Home » Blog » Daimler Aktie | Köpa Daimler Aktier | Pexcash.com

Daimler Aktie | Köpa Daimler Aktier | Pexcash.com

Investera i Daimler

Automobilindustrin är ekonomiskt stark och de bästa och mest innovativa fordonsmodellerna kommer ut. En av de mest framstående är Daimler AG, som har varumärket Mercedes-Benz.

Köp av Daimler-aktier har varit mycket lukrativt under 2020 och förväntas vara lukrativt under 2021. Med ökningar på upp till 166,53 % av aktiernas värde. Om du vill veta mer om den kan du nedan läsa lite om dess resa, styrkor och så vidare. Vi visar även hur du kan investera i Daimler.

Vad är Daimler?

Daimler AG är ett multinationellt företag av tyskt ursprung med produkter inom bilindustrin. Företaget är mer känt som Mercedes-Benz. Företagets huvudkontor ligger i Stuttgart, Tyskland.

Företaget grundades 1926, men kan spåra sitt ursprung till 1883, då Benz & Co. grundades av Karl Friedrich Benz. 1926 gick Benz & Co. samman med Daimler Motoren Gesellschaft. Bildar Daimler-Benz, som slutligen bytte namn till Daimler AG 2007.

Dimler AG:s fokusområde är att designa, förnya och tillverka kvalitetsfordon. Förbättra varje fordon år efter år för att ge en unik upplevelse för förare av företagets fordon runt om i världen.

Daimler AG har en mängd olika fordon som konstrueras och tillverkas årligen. Dessa omfattar personbilar (konventionella fordon), lastbilar, skåpbilar och bussar.

Det finns dessutom en mängd olika produkter inom området tjänster. Detta omfattar finansiering, försäkringar och mobilitetsapplikationer. Tack vare dessa Daimler-tjänster kan företagets kunder undvika trafikstockningar och få bästa möjliga resa i tätbefolkade stadsområden.

Varför köpa Daimler-aktier?

Daimler är ett av de mest lukrativa och kraftfulla företagen inom bilindustrin. Det beror främst på alla de fordon som Mercedes-Benz tillverkar varje år. Detta genererar höga intäkter och möjliggör ett högt aktiekursvärde på Daimler-börsen.

Enbart för 2019 hade företaget intäkter på 172,745 miljarder euro (EUR) och tillgångar värderade till 302,438 miljarder euro (EUR). Det är en stark ekonomisk aktör på aktiemarknaden.

För 2020 har Daimler-aktien stigit med hela 166,53 % mellan mars och december. Det har till och med funnits flera intressanta investeringsmöjligheter som under årets lopp kunde ge en hög avkastning på 338,82 procent.

Köp av Daimler-aktier: Fördelar

 • Investeringar i forskning och utveckling av ny teknik. Med konkreta resultat, som de som genererats i fordonsmodeller under tidigare år. Så de har exklusiva kunder, vilket har en positiv inverkan på värdet av Daimler-aktier.
 • Det är ett företag med fokus på innovation. Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller fordonsteknik. Innovationer och skapande av produkter som är unika i sin klass. Detta bidrar till att värdet på NASDAQ Daimler-aktien ökar i takt med de årliga nya lanseringarna.
 • Kundportfölj över hela världen. Både högklassiga företag och privatkunder som är ute efter företagets utmärkta produkter. Detta bidrar till att öka intäkterna och därmed till att höja Daimler-aktien.

Köp av Daimler-aktier: nackdel

 • Den svaga punkten i dess produkter är lastbilar och bussar. Detta gör att denna del av företaget är en daglig länk som genererar små intäkter och inte utnyttjar sina möjligheter. De ökar alltså inte värdet på Daimler-aktien så mycket som de skulle kunna göra.

Hur man köper Daimler-aktier

Att lära sig hur man köper Daimler är ganska enkelt. Om du vill ta del av företagets lukrativa investeringsmöjligheter kan du göra så här. Det första du måste göra är att välja en välrenommerad mäklare. De bästa brókeres vi har testat för 2020 är följande.

 • IQ Option
 • ActivTrade
 • XTB
 • FXCM
 • eToro
 • Plus500
 • Charles Schwab Corporation

När du har valt en pålitlig mäklare är nästa steg att skapa ditt konto. Du kan sedan köpa Daimler-aktien. Nedan hittar du instruktioner om vad du ska göra i varje enskilt fall.

 1. Gå till den officiella webbplatsen för det varumärke du litar mest på.
 2. Leta efter alternativet att registrera dig som ny användare.
 3. Inför alla uppgifter som systemet begär för att skapa kontot.
 4. Klicka på verifieringslänken som du får i ditt e-postmeddelande.
 5. Logga in på plattformen med dina uppgifter och ladda upp det saldo du vill investera i Daimler.
 6. Sök efter aktier i Daimler AG. Företaget är noterat på börsen som ETR: DAI och FWB: DAI.
 7. Klicka sedan på knappen Köp andel och vänta på bekräftelse.
 8. Klart! Du bör nu se aktien i din portfölj.

Tips för att investera i Daimler-aktier

 • Daimler är det företag som är känt som Mercedes-Benz. Därför är det viktigt att kontrollera de senaste nyheterna och innovationerna som företaget lanserar på marknaden. Eftersom detta kommer att påverka värdet på Daimler-aktierna.
 • Om du har aktier i detta företag i din portfölj, kontrollera hur mycket en Daimler-aktie är värd. På så sätt kan du analysera hur mycket den har ökat i värde sedan du köpte den och bedöma om det är en bra tidpunkt att sälja.
 • Överväg att spara dina pengar på Daimler-aktier. Bara för 2020 steg företagets aktier till 166,53 under året. Det är alltså mycket lönsamt att investera dina pengar på detta sätt.
 • Lär dig att teoretiskt och praktiskt analysera Daimlers aktiekurs. På så sätt kan du förutse goda möjligheter att köpa eller sälja aktier och på så sätt dra nytta av aktiernas värdeförändring.

Om du vill veta den verkliga lönsamheten i Daimler-aktier rekommenderar vi att du analyserar möjligheter i det förflutna. År 2020 skedde till exempel tre stora ökningar av aktiernas värde. 83,6 % mellan mars och juni, 40,2 % mellan juni och oktober och 31,6 % mellan oktober och december.

En investerare som kan analysera och förutsäga dessa variationer i aktiepriset Daimler skulle få en avkastning på 338,82%. Detta skulle innebära en ökning på upp till 238,82 % på dina pengar. Med andra ord, om du investerar €1 000 – €10 000, kommer du i december 2020 att få €3 388,23 – €33 882,33.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.

Lämna en kommentar

sv_SESwedish