Home » Blog » 3M Aktie | Köpa 3M Aktier

3M Aktie | Köpa 3M Aktier

Investera i 3M

Grupper och konglomerat tenderar att ha en mer stabil och robust ekonomi. Detta beror på deras mångfald av produkter och marknadsföring inom olika sektorer, så att deras intäkter inte är beroende av ett enda specifikt område. För aktieägarna är dessa företag idealiska för att investera sitt kapital på grund av deras lönsamhet och höga aktiekurser. Om du är en av dem kan det vara ett bra alternativ för dig att veta hur man köper in sig i 3M. Men för att ta reda på hur man köper in sig i 3M. Om du är en av dem kan det vara ett bra alternativ för dig att veta hur man köper in sig i 3M. Men för att ta reda på det är det viktigt att känna till företaget, hur det bedriver sin verksamhet och vilka för- och nackdelar det finns med att investera i 3M. Lyckligtvis kan du hitta all denna information här, liksom intressanta uppgifter om aktiemarknaden som kan hjälpa dig om du vill veta hur man investerar i 3M.

Vad är 3M?

Minnesota Mining and Manufacturing Company, även känt som 3M, är ett multinationellt företag som tillverkar, marknadsför och säljer produkter inom olika marknadssektorer. Företaget grundades 1902 i Two Harbors, Minnesota. Idag är det ett av de största industriföretagen i USA och världen. Det finns i mer än 190 länder och har mer än 96 000 anställda i Costa Rica, Mongoliet, Kanada och Tchad. Dess produkter är också kända för varumärken som Nexcare, Thinsulate, Scotch, Scotchgard och Post-it.

Som nämnts ovan är 3M verksamt inom olika sektorer, som kan delas in i två delar:

 • Konsumentprodukter: Pappersprodukter för studenter och kontor, produkter för personlig vård och hygien, rengöringsmedel, bilar, gör-det-själv- och hantverksprodukter.
 • Konsumentprodukter: 3M:s produkter för studenter och kontor, produkter för personlig vård och hygien, rengöringsmedel, bilar, gör-det-själv- och hantverksprodukter.
 • Konsumentprodukter: för studenter och kontor, produkter för personlig vård och hygien, rengöringsmedel, bilar, gör-det-själv- och hantverksprodukter.
 • Professionella produkter: Artiklar för hälsa och olika medicinska områden, för signalering och säkerhet, energi, elektronik, transport, tillverkningsindustri, petrokemisk industri, design, konstruktion, gruvdrift och gas.

Företaget har också etablerat allianser med olika företag för att kunna förnya och växa produktivt. För det första samarbetade företaget 2008 med Haribo, ett godismärke, där strategin för deras allians var reklam och marknadsföring.

2016 ansluter han sig till Nobel Media för att bedriva forskning och utveckla nya erfarenheter på vetenskaplig nivå. År 2017 samarbetar 3M med Signarama, som har varit den viktigaste franska partnern hittills. Signarama erbjuder 3M design och dekoration för DI-NOC på 3M.

3M är också noterat på New York Stock Exchange under symbolen MMM, med cirka 576 821 878 aktier och ett marknadsvärde på 162 955,84 miljoner dollar. Företaget 3M är noterat på Nasdaq-indexet med samma tickersymbol som NYSE.

3M är noterat på Nasdaq-indexet med samma tickersymbol som NYSE.

Varför ska du köpa 3M-aktier?

3M-aktien är en av de mest iögonfallande aktierna för investerare på grund av dess höga omsättning under 2020. Trots den ekonomiska nedgången under 2019 var coronavirus-krisen en katapult tillbaka till finansiell stabilitet. Företagets finansiella stabilitet har stärkts av coronavirus-krisen.

 • Sektorn för hushållsprodukter från 3M har varit en av de mest efterfrågade på grund av kvaliteten på sina rengöringsprodukter och innovationen i dem för att fungera som ett desinfektionsmedel mot bakterier.
 • Sektorn för hushållsprodukter från 3M har varit en av de mest efterfrågade på grund av kvaliteten på sina rengöringsprodukter och innovationen i dem för att fungera som ett desinfektionsmedel mot bakterier.

3M har också haft försäljning inom personlig vård då användarna väljer att köpa pyjamas och moderiktiga kläder för att kunna vara hemma under karantänsperioden. Bara för år 2020 har 3M:s aktiekurs varit 32 miljoner dollar i försäljning från dess olika underavdelningar.

För varje 3M-aktie betalar företaget dessutom en utdelning på 1 % per aktie varje kvartal. För det sista kvartalet 2020 är värdet av utdelningen 1,47 dollar per 3M aktier. På grund av detta och andra fördelar som företaget erbjuder sina investerare har 72 692 aktieägare registrerats i år.

Köp 3M-aktier: Fördelar

 • Innovation inom hälsovårdsprodukter. 2020 måste 3M återuppfinna sig självt och påskynda sin innovation och produktutveckling med tanke på den hälsokris som världen upplever. Därför har företaget tillverkat produkter för hälsoområdet som är helt effektiva och med den bästa tekniken på marknaden.
 • Signifikant försäljningstillväxt. 3M:s intäkter har varit bland de bästa för året, och många av grupperna omsätter en stor andel av försäljningen som ger företaget lönsamhet. Detta gynnar också priset på varje 3M-aktie, eftersom den kan öka i värde och det är osannolikt att den sjunker.
 • År av erfarenhet. Det är mer än 100 år som företaget har arbetat för hela världen och det är något som investerare tar hänsyn till när de väljer att köpa 3M-aktier, eftersom det är känt att företagets försäljning ökar på grund av kvaliteten på dess produkter.
 • Popularitet och erkännande. Tack vare sina marknadsföringsstrategier och olika partnerskap med andra företag har företaget blivit synligt på marknaden och därför har 3M-aktier blivit populära med tiden.
 • Popularitet och erkännande.

Köp av 3M-aktier: Nackdelar

 • Stora konkurrenter. 3M har stark konkurrens i form av General Electric, Bayer, Siemens och HB. Eftersom det är en direkt konkurrent kan det gradvis påverka värdet på 3M:s aktier.
 • Hög kurs på 3M-aktien. Detta är både en fördel och en nackdel eftersom investeringens storlek och därmed risken för förlust ökar när priset på varje 3M-aktie ökar.

Hur man köper 3M-aktier

Om du vill veta hur man köper en 3M-aktie är det bästa sättet att göra det genom brókers. Dessa plattformar är 100 % tillförlitliga och säkra och fungerar som en mellanhand mellan köpet eller försäljningen av aktier och investeraren. Några av de mest populära är: eToro, 500PLUS, XTB och iq option. Nedan visar vi dig hur du investerar i 3M med eToro-mäklaren:

Vi visar dig hur du investerar i 3M med eToro-mäklaren: .

 1. Skapa ett konto hos mäklaren och verifiera ditt konto.
 2. Insätt minimibeloppet eller det kapital du har att investera på plattformen med valfri betalningsmetod.
 3. Logga in och sök efter 3M.
 4. Du får en ruta med företagsinformation, börsdata och till och med hur mycket en 3m-aktie är värd i realtid.
 5. Klicka på “Köp” och välj det antal 3M-aktier du vill köpa.
 6. Välj nu ett valfritt aktiepris och klicka på ”Invest”
 7. Vänta några minuter för att bekräfta handeln och kontrollera sedan din portfölj där du har dina 3M-aktier.

Tips för att investera i 3M-aktier

 • Analysera all information om 3M, inklusive dess styrkor och svagheter.
 • Kontrollera hur detta investeringsalternativ ser ut genom att titta på erfarenheter från andra som har köpt 3M-aktier.
 • Se hur detta investeringsalternativ fungerar.
 • Försök att köpa ett litet antal aktier för att komma igång. Kom ihåg att det inte alltid är lönsamt att investera på aktiemarknaden och att du kan riskera att förlora ditt kapital.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish