Home » Blog » Amazon Aktie | Köpa Amazon Aktier?

Amazon Aktie | Köpa Amazon Aktier | Pexcash.com

Amazon Aktie | Köpa Amazon Aktier?

Investera i Amazon (2022)

Vill du köpa Amazon aktier? Vi talar verkligen inte om aktier i vilket företag som helst. Tvärtom handlar det om aktier i en e-handelsjätte som heter Amazon. I dag är Amazon inte bara beroende av sin onlinehandel eller sin börsaktivitet. Detta mäktiga företag har lyckats diversifiera sina intäkter kraftigt genom olika affärsmodeller. Alla är relaterade till förpackningar, paket, utveckling av märkesprodukter, infrastruktur, molntjänster med mera.

Allt detta för att ytterligare utvidga sitt imperium och framför allt för att ge sina kunder en oförglömlig upplevelse. När vi talar om att investera i Amazon är det därför en riktig investering. Men är det säkert? I den här artikeln visar vi dig hur du kan investera i Amazon-aktier på det mest lönsamma sättet. Ta en titt och ta reda på det själv.

Vad är Amazon?

Amazon gick in på Nasdaq 1997, med koden amzn stocks.Sedan dess har företaget bara expanderat, och det har märkts ända sedan börsintroduktionen. Amazon med sina offentligt handlade aktier har varit ett av de två första företagen att överskrida 1 biljon dollar i marknadsvärde den 4 september 2018.

Det är inte för inte som företaget Amazon sedan starten den 5 juli 1994 har blivit den främsta referensen i världen när det gäller e-handel. Den diversifieringspolitik som Amazons grundare och vd Jeff Bezos bedriver pekar dock i riktning mot en diversifiering av företagets affärsmodell. Utöver e-handel är Amazon verksamt inom olika sektorer, bland annat:

 • Amazon Music. Målet är att erbjuda sina kunder en bra musiktjänst på nätet.
 • Amazon Web Services. Detta är ett projekt som skapats för att erbjuda högkvalitativa tjänster i molnet.
 • Amazon Fresh. Det är en ambitiös tjänst från Amazon som är avsedd för leverans av färska livsmedelsprodukter i gott skick.
 • Amazon Kindle. Det är utan tvekan en av de bästa plattformarna för att läsa digitala böcker och består av en app som underlättar din läsning och Fire Kindle, som är surfplattor som kompletterar din läsning.
 • Amazon Prime Video. Det är en tjänst för strömmande underhållning som försöker konkurrera direkt med Netflix och underhållningsjätten Disney.

Alla dessa tjänster erbjuds av Amazon samtidigt, och det som är bra med allt detta är att den ena tjänsten kan komplettera den andra. Som i fallet med Amazon Prime-abonnemang, med fördelar som leveranstider, prioriterad tillgång till kampanjer och framför allt omedelbar tillgång till musik och video.

På detta sätt försöker Amazon öka kundlojaliteten genom att erbjuda dem fler och fler tjänster som kan hjälpa dem på olika områden.

Varför köpa Amazon-aktier?

Som vi har nämnt tidigare är Amazons främsta strategi att bygga upp kundlojalitet genom att erbjuda de bästa tjänsterna med den goda kvalitet som Amazon-sigillet står för.

 • Det är ingen överraskning att företaget växer i snabb takt tack vare sin goda diversifiering av intäkterna. Och vet du vad det bästa är? Att detta kommer att fortsätta att ske. Amazon har offentliggjort sitt intresse för läkemedelssektorn.
 • Även detta mäktiga företag har redan börjat komma igång genom att förvärva nätapoteket PillPack. På så sätt föddes Amazon Comprehend Medical, som kommer att vara en tjänst med ansvar för behandling av medicinska uppgifter.
 • Om du vill investera i Amazon genom dess aktiekurs på ett säkert sätt måste vi säga att Amazon-aktierna bör analyseras på samma sätt som alla andra snabbväxande företag. Mycket enkelt, vi ska bara fokusera på kassaflödet och inte på vinsten.

Att köpa Amazon-aktier: Fördelar

 • Konsekvent uppåtgående trend inom e-handeln. Allt detta tack vare konsekvenserna av karantänen på grund av Covid-19-pandemin.
 • Amazon expanderar varje dag och hittar nya sätt att diversifiera sina inkomster. Det finns fler och fler sektorer som Amazon tar sig in i, så vi kan säga att denna jättes tillväxt bara har börjat.
 • Amazon har ett varumärke som blir alltmer känt över hela världen. De når storlekar som Microsoft, Apple och till och med Coca Cola.

Att köpa Amazon-aktier: nackdel

 • Amazons aktier kan påverkas av antitrustpolitiken. Det är främst president Donald Trump som har lyft fram Amazons överdrivna vikt inom olika sektorer av den amerikanska ekonomin.
 • EU anklagar Amazon för att kränka användarnas integritet. Detta beror på att EU anser att Amazon använder uppgifter från sina tredjepartsförsäljare för att skapa sina egna kampanjer och försäljningsstrategier.

Hur du köper aktier på Amazon

Amazon är utan tvekan en av de mest attraktiva aktierna på marknaden, vilket är anledningen till att alla investerare vill ha en andel i denna elektroniska jätte. Men hur kan vi effektivt handla med Amazon-aktier? Mycket enkelt, genom mäklare som:

 • eToro
 • Plus500
 • IQOption
 • XTB

Dessa mäklare arbetar på ett helt säkert sätt och du kan följa Amazon-börsen. På så sätt får du reda på Amazon-aktiens pris eller värde i realtid. Du kan alltså köpa deras aktier vid den mest lämpliga tidpunkten.

Tips för att investera i Amazon aktie

Trots de underverk som Amazon har åstadkommit för sina kunder under alla dessa år fortsätter den amerikanska regeringen att anklaga företaget för att använda sig av monopolmetoder.

 • Å andra sidan har GAFA (Google, Apple, Facebook och Amazon) kritiserats starkt på den demokratiska sidan. Det ska bli intressant att se hur denna kontrovers utvecklas.
 • Det ger plats för nästa tips och det är att få råd av professionella mäklare, eftersom de kan vara till stor hjälp när det gäller att förvärva aktier i detta företag vid rätt tidpunkt. Dessutom kommer du att minska risken i dina investeringar betydligt för varje Amazon-aktie i enlighet med dess aktiekurs.

Vanliga frågor om Amazon aktie

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish