar mer på att tillverka produkter som redan finns på marknaden.
 • Stor variation och stort antal konkurrenter: Vi har redan konstaterat att Intel är AMD:s direkta konkurrent, och även om det finns andra företag som Zhaoxin KaiXian till exempel, kan vi säga att deras kamp är mot Intel.

Hur köper man AMD-aktier?

Nu när du vet hur mycket en AMD-aktie är värd är det dags för oss att förklara det enklaste sättet att investera i AMD-aktier. Hur gör man det? Genom att anlita en aktiemäklare som gör det möjligt att inte bara köpa utan också behålla en aktie på lång sikt.

Det finns mäklare som säljer och köper på den latinamerikanska, europeiska eller till och med internationella marknaden. Alla har ett minimibelopp att investera, men valet är upp till dig. De mest kända är: Degiro, eToro, Plus500, XTB, med flera.

Nedan förklarar vi steg för steg hur du handlar med AMD via Degiro:

 • Om du inte har ett konto hos Degiro måste du registrera dig genom att fylla i formuläret med de uppgifter som krävs.
 • Logga sedan in.
 • Nu söker du efter AMD-aktier i sökfältet längst upp på skärmen.
 • När du söker kommer du att se ett popup-fönster med möjliga resultat, klicka på AMD, Inc. Detta tar dig till en skärm som visar alla aktiedata för aktien.
 • Klicka på knappen Köp nu, så visas ett popup-fönster med en fullständig beskrivning av AMD-aktierna.
 • Till vänster i fönstret väljer du vilken typ av investering du vill göra, vilket belopp du vill betala, hur många aktier du vill köpa och vilken dag du vill avbryta den.
 • Klicka på knappen Placera order, bekräfta sedan ordern genom att trycka på den gröna knappen och inom några minuter har du AMD-aktierna på ditt konto!

Tips för att investera i AMD-aktier

 • Studera allt som rör aktieinvesteringar: För vissa är denna verksamhet kanske ny, så det är lämpligt att börja studera områdets terminologi. Samt vilka typer av aktieinvesteringar som finns.
 • Sätt upp en budget: Börja med att investera en liten summa pengar och ta hänsyn till hur mycket du har råd att förlora. När du har tjänat pengar kan du överväga att köpa en AMD-aktie eller flera om du vill.

Vanliga frågor om AMD aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish